• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 116 z 208
  • 1
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 208

#448080  autor: mazu
 21 gru 2010, 19:33
Witam,

Mam pytanie do panów Konsultantów, dzwoniono do mnie dziś z ofertą przedłużenia umowy. Zaoferowano mi Panterę 150 (zależy mi na internecie) + pakiet 500 MB za pół ceny przez 24 miesiące. Oferta wydaje mi się dość słaba, co jednak ciekawsze zapytałem o dwa telefony - Desire HD i Galaxy S i pani powiedziała mi, że oba te aparaty w ogóle nie są dostępne i nie wiadomo kiedy będą. Pomijam fakt, że byłyby w cenie cennikowej.

Interesuje mnie czy przy średniej wysokości rachunków oscylujących w granicach ~40zł (Orange Abonament) i chęci przejścia na Panterę 150 faktycznie nie mogę liczyć na lepszą ofertę? Jak faktycznie wygląda sprawa z dostępnością tych dwóch telefonów?

Pozdrawiam

#448093  autor: ProPozycja
 21 gru 2010, 20:06
Devlin pisze:teraz mam 25 zł
No to naprawdę masz podstawę do wymagań. Dobre czasy dla niskich planów taryfowych się skończyły i raczej już nie wrócą.
mazu pisze:Desire HD i Galaxy S i pani powiedziała mi, że oba te aparaty w ogóle nie są dostępne i nie wiadomo kiedy będą.
Telefony są dostępne.
mazu pisze:i chęci przejścia na Panterę 150 faktycznie nie mogę liczyć na lepszą ofertę?
Twoje chęci niestety za dużo nie dają. Najważniejszy jest zysk, który generujesz dla firmy a przy średnim rachunku 40 zł ten zysk nie jest duży. Także na chwilę obecną nie masz co liczyć na jakieś konkretne rabaty na te telefony.

@do wszystkich

Polecam zapoznać się z tabelą w Punkcie 2.

1_styczeń

Orange - dział utrzymania klienta postpaid

#448107  autor: ubuntulnx
 21 gru 2010, 21:48
Devlin pisze:myślałem, że skonam, czy nic w tej sieci korzystniejszego nie można dostać???
możesz nie dostać 75% rabatu (bo tyle faktycznie jest a nie 70%).
ProPozycja pisze:@do wszystkich

Polecam zapoznać się z tabelą w Punkcie 2.
Załącznik, który podałeś dotyczy nowych aktywacji, o czym mowa na samym jego początku i nie wiadomo, jak się będzie miał do przedłużenia. Co nie zmienia faktu, że prawdopodobnie wywołasz tym postem burzę i powtarzanych milion razy (póki co nieuzasadnionych) pytań i narzekań.
mazu pisze:Interesuje mnie czy przy średniej wysokości rachunków oscylujących w granicach ~40zł (Orange Abonament) i chęci przejścia na Panterę 150 faktycznie nie mogę liczyć na lepszą ofertę? Jak faktycznie wygląda sprawa z dostępnością tych dwóch telefonów?
Telefony są, natomiast o wiele taniej ich nie dostaniesz niestety.

Obrazek

#448108  autor: mazu
 21 gru 2010, 21:52
Telefony są, natomiast o wiele taniej ich nie dostaniesz niestety.
Moje pytanie o lepszą ofertę dotyczyło bardziej usług niż telefonów bo na duży rabat na aparaty nie liczyłem, bo zdaje sobie sprawę że nie jest to wysoki abonament.

#448109  autor: ubuntulnx
 21 gru 2010, 21:58
mazu pisze:Moje pytanie o lepszą ofertę dotyczyło bardziej usług niż telefonów bo na duży rabat na aparaty nie liczyłem, bo zdaje sobie sprawę że nie jest to wysoki abonament.
Jeżeli masz na myśli pakiety internetowe, to są one różne, ale nikt na tym forum nie mająć Twojego numeru przed oczami nie powie Ci, czy otrzymałeś maksimum.

