• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 117 z 208
  • 1
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 208

#448963  autor: kamil1221
 27 gru 2010, 12:35
Oczywiście że tak. W Taryfach abonament masz wymienność minut na smsy. Cała reszta usług jest po za abonamnet.

#448969  autor: ubuntulnx
 27 gru 2010, 12:56
dawciol pisze:przedłużałem w delfinku
Chyba że masz mix, wtedy masz normalny pakiet kwotowy.

Obrazek

#449002  autor: dawciol
 27 gru 2010, 14:11
Ale lipa ;/ do tej pory miałem Orange Abonament i np. SMS premium czy rozmowy roaming schodziły z puli kwoty abonamentu. Czyli niech mnie ktoś potwierdzi:

miałem Orange Abonament 55 i wszystko(rozmowy, sms, sms premium, roaming) schodziło mi z puli tych 55 złotych

Teraz za jakiś miesiąc włączy mi się Delfin w abonamencie 59 - dostanę 59 złotych na rozmowy wymienne na eski. A sms premium będzie naliczany ponad abonament (na rachunku - 59zł abo + kwota za premium i inne usługi?)

#449011  autor: Jedrker
 27 gru 2010, 14:44
dawciol pisze:A sms premium będzie naliczany ponad abonament (na rachunku - 59zł abo + kwota za premium i inne usługi?)
dokładnie tak ;)
Trzeba było przeczytać regulamin oferty przed jej podpisaniem :mrgreen:

#449016  autor: dawciol
 27 gru 2010, 14:52
tja, mądry Polak po szkodzie ;p

trzeba będzie skończyć z wysyłaniem esków do RMF-u :P

#449523  autor: sepe
 29 gru 2010, 15:39
Przedłużam umowę w biznes orange przez telefon. Otrzymałem migracje do Nowego Pakietu dla Firm 80, zniżkę 30procent na abonament na 24mies.,12zł za usługę Taniej do Wszystkich w abonamencie /10gr do Orange i stacj.,15gr do Ery i Plusa oraz 35gr do Play-ceny netto/. Umowa na 24miesiące bez telefonu. Rachunki średnie 130zł brutto.

#449706  autor: jojoro
 30 gru 2010, 08:16
Za ok 10 dni będę miał możliwość przedłużenia umowy. Teraz mam orange abonament 55 i szczerze mówiąc jest on mi wystarczający. Nawet nie wykorzystuję wszystkich minut.
Jeśli chodzi o ofertę dla abonenta indywidualnego to mniej więcej wiem jak to wygląda, ale dostałem ciekawą propozycję ze strony "oferty specjalnej" :)
Mogę tam dostać na abonenta indywidualnego ofertę dla firm:
np. Optymalny 250 za 51.24zł przez całą umowe (30% rabatu-24mc) /21gr min. chyba brutto. Za 0zł Biznesgrupa. 6zł za 'darmowy nr do orange'
Niestety oferta telefonów jest mało satysfakcjonująca. Nie ma tu nic z androidem :(
Sa z ciekawszych fonów htc desire hd za 1150zł (za drogo dla mnie), Wave s8500 za 480zł (podoba mi się, ale to BADA OS, czyli 100 aplikacji na krzyż :(). Reszta tel nieciekawych.

I teraz moje pytania dla zorientowanych sprzedawców :) Czy mimo tej oferty mogę liczyć na inny tel dobierany z całej oferty?
Podobałoby mi się to, bo ceny tel są o 200zł brutto niższe od cen w delfinie 59.

Czy wchodzi tu opcja migracji z orange abo 55 na Optymalny 250. czy tylko czekam na koniec umowy i biorę nową aktywację?

Czy moge przenieść do tej taryfy drugi nr tel, w trakcie zwierzęcej umowy? (W promocji mogę mieć 3 aktywacje)

#449828  autor: awa2001
 30 gru 2010, 16:40
Jeśli dostałeś biznesową ofertę tzn, że musiałeś zrobić cesję z ind. na biznes, wtedy wszystkie pozostałe mozesz miec tez na biznesie, zmiana abonamentu w trakcie umowy to koszt 100 zł i warunek równej lub wyzszej kwoty abonamentu, telefony mozesz miec wszystkie z oferty biznesowej ( sprawdź je na stronie orange pl. zakładka klienci biznesowi), podaj nam swoj numer to sprawdzimy czy to przedluzenie czy nowa aktywacja

doradca klienta indywidualnego ( i w drodze wyjątku firmowego) :))) internet bezprzewodowy również

