• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 115 z 208
  • 1
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 208

#447763  autor: wisniaa
 19 gru 2010, 23:45
moim zdaniem trzeba sie cieszyc z tego co jest a nie tylko narzekac..ahh ta POlska mentalnosc..Play z tego co sie orientuje nie oferuje lepszych ofert na przedluzenie umowy..

#447788  autor: ubuntulnx
 20 gru 2010, 09:20
moim zdaniem trzeba sie cieszyc z tego co jest a nie tylko narzekac..ahh ta POlska mentalnosc..Play z tego co sie orientuje nie oferuje lepszych ofert na przedluzenie umowy..
To nie jest temat na dyskusje o sieci PLAY, a takie posty mogą wywołać niepotrzebne flamewar między sympatykami jednej i drugiej sieci, więc apekuję o opamiętanie się.

Obrazek

#447895  autor: wisniaa
 20 gru 2010, 18:27
a jak wyglada sytuacja z promocja "pogaduchy"czy zostaje kazdemu przydzielana jak sie podpisuje nowa umowe lub przedluza czy to zalezy od konsultanta?

#447900  autor: ProPozycja
 20 gru 2010, 18:41
wisniaa pisze:a jak wyglada sytuacja z promocja "pogaduchy"czy zostaje kazdemu przydzielana jak sie podpisuje nowa umowe lub przedluza czy to zalezy od konsultanta?
Zależy od konsultanta. Pogaduchy to usługa, która zabiera budżet i często jest wyłączana po to żeby dać rabat na telefon lub inną usługę.

Orange - dział utrzymania klienta postpaid

#447909  autor: wisniaa
 20 gru 2010, 19:18
to lipa..bylem pewny ze po podpisaniu umowy bede mial tez pogaduchy tak mozna wywnioskowac z informacji ze strony orange ze dla kazdego jest promocja..oczy szeroko otworzylem jak sie okazalo ze to musi byc wpisane w umowie i ze nie mam tej promocji..czy jest mozliwosc np zebym mial te pogaduchy rabat za telefon 40% za staz no i 20min za przedluzenie na 30 miesiecy..?zawsze moge odstapic od tej i nowa podpisac mam ponoc 10 dni..

#447910  autor: Pijo
 20 gru 2010, 19:20
wisniaa pisze:zy jest mozliwosc np zebym mial te pogaduchy
Ale te Pogaduchy to jedna wielka ściema. Przeczytaj sobie regulamin tej usługi.

#447911  autor: wisniaa
 20 gru 2010, 19:24
Pijo pisze:
wisniaa pisze:zy jest mozliwosc np zebym mial te pogaduchy
Ale te Pogaduchy to jedna wielka ściema. Przeczytaj sobie regulamin tej usługi.

czemu niby sciema..czytalem regulamin i nic tam takiego nie zauwazylem no chyba ze cos przeoczylem?

#447918  autor: Ofeck
 20 gru 2010, 19:47
przeoczyłeś, że działają dopiero po przekroczeniu abonamentu

#447919  autor: wisniaa
 20 gru 2010, 19:51
no fakt to troche lipa..niezle to sobie wykombinowali..ale dla tych co bardzo duzo rozmawiaja i przekraczaja abonament to w sam raz..

#447930  autor: wojtek115
 20 gru 2010, 21:01
no właśnie dlaczego lipa? Jak się przekracza minuty z abonamentu, to za każde dodatkowe połączenie naliczałoby opłaty,a tak jest za darmo

#447934  autor: wisniaa
 20 gru 2010, 21:13
wojtek115 pisze:no właśnie dlaczego lipa? Jak się przekracza minuty z abonamentu, to za każde dodatkowe połączenie naliczałoby opłaty,a tak jest za darmo
Jak dla mnie oferta powinna byc skierowana dla wszystkich a nie na podzialy..dla niektorych to bardzo fajnie bo przekrocza abo i pozniej moga sobie gadac ile chca ale duzo tez jest osob ktore co miesiac staraja sie nie przekraczac abonamentu tylko tyle ile jest w umowie..