Obrazek

#448117  autor: shreek
 21 gru 2010, 22:27
Witam.

Trochę mi wstyd bo to mój pierwszy post na forum i od razu prośba o poradę. Ale cóż... spróbuje, może mnie nie zlinczujecie :)

Kończy mi się umowa w Orange i dzisiaj dostałem następującą propozycję.

Za kwotę abonamentu 39 zł na 24 m-ce Delfin przemiła Pani konsultantka zaproponowała mi:
1. 2 numery po 1200 min,
2. 60 min dodatkowo przez całą umowę do wszystkich,
3. darmowe rozmowy do Orange i stacjonarne w godzinach od 18 do 8 oraz w weekendy również przez całą umowę,
4. rabat na jakąś płatną usługę (cokolwiek miałoby to znaczyć??)

Do tego wskazała mi 3 telefony w następujących cenach:
Nokia 6303i - 69zł
SE J10i ELM - 99zł
Nokia 2730 - 59zł.

Z tego co zdążyłem sprawdzić telefony nie najwyższych lotów, ale jestem zmuszony łyknąć jakiś telefon - mój obecny powoli odmawia posłuszeństwa.
Dodam, że do tej pory miałem abo. 35 zł i raczej nigdy nie wykorzystałem minut i bonusów jakie miałem przyznane w abonamencie. Nigdy też nie przekroczyłem kwoty abonamentu dlatego też mocno zastanawiam się nad tym czy w ogóle jest sens pakować się w abo czy nie lepiej w jakiegoś prepaid'a. Póki co proszę Was o jakieś info czy da się coś jeszcze ugrać czy to max jaki można uzyskać u konsultanta (chodzi mi głównie o jakieś lepsze telefony w przystępnych cenach).

Pozdro i liczę na Waszą pomoc :)

#448118  autor: ubuntulnx
 21 gru 2010, 22:37
shreek pisze:Witam.
Hej. Już na wstępie zaznaczam, że pokręciłeś mocno :wink:
shreek pisze:1. 2 numery po 1200 min,
standard.
shreek pisze:2. 60 min dodatkowo przez całą umowę do wszystkich,
?? Przy 24 miesiącach? Jest tak: w abo 39 masz standardowo 60 minut. Za staż (jak jesteś ponad 4 lata) dostajesz dodatkowo 24 minuty. Z usługi konsultantka może dorzucić 40 minut, czyli łącznie dodatkowo 24+40=60 minut (około) więc by się zgadzało. Z tym że te 40 minut, jeżeli się na nie zdecydujesz jest dodatkowo płatne (masz odpowiedź na pytanie o płatną usługę) 2.5 lub 5zł, chyba że nie chcesz jego włączenia.
3. darmowe rozmowy do Orange i stacjonarne w godzinach od 18 do 8 oraz w weekendy również przez całą umowę,
Tak zwane Pogaduchy w Orange. Wykorzystywane są po abo.
4. rabat na jakąś płatną usługę (cokolwiek miałoby to znaczyć??)
Wyjaśniłem wyżej.
shreek pisze:nie najwyższych lotów
Nie oczekuj cudów. Elm jest OK, ale przypominam to nie jest wątek o telefonach.
shreek pisze:Nigdy też nie przekroczyłem kwoty abonamentu
To powiedz konsultantce, że nie chcesz tej dodatkowej usługi.

