• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 114 z 208
  • 1
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 208

#447265  autor: piotros.org
 17 gru 2010, 13:53
ubuntulnx pisze:
piotros.org pisze: Najgorsze, że dzwonili nie tyle z Orange, co z różnych firm sprzedających Orange.
Jak widzę znasz jakąś tajemną różnicę między tym a tym.
Jak dla mnie jak firma Orange chce przedłużyć ze mną umowę, to powinna kontaktować się ze mną najlepiej jedna osoba, która zna historię kontaktów ze mną, a nie 10 różnych osób, które nie znają historii.
Zdarzało mi się, że jednego dnia miałem 5-10 telefonów z Orange ProPozycji oraz z różnych firm sprzedających Orange, że mają dla mnie super ofertę.
Za taki poziom obsługi ja Orange podziękowałem. Nie lubię jak na prawo i lewo rozdawane są moje dane oraz nie lubię tracić czasu na rozmowę z tyloma osobami, które chcą tylko dostać prowizję za przedłużenie umowy.

piotros

#447274  autor: ubuntulnx
 17 gru 2010, 14:37
piotros.org pisze:
ubuntulnx pisze:
piotros.org pisze: Najgorsze, że dzwonili nie tyle z Orange, co z różnych firm sprzedających Orange.
Jak widzę znasz jakąś tajemną różnicę między tym a tym.
Jak dla mnie jak firma Orange chce przedłużyć ze mną umowę, to powinna kontaktować się ze mną najlepiej jedna osoba, która zna historię kontaktów ze mną, a nie 10 różnych osób, które nie znają historii.
Zdarzało mi się, że jednego dnia miałem 5-10 telefonów z Orange ProPozycji oraz z różnych firm sprzedających Orange, że mają dla mnie super ofertę.
Za taki poziom obsługi ja Orange podziękowałem. Nie lubię jak na prawo i lewo rozdawane są moje dane oraz nie lubię tracić czasu na rozmowę z tyloma osobami, które chcą tylko dostać prowizję za przedłużenie umowy.
nie chce mi się tracić czasu na bezsensowna dyskusje o tym ale dam Ci kilka rzeczy do przemyslenia. Po pierwsze jak Ci się wydaje na co dajesz zgode podpisujac
umowe z opem i zgadzajac sie na przetwarzanie danych opobowych? Sam sie tym samym zgadzasz na dzwonienie do Ciebie. Po drugie jak Ci sie wydaje gdybys mial duza firme to bardziej by Ci sie oplacalo robic wszystko samemu czy zlecic niektore rzeczy innym? Po trzecie czy wydaje Ci sie zd wszyscy konsultanci reprezentuja jeden poziom? Ta sama oferta przedstawiona przez 2 rozne osoby wyglada inaczej. Po czwarte i ostatnie jak Ci sie wydaje ile z salonow orange do ktorych chadzales pewnie czasem to salony typowo orange a ile to salony dilerskie?

Obrazek

#447325  autor: Raskus
 17 gru 2010, 20:40
pewnie nie wiedział, że istnieją salony partnerskie :wink:

Doradca klienta inwydualnego Orange

#447335  autor: wisniaa
 17 gru 2010, 21:19
a ja przedluzylem umowe kilka miesiecy wczesniej przed zakonczeniem starej tzn zmienilem z opcja nowego telefonu przeszedlem z mix 55 na Delfin 79 i jestem w miare zadowolny..225minut w abo+za staż 40% czyli 90min gratis i jeszcze chyba dostalem 20min wiecej dlatego ze umowe wzialem na 30 miesiecy no i jeszcze 5 nr do orange lub na stacjonarne ogolnie jestem zadowolony do tego Nokia N8 za 400zl..tylko z tego co zauwazylem to wadliwy troche model..teraz pytanie do konsultantow duzo bylo u was zwrotow tej nokii??orientujecie sie moze..?pisze tylko z ciekawosci bo i tak juz jest w sumie po fakcie dostalem esa ze paczka wyslana..

#447337  autor: ubuntulnx
 17 gru 2010, 21:48
wisniaa pisze:duzo bylo u was zwrotow tej nokii
Ciężko powiedzieć, za krótko w ofercie.