#449851  autor: jojoro
 30 gru 2010, 18:11
awa2001 pisze:Jeśli dostałeś biznesową ofertę tzn, że musiałeś zrobić cesję z ind. na biznes, wtedy wszystkie pozostałe mozesz miec tez na biznesie, zmiana abonamentu w trakcie umowy to koszt 100 zł i warunek równej lub wyzszej kwoty abonamentu, telefony mozesz miec wszystkie z oferty biznesowej ( sprawdź je na stronie orange pl. zakładka klienci biznesowi), podaj nam swoj numer to sprawdzimy czy to przedluzenie czy nowa aktywacja
1. Nie mam firmy.
2. Nie robiłem cesji na biznes, bo nie mam firmy
3. Już się dowiedziałem, że mogę mieć tylko te telefony z oferty specjalnej
4. Mogę przejść z abo dla indywidualnych na abo dla firm korzystajac z tej oferty specjalnej (tak mi powiedzieli na infolinii dla "kluczowych klientów biznesowych".

Ofertę mam ze strony http://www.orange.pl/oferta_specjalna gdzie podaję specjalny kod, który dostałem. Kody są indywidualne, więc nie mogę go udostępnić.
Zastanawiam się jeszcze jak wygląda tu sytuacja pakietów internetowych. Interesuje mnie raczej jakiś drobiazg do wykorzystania w sytuacjach awaryjnych - np. do nawigacji, czy jak siedzę na nudnym szkoleniu raz na miesiąc :) 100-500MB

#449870  autor: wtd
 30 gru 2010, 19:56
Zgaduję że jeżeli masz jakąś specjalną ofertę to nie podlega ona żadnym dalszym negocjacjom, albo bierzesz jak jest albo nie - przynajmniej u mnie tak było.

#449877  autor: pomaranczowy
 30 gru 2010, 20:08
Jojoro zapewne dostał od kogoś ofertę wewnętrzną, taką z jakiej ja i awa2001 możemy skorzystać ;) Ona nie jest do negocjacji.

[ Dodano: 2010-12-30, 20:14 ]
A jeżeli chodzi o pozostałe pytania jojoro:

1) Czy wchodzi tu opcja migracji z orange abo 55 na Optymalny 250. czy tylko czekam na koniec umowy i biorę nową aktywację?

2) Czy moge przenieść do tej taryfy drugi nr tel, w trakcie zwierzęcej umowy? (W promocji mogę mieć 3 aktywacje)

Ad 1) Migrujesz z orange abonament 55 na wybrany przez siebie plan na tej stronce w ramach przedłużenia. Masz tam do wyboru opcję przedłużam umowę.

Ad 2) Na pewno możesz jak klient jest uprawniony do przedłużenia.

Prezenty: 4gift.cupsell.pl ;)

#449956  autor: jojoro
 31 gru 2010, 08:30
pomarańczowy - zgadza się dostałem taką ofertę dla pracowników i współpracowników jednej z instytucji publicznych.
Wiem oczywiście, że jak klient jest uprawniony do przedłużenia umowy to może przejść do tej taryfy optymalny 250. Interesuje mnie info, czy w trakcie umowy np. 5 miesięcy po podpisaniu nowej, klient w ramach tej oferty specjalnej może przenieść sobie drugi nr.
No i oczywiście jak wygląda sprawa pakietów internetowych. Wiadomo, że jak wezmę smartfona, to ze 100MB trzeba mieć. Ile coś takiego kosztuje w taryfach optymalny 250? Jaki pakiet dokupić?
Może ktoś z was konsultanci może mnie przeprowadzić przez ten cały proces migracji, czy tylko przez www mogę?

#450034  autor: sepe
 31 gru 2010, 16:00
W Optymalnym i innych taryfach biznesowych orange mozna kupic Pakiet Email za 8zl netto. 100 mb,rozliczne jest paczkami 10kb na sciagane i wysylane razem.

#450383  autor: ZiboZabion
 02 sty 2011, 18:00
Witam. Chcę kupić telefon Samsung Galaxy S w sieci ORANGE. Interesuje mnie Pantera 99zł, wtedy telefon jest za 149zł. Czy można zniżyć cenę telefonu do 1zł, lub obniżyć cenę abonamentu? Jak tak to mogli byście podać ile dokładnie najmniej mógł bym płacić?