Obrazek

#448129  autor: shreek
 21 gru 2010, 23:25
ubuntulnx pisze:
shreek pisze:Witam.
Hej. Już na wstępie zaznaczam, że pokręciłeś mocno :wink:
Starałem się niepokręcić :)
ubuntulnx pisze:
standard.
To wiem :)
ubuntulnx pisze:
shreek pisze: 2. 60 min dodatkowo przez całą umowę do wszystkich,
?? Przy 24 miesiącach? Jest tak: w abo 39 masz standardowo 60 minut. Za staż (jak jesteś ponad 4 lata) dostajesz dodatkowo 24 minuty. Z usługi konsultantka może dorzucić 40 minut, czyli łącznie dodatkowo 24+40=60 minut (około) więc by się zgadzało. Z tym że te 40 minut, jeżeli się na nie zdecydujesz jest dodatkowo płatne (masz odpowiedź na pytanie o płatną usługę) 2.5 lub 5zł, chyba że nie chcesz jego włączenia.
Hmmm... a więc muszę jeszcze dokładnie dopytać bo z tego co zrozumiałem było 60 min standard, plus 60 min za darmochę
ubuntulnx pisze:
shreek pisze: 3. darmowe rozmowy do Orange i stacjonarne w godzinach od 18 do 8 oraz w weekendy również przez całą umowę,
Tak zwane Pogaduchy w Orange. Wykorzystywane są po abo.
O tym już nie wspomniała :( W takim przypadku to dla mnie żadna rewelacja bo z moim "dzwonieniem", zapewne i tak wyrobię się w abonamencie.
ubuntulnx pisze:
shreek pisze: 4. rabat na jakąś płatną usługę (cokolwiek miałoby to znaczyć??)
Wyjaśniłem wyżej.
Poniekąd już wiem o co chodzi :)
ubuntulnx pisze:
shreek pisze:nie najwyższych lotów
Nie oczekuj cudów. Elm jest OK, ale przypominam to nie jest wątek o telefonach.
Wiem, wiem :) Nie chodzi mi jednak o pomoc w wyborze telefonu, tylko podpowiedź o jaki telefon z trochę wyższej półki mogę się w rozsądnych pieniądzach starać. Jeżeli i to narusza temat postu, to w tej kwestii EOT :) Jeżeli nie, to proszę o jakąś podpowiedź.

Pozdro

#448133  autor: karas
 21 gru 2010, 23:40
Cześć,

Przyszedł czas przedłużenia umowy :)
Wcześniej posiadałem Abonament "Nowy Orange dla Firm 250", chciałbym przedłużyć ofertę z Telefonem Blackberry 9800 Torch i zaproponowano mi (on-line) abonament "korzyści optymalne z internetem 450". Telefon kosztuje 549zł a abonament (dla mnie trochę tańszy) 119zł (oczywiście netto), jest to trochę duża cena jak za terminal, ale jeszcze do zastanowienia.
Dzisiaj po rozmowie z konsultantem (kolejnej) dowiedziałem się, że jak nie wykupię usługi Blackberry (17zł netto) to i tak nie będę mógł korzystać z internetu do którego mam nieograniczony dostęp (2GB) w umowie i darmowy hot spotów. Wtedy mój "wymarzony" smartphone staje się zwykłym telefonem. Oferta korzyści optymalne (bez internetu) jest tylko 20zł tańsza w abonamencie, a telefon staje się już na tyle drogi, że z "zasady" za tyle się nie kupuje (699zł netto) :).
Po 13 latach, kiedy Orange (Idea) dobrze działała tylko w Warszawie, spodziewałem się lepszego potraktowania...
Czy można ponegocjować jeszcze warunki? Czy usługa Blackberry jest tu niezbędna?

#448142  autor: ubuntulnx
 21 gru 2010, 23:55
shreek pisze:O tym już nie wspomniała W takim przypadku to dla mnie żadna rewelacja bo z moim "dzwonieniem", zapewne i tak wyrobię się w abonamencie.
Pogaduchy w Orange może konsultant wyłączyć, co zwiększa szanse na rabat na telefon.
shreek pisze:Poniekąd już wiem o co chodzi
Usługa Rozmowy do wszystkich komercyjnie kosztuje 10zł, gdy konsultantka da Ci na nią 75% rabatu, otrzymasz ją za 2.5zł dopłaty, a jak da 50% rabatu, dopłacisz 5zł.
shreek pisze:Jeżeli nie, to proszę o jakąś podpowiedź.
Rozumiem, że do 100zł gdzieś? To naprawdę nie ma rewelacji. Polecem Elm lub 6303i

Mam nadzieję, że byłem przydatny.