#447941  autor: ubuntulnx
 20 gru 2010, 21:50
wisniaa pisze:Jak dla mnie oferta powinna byc skierowana dla wszystkich a nie na podzialy..dla niektorych to bardzo fajnie bo przekrocza abo i pozniej moga sobie gadac ile chca ale duzo tez jest osob ktore co miesiac staraja sie nie przekraczac abonamentu tylko tyle ile jest w umowie..
Zostało wyżej wyraźnie napisane, że wyłączenie Pogaduch to nie jest zła wola konsultanta, który absolutnie nic nie ma z tego, czy je dostaniesz czy nie. Za to ich wyłączenie dało Ci większy rabat na N8.

Obrazek

#447949  autor: wisniaa
 20 gru 2010, 22:07
nie chodzi juz o to czemu dostalem a czemu nie tylko chodzilo mi teraz o ogolna ta oferte Pogaduchy..ze jest tak skonstruowana tylko dla ludzi bardziej zamoznych ktorzy przekraczaja limity polaczen..bo co to da dla kogos kto do konca okresu rozliczeniowego stara sie nie przekraczac limitu..?no tak naprawde to nic mu z tych pogaduch..jezeli chodzi o dodatkowe minuty to zalezy tylko od konsultanta bo powiedzial do mnie ze jak zdecydowalbym sie na Desire HD to moglby mi dac wiecej troche minut wiec maja tam jakis zapas tylko sami najpierw probuja wcisnac jak najmniej ja tam nie mam o to zalu do nikogo..

#447954  autor: ubuntulnx
 20 gru 2010, 22:20
wisniaa pisze:nie chodzi juz o to czemu dostalem a czemu nie tylko chodzilo mi teraz o ogolna ta oferte Pogaduchy..ze jest tak skonstruowana tylko dla ludzi bardziej zamoznych ktorzy przekraczaja limity polaczen..bo co to da dla kogos kto do konca okresu rozliczeniowego stara sie nie przekraczac limitu..
O czym Ty piszesz? Zamożnych? Zasada jest prosta: przekraczasz - dzwonisz dalej, nie ma to związku ze stanem portfela. Nikt nikogo do przekraczania nie zmusza, a każda usługa dodana za darmo jest (przynajmniej moim zdaniem) dobra.
wisniaa pisze:jezeli chodzi o dodatkowe minuty to zalezy tylko od konsultanta bo powiedzial do mnie ze jak zdecydowalbym sie na Desire HD to moglby mi dac wiecej troche minut wiec maja tam jakis zapas tylko sami najpierw probuja wcisnac jak najmniej ja tam nie mam o to zalu do nikogo..
Zależy. Czasem przy danym telefonie (wysokobudżetowym) nie da się nic dołożyć choćby nie wiadomo co. Czasem konsultant nie chce dać więcej (bo np. klient dał mu w kość :wink: ) W Twoim przypadku pod względem minut była to najbardziej podstawowa oferta, jeżeli mogę wyrazić swoje zdanie.
Ostatnio zmieniony 20 gru 2010, 22:31 przez ubuntulnx, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

#447956  autor: wisniaa
 20 gru 2010, 22:25
najbardziej postawowa czyli minimalna?ale wszyscy chyba tak oferuja rozmawialem z 3 konsultantami i wszyscy oferowali tak samo..

#447957  autor: ubuntulnx
 20 gru 2010, 22:30
wisniaa pisze:najbardziej postawowa czyli minimalna?ale wszyscy chyba tak oferuja rozmawialem z 3 konsultantami i wszyscy oferowali tak samo..
Podstawa. Wszyscy w 79zł dostają 225 minut+stażowe. Dodatkowe 20 minut do wszystkich włącza się automatycznie. Widocznie nic więcej się nie dało dorzucić.

