• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #45176  autor: Snoopy_wawa
 15 sty 2006, 23:40
Witam

Wiem ze juz byly podobne tematy, ale sprawily ze mam jeszcze wiecej watpliwosci, wiec prosilbym o pomoc. moge wymienic telefon i wlanie nie wiem na jaki.
Wacham sie miedzy Samsungiem a SE, Nokii raczej nie bralem pod uwage, bo jakos ostatnio nie mam zbyt duzego zaufania do tej firmy, zreszta niezbyt podoboaja mi sie te telefony. Chociaz nie mowie ze nie, nie wiem dokladnie co daje SYMBIAN.

Wiec tak boje sie ze w Samsungu jest slaba bateria i o to ze klapka (wysowanie) szybko sie wyrobi.
Do SE nie mam zastrzezen ale trudno jest o niego w Orange i musialbym na niego poczekac troche (sami nie wiedza ile).
Co do Noki to N70 lub 6680.
Jest jeszcze mozliwosc SE P910i.

Tak szczerze jakby ktos moglby mi pomoc ktory tel bedzie z nich najlepszy.
Mowie odrazu ze IRDy nie potrzebuje, symbian nie wiem co daje, mp3 mam w samochodzie, zdjecie czasami sie zdarzy zrobic tel

Wiec bede bardzo wdzieczny za pomoc w wyborze tel i opinie osob ktore maja takie tel i je uzywaja (jak trzyma bateria, jaki dzwiek, wyswietlacz, uzytecznosc,...)

#45178  autor: Przemek
 15 sty 2006, 23:49
Symbian to taki system operacyjny w komórce.Jak Windows w komputerze.Mając go masz większe możliwości rozwoju telefonu.Możesz wgrywać różne programy do telefonu (np.Word,Exel) także jest to przydatna rzecz :wink:
Z tych telefonów co podałeś ja bym wybierał coś spomiędzy SE K750i,N70 i SE P910i.
P910i i N70 mają symbiana.Wszystkie 3 telefony mają taki sam wyświetlacz 256 tys.kolorów.Najlepszy funkcjonalnie jest N70 i to chyba byłby najwłaściwszy wybór.Dodatkowo dopowiem,że w N70 masz 86 mb pamięci 22mb + 64 mb na karcie.
Jeśli chodzi o baterię to tę najlepszą ma SE,ale Nokia też ma bardzo dobrą tak więc nie powinieneś narzekać.Pzdr :wink:

#45200  autor: Rogal
 16 sty 2006, 05:39
W temacie napisałeś że zastanawiasz się między K750i / d600E / 6680, no to tak:

SE K750i
Wyświetlacz :arrow: 256k, 176 x 220
Pamięć :arrow: 34 MB + Karta pamięci Memory Stick w zestawie 64 MB
Aparat fotograficzny :arrow: 2 Mpix, zoom 4x
Polifonia :arrow: do 40 głosów
IrDA
Bluetooth
Wybieranie Głosowe
Dyktafon
System Głośnomówiący
Radio z RDS
MP3
Tutaj Test Telefonu

Samsung D600E
Wyświetlacz :arrow: 256k, 240 x 320
Pamięć :arrow: 80 + Karta pamięci TransFlash
Aparat fotograficzny :arrow: 2 Mpix, flash, video
Polifonia :arrow: 64 głosy, 2 głośniki
Bluetooth
EDGE
Wybieranie Głosowe
MP3

Nokia 6680
Symbian, Series 60
Wyświetlacz :arrow: 256k, 176 x 208
Pamięć :arrow: 10 MB + Karta Pamięci RS MMC w zestawie 64 MB
Aparat fotograficzny :arrow: 1.3 Mpix, 1280x960, zoom x6, lampa bł., 2 aparat VGA, zoom x2
Bluetooth
EDGE
Wybieranie Głosowe
Dyktafon
System Głośnomówiący
MP3
Wideokonferencja
Tutaj Test Telefonu