[ Dodano: 2010-12-22, 00:01 ]
W ramach sprostowania: masz 2400 jako ogólną pulę, a nie na każdy po 1200 minut, tzn, że z jednym możesz przegadać 2000 minut, a z drugim tylko 400 itd.

Obrazek

#448147  autor: kamil1221
 22 gru 2010, 00:26
Może powtórzę po raz kolejny dla osób które nie czytają całego wątku od początku.

Staż nie ma praktycznie znaczenia przy aneksach (jedynie jeśli masz taryfę dla indywidualnych w animalsach otrzymujesz 20% lub 40% więcej minut).
Więc proszę nie smęćcie Konsultantom czy to w salonie bądź na słuchawkach jakim to jesteście długi abonentem (choć co niektórzy mówią abonamentem) ;)

Pozdrawiam.

#448308  autor: shreek
 22 gru 2010, 21:49
A więc tak...

Kolejna rozmowa z konsultantką (dzisiaj nie była już taka miła i odniosłem wrażenie, że chcę jak najszybciej zakończyć rozmowę) rozwiała moje wątpliwości i przekonała mnie do tego, że.... czas zmienić operatora, przejść na kartę i zakupić telefon na wolnym rynku :)
Okazało się bowiem, że "pogaduchy", choć mógłbym z nich korzystać jeszcze przed wykorzystaniem minut z abonamentu, otrzymałbym tylko na 6 m-cy, co stawia mnie na równi z nowymi klientami sieci. Telefon SE ELM nadal 99 zł, co przy cenie dla nowych klientów 49zł, jest bynajmniej wg mnie kpiną.
O te 60 min. o których wczoraj kons. wspominała już się nawet nie pytałem bo szczerze powiem, po tym co wcześniej usłyszałem straciłem ochotę na pozostanie w tej sieci i przestało mi na tym zupełnie zależeć. Wydaje się, że operatorowi również :)

Mimo wszystko ubuntulnx dzięki za pomoc i wyjaśnienie niektórych kwestii.
Pozdro

#448309  autor: ubuntulnx
 22 gru 2010, 22:07
shreek pisze:Okazało się bowiem, że "pogaduchy", choć mógłbym z nich korzystać jeszcze przed wykorzystaniem minut z abonamentu
Nigdy w życiu przed abo.
shreek pisze:Mimo wszystko ubuntulnx dzięki za pomoc i wyjaśnienie niektórych kwestii.
Nie ma za co.

Obrazek

#448315  autor: KKI_
 22 gru 2010, 22:33
shreek pisze:A więc tak...

Kolejna rozmowa z konsultantką (dzisiaj nie była już taka miła i odniosłem wrażenie, że chcę jak najszybciej zakończyć rozmowę) rozwiała moje wątpliwości i przekonała mnie do tego, że.... czas zmienić operatora, przejść na kartę i zakupić telefon na wolnym rynku :)
Okazało się bowiem, że "pogaduchy", choć mógłbym z nich korzystać jeszcze przed wykorzystaniem minut z abonamentu, otrzymałbym tylko na 6 m-cy, co stawia mnie na równi z nowymi klientami sieci. Telefon SE ELM nadal 99 zł, co przy cenie dla nowych klientów 49zł, jest bynajmniej wg mnie kpiną.
O te 60 min. o których wczoraj kons. wspominała już się nawet nie pytałem bo szczerze powiem, po tym co wcześniej usłyszałem straciłem ochotę na pozostanie w tej sieci i przestało mi na tym zupełnie zależeć. Wydaje się, że operatorowi również :)

Mimo wszystko ubuntulnx dzięki za pomoc i wyjaśnienie niektórych kwestii.
Pozdro
Skąd takie rewelacje ? :)

Musiałeś coś bardzo, ale to bardzo pomieszać. Pogaduchów NIGDY przed abonamentem nie mógłbyś wykorzystać i zawsze były one tylko na 6 miesięcy, ELM jest za 99 zł i dla nowych klientów (cena 49 zł jest ceną internetową - zarówno dla nowych jak i dla stałych, a w salonie i na słuchawkach standard to 99 zł ). Pozdrawiam :)

KKI

#448320  autor: ubuntulnx
 22 gru 2010, 22:42
KKI_ pisze:Skąd takie rewelacje ?
Podejrzewam, że od średnio ogarniętej konsultantki.