Obrazek

#447960  autor: wojtek115
 20 gru 2010, 22:42
Przyznam szczerze, że jestem zdziwiony takim tokiem myślenia- tzn. w życiu bym nie pomyślał o tej usłudze ,że jest przeznaczona dla osób zamożnych. Może coś źle zrozumiałem?
Przecież to jest prezent , za który się nie płaci. Chyba od zawsze było tak, że tego typu bonusy rozliczane są po wykorzystaniu minut zawartych w abo.
Abonament to abonament- rozliczany jest w 1 kolejności, dopiero później mowa o wszelkich bonusach. Poza tym jeśli ktoś się pilnuje,aby nie przekraczać takich minut to potraktowałbym to jako właśnie dodatkową możliwość.
Tak jak wspomniałem- w normalnej sytuacji, poza promocją za każdą dodatkową minutę naliczałoby nam opłaty, a tutaj tego nie ma.

#447961  autor: wisniaa
 20 gru 2010, 22:46
mialem na mysli ze w wiekszosci przypadkow jezeli wydzwonisz dosc szybko podstawowe minuty to naturalnie ze i tak jeszcze przekroczysz abonament..bo np ci co nie maja za duzo kasy i nie chcieliby przekroczyc abo to chyba normalne ze beda minuty chcieli sobie wygospodarowac i rozlozyc na caly miesiac?bo co wydzwonia szybko darmowe minuty a pozniej maja tylko sie dostosowac do pogaduch?tymbardziej ze pogaduchy sa od 18 i tylko do Orange a nie do wszystkich sieci..a uwierz mi jest duzo osob w naszym kraju ktorzy biora abo i staraja sie go nie przekraczac i wtedy te pogaduchy mozna sobie wsadzic..
Ostatnio zmieniony 20 gru 2010, 22:48 przez wisniaa, łącznie zmieniany 1 raz.

#447962  autor: ubuntulnx
 20 gru 2010, 22:48
wojtek115 pisze:że jest przeznaczona dla osób zamożnych.
Też tego nie pojmuję.
wojtek115 pisze:Chyba od zawsze było tak, że tego typu bonusy rozliczane są po wykorzystaniu minut zawartych w abo.
Nie, nie od zawsze. Wieczory i weekendy przy ofertach 20 miesięcznych też włączają się same, a działają równolegle. Nie ma reguły.

Słuchajcie, ja sobie zdaję sprawę, że Pogaduchy w Orange to naprawdę frapujący temat do dyskusji, ale sam jako taki zaśmieca ten temat poświęcony czemu innemu. Żeby nie offtopować i nie pisać nie na temat skończmy może tę dyskusję polubownie, tzn. Pogaduchy jednym mogą się podobać innym nie, ale nikt nie jest zmuszony do korzystania z nich. Jak ktoś ma pytania odnośnie przedłużania służę pomocą.

Obrazek

#448077  autor: Devlin
 21 gru 2010, 19:25
Hmm, dzwoniła dzisiaj do mnie konsultantka (druga), z bajeczna propozycja przedłużenia umowy na jeszcze bardziej bajecznych zasadach, przy najmniejszym możliwym abonamencie w mix-ie teraz mam 25 zł, dostawałem 60 minut co miesiąc za darmo, 20gr do Orange w abonamencie, 57gr minuta do wszystkich, 180 min w weekendy do Orange i stacjonarne i oczywiście jak to w mix-ie te 25 zł (umowa na 12 miesięcy bez telefonu)miałem do wykorzystania - oferta średnia, ale wróćmy do sedna (bajecznej oferty konsultantki), jestem z Orange już 7,5 roku, zaproponowano mi mix 29 delfin, a w nim, 49 gr do wszystkich, jak zachwalała konsultantka będę miał przez to 56 minut do wszystkich (29zł podzielone przez 49gr/min daje nawet 59 minut i 18 s, czyli cały abonament), do tego 1200 minut (26 godzin) z jednym numerem w Orange i słuchajcie tego .... specjalnie dla mnie za długoletni staż przez pierwsze 6 miesięcy o 70% taniej usługa 40 minut do wszystkich sieci (za jedyne 3 zł), po tych 6 miesiącach jak nie wyłączę to będę płacić 10 zł - propozycja umowy 12 miesięcznej.
myślałem, że skonam, czy nic w tej sieci korzystniejszego nie można dostać???

pozdrawiam
  • Strona 115 z 208
  • 1
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 208
  • 1
  • 113
  • 114