Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Regulamin forum:Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Dla utrzymania porządku i przejrzystości w temat, prosimy trzymanie sie zasad.
1. Zanim założysz nowy temat sprawdz czy przed chwilą, ktoś już o tym nie pisał. Wtedy lepiej dołączyć się do danego wątku, dając informacje o dalszej awarii lub jej zakończeniu.
2. Zakladając temat oznaczaj na początku kogo dotyczy problem,
np. [Orange] , [Plus], [Era], [Play], [TP] a następnie dokladnie określ problem.
Przykłady:
[Orange] Problem z doładowaniem konta prepaid.
[Plus] Awaria platformy Simplusa
[Era] Nie można zalogować sie do sieci
[Play] Nie działa Play24
Jednego smsa posłałem po 17 do Plusa (Śląsk). Nawet nie wiem, że coś się stało. Dopiero dziś przyszedł sms, że była jakaś awaria i w ramach też 30 min. gratis w Orange
Chyba dalej cosik nie tak. Ludziska na blogu rzecznika wypisują, że nadal występuję problemy. Już widzę co się będzie działo w święta... proponuje zakupić kartę sim innego opa na wszelki wypadek.
tez wczoraj dostałem sms-a ,dodatkowe 30 minut juz jest sprawdzałem na stronie www, natomiast na jednej karcie której brałem kredyt minut nie dali. Hehe. U mnie natomiast nie było żadnego przestoju- normalne wykonywanie połączeń i sms. (Będzin) woj. śląskie
PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.
muchakk pisze:Chyba dalej cosik nie tak. Ludziska na blogu rzecznika wypisują, że nadal występuję problemy. Już widzę co się będzie działo w święta... proponuje zakupić kartę sim innego opa na wszelki wypadek.
A co myślisz, że w innych sieciach w święta będzie lepiej?
muchakk pisze:Tak, te minuty schodzą w pierwszej kolejności...
Niedawno skończyłem połączenie trwające ponad 1,5 godziny i ubyło mi ponad 100 minut z pakietu do Orange i stacjonarnych a pakiet 30 minut nieruszony Po co w takim razie go dali? Chyba tylko, żeby ładnie to wyglądało...
Może dlatego mam taki termin, bo wcześniej minuty z prezentu miałam właśnie do 6 stycznia, ale z drugiej strony wygadałam je jakoś w pierwszej połowie grudnia. Nie wiem czy to ma jakiś wpływ, czy to tylko zbieg okoliczności.
Mi te minuty nie schodza w pierwszej kolejnosci, korzystam z 1000 minut do orange i stacjonarne dzis wykonalam kilka polaczen dosc krotkich i nadal mam 30 minut, wiec dla mnie bez sensu. Poza tym moj znajomy nie dostal ich w ogole.
dopiero teraz zauwazylam:
KamaZ pisze:Niedawno skończyłem połączenie trwające ponad 1,5 godziny i ubyło mi ponad 100 minut z pakietu do Orange i stacjonarnych a pakiet 30 minut nieruszony Po co w takim razie go dali? Chyba tylko, żeby ładnie to wyglądało..
To po co w takim razie je dali jak i tak nie mozna z nich skorzystac ? Jak macie wlaczona usluge Ty i 3 i dzwonicie na nr z tej uslugi tez nie schodza. Jak zwykle orange sie postaral ;/
Multipop też ma pierwszeństwo przed minutami z bonusa za awarię. Tak samo jest z resztą z minutami z prezentu. Po co takie prezenty skoro sporo osób z nich nie skorzysta? Większość osób w popie ma wykupione usługi czy pakiety obniżające koszty połączeń, a bonusowe minuty schodzą po wyczerpaniu pakietów.