#45202  autor: Frasio
 16 sty 2006, 06:49
D600E
+ super wyświetlacz
+ super aparat

K750i
+ super aparat
+ b. dobre dzwonki i radio RDS

6680
+ wideokonferencje
+ Symbian
- wolny
P910i
+ giga wyświetlacz
+ Symbian UIQ
- duży

N70
To samo co w 6680, tylko że nowszy. ;)

Ja bym się zastanawiał nad Samsungiem, bo jesli potrzebujesz dość duży i czytelny wyświetlacz.
Ma on też dobry aparat.
Ten sam aparat ma K750i.
Ma on lepsze dzwonki, aale za to gorszy wyśw. (mniejsza rozdz.).
Kolejny tel, którego mógłbym wybrać, to P910i.
Ma wielki dotykowy wyśw. i symbiana UIQ.
Dopiero na końcu bym wziął N70 i 6680.
Obie mają te same wyświetlacze i aparaty, tylko N70 jest nowsza i trochę szybsza.

Co wolisz:
Samsung - ładny wygląd i wyśw.

SE K750i - gorszy wyśw. , ale lepsze dzwonki

SE P910i - super wyśw. i wiele programów na symbiana

Nokia N70 - duuuuuużo progamów

Jeśli myślisz, że wiele programów na symbiana ci się przyda, to weź P910i, albo N70, ale jak wolisz funkcjonalność, to K750i, albo Sam D600E - osbiście jestem za tym ostatnim -

Obrazek

#45210  autor: Slodziak
 16 sty 2006, 08:55
no wlasnie, okresl, na czym tak naprawde ci zalezy, jezeli symbian to p910, a jezeli nie to Samsung d600 naprawde extra wyswietlacz:)

Jest jedna rzecz dla której warto życ - SYMBIAN i nie zmienie sie nic!!

#45227  autor: Vin
 16 sty 2006, 10:39
Ja bym tam olał symbian i wziął D600 :D .
Według mnie to najładniejszy z tych telefonów.

#45232  autor: Slodziak
 16 sty 2006, 11:07
no z tycch tak, a poza tym to wyświetlacz najlepszy na świecie z tego typu telików:)

#45255  autor: tomekk
 16 sty 2006, 12:16
Poleciłbym ci jakąs nokie s60 ale w ona maja raczej słabsze baterie. Zresztą z tego co napisałes w temacie to pewnie i tak bys symbiana sie uzywał wiec moj typ to samsung d600.
Jego głowne zalety wypisano wyzej wiec nie bede sie powtarzał...

#45264  autor: Slodziak
 16 sty 2006, 12:44
jak bez symbiana to d600 i koniec:)

sorki za offtop.

#45361  autor: Snoopy_wawa
 16 sty 2006, 17:23
Faktycznie z symbiana raczej watpie zebym duzo korzystal, troche obawiam sie Samsunga, moze ma ladny wyswietlacz, ale jakos nie mam przekonania. Wiec myslalem ze moze jakis uzytkownik tego tel sie wypowie osobiscie.
Myslicie ze k750i to bedzie dobry wybor?
Jak z transmisja danych w tym telefonie (laptop, internet)? podobno d600e jest szybszy?

#45377  autor: tomekk
 16 sty 2006, 18:28
Snoopy_wawa pisze:Faktycznie z symbiana raczej watpie zebym duzo korzystal, troche obawiam sie Samsunga, moze ma ladny wyswietlacz, ale jakos nie mam przekonania. Wiec myslalem ze moze jakis uzytkownik tego tel sie wypowie osobiscie.
Myslicie ze k750i to bedzie dobry wybor?
Jak z transmisja danych w tym telefonie (laptop, internet)? podobno d600e jest szybszy?
No jezeli o transmisje danych chodzi to samsung jest lepszy ze wzgledu na edge.
Se k750 to oczywiscie bardzo dobry telefon ale w tym zestawieniu przegrywa z samsungiem. Na dodatek jak zalezy ci na transmisji danych to zdecydownie samsung wypada lepiej!

