• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #449459  autor: realus
 29 gru 2010, 12:25
Powiem tak ,zapomniałem o tym że umowa w erze kończy mi się dokładnie dzisiaj .
Problem polega na tym że trzeba wysłać pismo 30 dni przed zakończeniem umowy po to by nie była ona zmieniana na umowę na czas nieokreślony . Więc mam do was takie pytanie gdybym wysłał rezygnacje przed końcem okresu rozliczeniowego (jakoś chyba 3 stycznia) czy będzie mnie jeszcze obowiązywał okres wypowiedzenia 30 dni czy już 3 miesiące ? Jak czytałem w niektórych tematach . Proszę o szybką odp :)

#449465  autor: kuwejt
 29 gru 2010, 12:47
Więc umowa od jutra jest na czas nieokreślony. Okres wypowiedzenia 30 dni od dnia otrzymania pisma przez Erę ze skutkiem na ostatni dzień okresu rozliczeniowego na który przypada. Więc jeśli jakoś dostarczysz Erze pismo przed 3 stycznia to umowa wygaśnie 3 lutego, jeśli nie to odpowiednio 3 marca

Audyt UX, www i SM
Szukasz pomysłu na prezent?
Satysfakcja użytkownika na FB

#449466  autor: realus
 29 gru 2010, 12:55
acha czyli w umowie na czas nieokreślony okres wypowiedzenia jest też 30 czyli całe szczęscie ;) A czy w tym na czas nieokreślony warunki umowy ulegają zmianie ?

#449569  autor: st.konsultant
 29 gru 2010, 18:15
realus pisze:acha czyli w umowie na czas nieokreślony okres wypowiedzenia jest też 30 czyli całe szczęscie ;) A czy w tym na czas nieokreślony warunki umowy ulegają zmianie ?

Mogą się zmienić, np cena abonamentu lub jakieś usługi. Dowiedz się w BOA jak to wygląda u Ciebie.

#451225  autor: realus
 05 sty 2011, 23:45
Dziękuje wam za odpowiedzi :wink: byłem w erze no i umowa zostanie rozwiązana w marcu , jak to napisał kuwejt potrzeba 30 dni wypowiedzenia , ale że nie udało mi sie wyrobić jeszcze w grudniu z przesłaniem tego wypowiedzenia to teraz z własnej głupoty bd musiał czekać aż do marca :x A właśnie jakby to ująć Era to takie troche nabijanie w **** jest z tymi umowami tak kombinują żeby jak najwięcej mieli zysku żadnego dbania o klienta :P
Ostatnio zmieniony 06 sty 2011, 10:53 przez realus, łącznie zmieniany 1 raz.

#451227  autor: Pijo
 05 sty 2011, 23:53
realus pisze:tymi umowami tak kombinują żeby jak najwięcej mieli zysku żadnego dbania o klienta
Wszędzie jest tak samo.
Jesli miąłeś jakieś promocyjne darmowe pakiety , to warto je teraz wyłączyć , bo za nie płacisz zgodnie z cennikiem.

#451230  autor: kosaz
 06 sty 2011, 00:06
kazda siec tnie po rowno jako to bylo w kroll`u pasikowskiego Albo my ich, albo oni nas tu na forum zbieraja sie ludzie ktorzy ogarniaja jakos gsm i promocje by nie dac sie zrobic :)
np lepiej miec 2-3 fony abo z roznych sieci niz jeden i placic wysoki abo zwraca sie to jak masz duzo znajomych w roznych sieciach lub duzo dzwonisz do roznych :P
a mam pytanie gdzie wyczytales ze nieokreslony czas umowy jej rozwiazanie = 3 mce??

#451933  autor: eraplaynowy
 09 sty 2011, 17:36
Jakies pol roku temu skonczyla mi sie umowa w erze abo, i dali mi umowe bezterminowa, i tylko pelny miesiac musialem czekac na przejscie do play.

hahahahhahahahahah

#452521  autor: zoltygawron
 12 sty 2011, 15:58
Niestety trzeba ich uprzedzić bo ich umówki mają bardzo niemiłą klauzulkę autoprzedłużania.

Osobiście zirytowany tym, muszę również się z tym uporać. Mam nadzieję że w salonie mnie obsłużą właściwie.

Obrazek

#452527  autor: thonka
 12 sty 2011, 16:24
zoltygawron, co Ty piszesz?
umowa jest automatycznie przedluzana co miesiac poki jej nie wypowiesz lub nie podpiszesz stosownego aneksu...

a, ze wiekszosc ludzi nie wie kiedy ma okres rozliczeniowy to pozniej tak jest, ze w skrajnych przypadkach trzeba czekac te prawie 2 miesiace na rozwiazanie umowy... tak maja wszystkie sieci...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#452674  autor: voltra
 13 sty 2011, 09:25
Witam,

Nie wiem czy na forum jest jakiś pracownik Ery ale nie bardzo wiem jak wygląda kwestia zerwania umowy z erą? Mam promocję NowaEra 100 bez telefonu za 70zł ważna 31.08.2011. Chciałbym wiedzieć jakie będą całkowite koszty zerwania takiej umowy? Bardzo proszę o informację.

Pozdrawiam,
Tomek

#452694  autor: kuwejt
 13 sty 2011, 11:13
Podejrzewam że dokładnej liczby trudno by Ci było tu uzyskać, musiałbyś zadzwonić na 602900. Wg. mnie CHYBA była by to coś takiego (100zł-700zł)*ilość miesięcy do końca umowy czyli coś około 180zł?

Audyt UX, www i SM
Szukasz pomysłu na prezent?
Satysfakcja użytkownika na FB