Obrazek

#448437  autor: pomaranczowy
 23 gru 2010, 19:18
Wszystkich, którzy mają umowę do przedłużenia zapraszam do kontaktu z konsultantami. Mamy jeszcze dzisiaj świetne ceny telefonów. Przykład: ab 39, 24 mies. SE X8 na orange.pl za 369 zł, a u mnie za jedyne 99 zł :) albo w ab. 59 na 36 mies. SAMSUNG WAVE S8500 na orange.pl za 599 zł, a u mnie za 1 zł :) haha ;)

Prezenty: 4gift.cupsell.pl ;)

#448803  autor: jacek84
 26 gru 2010, 13:26
pomaranczowy pisze:Wszystkich, którzy mają umowę do przedłużenia zapraszam do kontaktu z konsultantami. Mamy jeszcze dzisiaj świetne ceny telefonów. Przykład: ab 39, 24 mies. SE X8 na orange.pl za 369 zł, a u mnie za jedyne 99 zł :) albo w ab. 59 na 36 mies. SAMSUNG WAVE S8500 na orange.pl za 599 zł, a u mnie za 1 zł :) haha ;)
Ehh, gdybym tylko mógł przedłużyć... :(

#448934  autor: voker1987
 27 gru 2010, 00:03
Witam, chciałem się zapytać czy jest możliwość przedłużenia umowy w orange pozostająć przy starym planie taryfowym? Ostatnio zadzwonila do mnie osoba z salonu orange i powiedziała że mogę przedłużyć umowę a do końca umowy mam jeszcze chyba 155dni (na stronie orange jest napisane że musze poczekać jeszcze 30 dni na nową oferte dla mnie) do tej pory płaciłem dość wysokie rachunki 200-400 zł przy abonamencie 100zł. i odpowiada mi ten abonament ponieważ mogę go wykorzystać na co tylko chcę a te nowe np Delfin to sa tylko rozmowy a jak np mam rozmowy w romingu to musze płacić ponad abonament i do tego 0,59 zl + opłata np z pierwszej strefy chyba 1.46 zl to jest drożej niż teraz mam czyli eurotaryfe 1.79 zl. Te nowe taryfy dla mnie są gorsze od poprzednich. A wiec jeśli jest możliwość przedłużyć umowe na starych warunkach i wziąść nowy telefon (interesuje mnie samsung galaxy i9000) to prosił bym o kontakt jakiegoś konsultanta.

#448936  autor: kamil1221
 27 gru 2010, 00:19
W tak zwanym "Warunkowym uprawnieniu" nie ma możliwości by pozostać przy starym abonamencie "Orange Abonament". Może wtedy migrować wyłącznie to "Animalsów".

Jak będziesz normalnie uprawniony, będzie się dało zostać przy starej taryfie (tyle, że pamiętaj ta taryfa nie jest już wspomagana przez Orange i rewolucji się nie spodziewaj przy aneksie).

#448960  autor: dawciol
 27 gru 2010, 12:09
voker1987 pisze: np Delfin to sa tylko rozmowy a jak np mam rozmowy w romingu to musze płacić ponad abonament.
Tak z ciekawości się zapytam, bo niedawno przedłużałem w delfinku abo to ta kwota abonamentu nie jest wymienna? Czyli np. rozmowy roaming i sms premium są płatne poza abonamentem ? :shock:
  • Strona 116 z 208
  • 1
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 208
  • 1
  • 114
  • 115
  • 116