#45452  autor: Slodziak
 16 sty 2006, 20:53
No samsung ma szybsza tranmisje danych - - choćby EDGE:)

#45530  autor: Snoopy_wawa
 17 sty 2006, 00:03
Coraz bardziej sie przekonuje do Samsunga. Tylko jeszcze pytanie podobno nie da sie w nim ustawic zeby jednoczesnie byla wibra i dzwiek, czy to prawda?

A i jeszcze jak jest w p910i z pisaniem smsow ? czu mozna to robic tez przez ekran dotykowy czy tylko z klawiatury? Jak wogole sie z niej korzysta? Chyba jedna reke trudno cos napisac.

I jak zachowuje sie p910i/ d600e/ k750i pod wzgledem dzialania, wieszanie sie, szybkosc otwierania aplikacji

#45547  autor: Frasio
 17 sty 2006, 06:35
No w P910i masz klawiaturę qwerty, więc ....

Ale co do tego czy maożna pisaćrysikiem, czy rozpoznaje pojedyncze klitery, to nie wiem. ;)

To dobrze, że się przekonujesz, bo jest najlepszy. ;)

Obrazek

#45556  autor: piotrz
 17 sty 2006, 09:42
Snoopy_wawa pisze:Coraz bardziej sie przekonuje do Samsunga. Tylko jeszcze pytanie podobno nie da sie w nim ustawic zeby jednoczesnie byla wibra i dzwiek, czy to prawda?

A i jeszcze jak jest w p910i z pisaniem smsow ? czu mozna to robic tez przez ekran dotykowy czy tylko z klawiatury? Jak wogole sie z niej korzysta? Chyba jedna reke trudno cos napisac.

I jak zachowuje sie p910i/ d600e/ k750i pod wzgledem dzialania, wieszanie sie, szybkosc otwierania aplikacji
możesz pisać rysikiem, "zwykłą" klawiaturą, klawiaturą qwerty, lub klawiaturą qwerty ekranową (jest wyświetlana na ekranie)

#45571  autor: Slodziak
 17 sty 2006, 11:04
a jak sie pisze rysikiem?? szybko?? czy jednak tak jak mysle czyli wolnooooo??!!

#45587  autor: tomekk
 17 sty 2006, 12:56
Slodziak pisze:a jak sie pisze rysikiem?? szybko?? czy jednak tak jak mysle czyli wolnooooo??!!
No jezeli telefon rozpoznaje litery to szybko!

#45593  autor: Slodziak
 17 sty 2006, 13:05
no to nawet nawet:)

#45870  autor: Snoopy_wawa
 17 sty 2006, 20:33
SE p910i napewno juz nie biore.
K750i ciagle nie ma w orange i nie wiem czy jest sens na niego czekac, wiec pozostaje D600E lub nokia N70.
Czy do Samsunga mozna kupic mocniejsza baterie bo szukalem ale nie znalazlem nic na ten temat, jak jest z programami i grami na ten telefon, duzo jest tego?
Do piatku mam czas ma podjecie dezyzji, za nokie musze zaplacic troche wiecej niz za d600e.
Sorry ze tak marudze, ale chce podjac dobra decyzje

#45933  autor: Slodziak
 17 sty 2006, 22:08
no taka rzecz ze d600 nie ma symbiana wiec o grach i programach to raczej nie ma mowy, chyba ze przez jave ale to głównie gry, ja bym doplacił bo N70 to telik który ci wystarczy na pare ladnych latek, no bo:
-ma symbiana(nieograniczona rozbudowa tela)
-obsluguje 3g(wideokonferencja)

jedyna jak dla mnie przewaga d600 to wyświetlacz(ma naprawde suuper, ale ten z N70 tez nie jest taki zly:) :smt007