Oraz drugie pytanie, czy w Orange jest taka możliwość jak w Play/ Era, czyli przenoszenie numeru do Orange?

Dziękuje z góry za odpowiedzi i pozdrawiam!

#450385  autor: ubuntulnx
 02 sty 2011, 18:12
ZiboZabion pisze:Witam. Chcę kupić telefon Samsung Galaxy S w sieci ORANGE. Interesuje mnie Pantera 99zł, wtedy telefon jest za 149zł. Czy można zniżyć cenę telefonu do 1zł, lub obniżyć cenę abonamentu? Jak tak to mogli byście podać ile dokładnie najmniej mógł bym płacić?
Podaj więcej szczegółów, bo podejrzewam, że mówisz o przedłużeniu, bo jak o nowej aktywacji, to piszesz w złym temacie. Optymistycznie zakładam, że jednak chodzi o przedłużenie więc: tak naprawdę nikt nie mając Twojego konta przed oczami, nie powie Ci, czy dostaniesz rabat. Bo owszem, cenę telefonu można obniżyć (choć nie do 1zł), choć niekoniecznie w Twoim przypadku. Kwotę abo też można zniżyć, ale pociąga to za sobą wzrost ceny za słuchawkę.
ZiboZabion pisze:Oraz drugie pytanie, czy w Orange jest taka możliwość jak w Play/ Era, czyli przenoszenie numeru do Orange?
Od innego opa? Oczywiście że tak.

Obrazek

#450647  autor: cesarz
 03 sty 2011, 19:18
Kolega dostał propozycję zmiany abonamentu Twój Plan 75, na Delfina 225 ( jeszcze 12 miesięcy do końca umowy ). Minął miesiąc, a kuriera jeszcze nie było,a zmiana nastąpiła z nowym okresem rozliczeniowym.Czy zgoda wydana przez ,,telefon" jest ważna , czy jeszcze musi przyjechać kurier aby złożyć podpis ? Gdzieś czytałem, że urząd nakazał Orange aby, umowy zawarte przez telefon zostały również podpisane przez abonenta.W rozmowie pani mówiła że jeśli ,,nowa" taryfa nie będzie odpowiadać, to może powrócić do starej ,osobiście nie wierzę w możliwość powrotu. Czy ktoś , konsultant nie popełnił błędu ? Kolega stracił Wieczory i Weekendy :( i nie potrafi poruszać się w tej nowej taryfie ( Mms , video rozmowa , *500, *100 - płatne poza abonamentem ) i nawet rozważa zerwanie umowy i zapłacenie kary .

CNN

#450656  autor: pomaranczowy
 03 sty 2011, 19:53
Jojoro - skontaktuj się ze specjalistami z *600. Oni Ci powiedzą jak wszystko wygląda w taryfach biznesowych.

Cesarz - to nie było przedłużenie. Konsultant kontaktujący się telefonicznie zaproponował tylko zmianę planu taryfowego na najnowszy za darmo (normalnie jest to koszt 100 zł). Z tego co wiem to nie ma z tego odwrotu. Można kontaktować sie z BOK i się dopytać czy można wrócić do starego planu. Jeżeli nie to można złożyć reklamację, ponieważ konsultant poinformował w rozmowie, że jakby co to można do starego planu wrócić.

#450662  autor: cesarz
 03 sty 2011, 20:10
pomarańczowy - tak, to nie było przedłużenie umowy tylko zmiana planu. Tylko możliwość powrotu do starego planu i zapewnienie że nic nie straci ( W i W ) zadecydowała o zmianie planu.Chyba ciężko będzie to odkręcić , ale źle poinformowany abonent ma możliwość reklamacji.Proszę jeszcze o odpowiedź na to czy kurier powinien przywieść umowę do fizycznej zgody na zmianę planu .

CNN

#450724  autor: pomaranczowy
 03 sty 2011, 23:32
Nie. Umowy żadnej nie ma. To tylko zmiana planu taryfowego. To tak jak zlecasz zmianę cyklu bilingowego, włączenia/wyłączenia usługi czy podwyższenia kwoty zobowiązania.

#450849  autor: cesarz
 04 sty 2011, 15:51
Ok , dziękuję pomarańczowy .

CNN
  • Strona 117 z 208
  • 1
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119