Obrazek

#447340  autor: wisniaa
 17 gru 2010, 21:57
a co w przypadku jezeli okaze sie ze telefon mi padnie np po dwoch dniach wiem ze w ciagu dziesieciu dni moge zwrocic..tylko teraz jak to wyglada..czy musze odstapic od calej umowy mam na to ponoc 10 dni czy odeslac sam telefon i wysla mi drugi..?

#447344  autor: ubuntulnx
 17 gru 2010, 22:08
Odsyłasz zestaw na adres podany na aneksach pisząc krótkie wyjaśnienie, np.: "powodem mojego odstąpienia jest niesprawny telefon". Ewentualnie na *100 podadzą Ci szczegóły odnośnie adresu i zapisu.

Powiedz szczerze, chcesz się wymiksować z za szybkiej decyzji?

Obrazek

#447348  autor: wisniaa
 17 gru 2010, 22:21
czyli z tego co zrozumialem to musze odeslac umowe z telefonem tak??nie ma mozliwosci odeslania telefonu i czekania na nowy..?ogolnie to nie chce sie wymiksowac bo mi oferta w miare odpowiada wczesniej placilem 55zl mix i mialem za minute 55gr czyli wychodzilo 100minut a tak to place 29zl wiecej i mam 235minut wiecej wiec wydaje mi sie lepsza opcja tylko pisze dlatego poniewaz obawiam sie wlasnie o ten model N8 Nokia zawalila na lini produkcyjnej i ponoc duzo tych telefonow po okolo 3 godzinach uzytkowania pada i nie chce sie juz wlaczyc tak zwana wada fabryczna a wiadomo ze nowego telefonu nie chcialbym oddawac odrazu do serwisu wiec lepiej odeslac..tylko jezeli tak jak piszesz ze musze odeslac z umowa to ciekawe czy by mi przyslali pozniej takie same warunki..?

#447351  autor: ubuntulnx
 17 gru 2010, 22:30
tylko jezeli tak jak piszesz ze musze odeslac z umowa to ciekawe czy by mi przyslali pozniej takie same warunki..?
Spokojnie, takie warunki dostaniesz na pewno, bez obaw.

Obrazek

#447352  autor: wisniaa
 17 gru 2010, 22:39
no wiec zobaczymy co mi przysla..przyznam sie ze bylem zaskoczony szybka realizacja zamowienia w srode o 17 sie dogadalem i dzisiaj o 15 juz wyslali kurierem..kiedys jak przedluzalem umowe to czekalem dobry tydzien

#447353  autor: ubuntulnx
 17 gru 2010, 22:55
wisniaa pisze:mysle ze i tak chyba wycisnalem maksymalnie jezeli chodzi o cene telefonu rozmawialem z dwoma konsultantami i stwierdzili ze niby maja tak podane ze moga dac taki maksymalny upust ze taniej juz zejsc z ceny telefonu nie moga..
sądzę, że bez problemu dostaniesz to samo.

Obrazek

#447354  autor: wisniaa
 17 gru 2010, 22:59
nom ale miejmy nadzieje ze nie bede zmuszony do odeslania telefonu i ze bedzie z nim wszystko ok..:)

#447700  autor: Ases
 19 gru 2010, 20:24
Witam mam pytanie do pracownikow z orange jak to jest mozliwe ze przy przedluzaniu oferty dostalem gorsze warunki niz mam teraz?Jesli nie przedluze oferty to przechodzi na czas nieokreslony ze starymi warunkami czy inaczej to wyglada?

#447703  autor: wtd
 19 gru 2010, 20:30
Ases pisze:Witam mam pytanie do pracownikow z orange jak to jest mozliwe ze przy przedluzaniu oferty dostalem gorsze warunki niz mam teraz?
Takie życie - poczytaj choćby ten temat, parę stron wstecz
Ases pisze:Jesli nie przedluze oferty to przechodzi na czas nieokreslony ze starymi warunkami czy inaczej to wyglada?
Tak. Ale jeżeli masz jakieś takie super warunki to pewnie nie jest to zwykła oferta tylko jakieś dodatkowe promocyjne usługi (typu dodatkowe minut/sms, wybrany numer za darmo czy tym podobne rzeczy) które zapewne są włączone za darmo (lub symboliczną opłatą) tylko na czas określony - do końca umowy. Jak ci się skończy umowa i te dodatkowe usługi odejdą (albo będą pełnopłatne) to twoja oferta raczej już nie będzie lepsza od obecnie proponowanej przy przedłużeniu

#447709  autor: Ases
 19 gru 2010, 20:55
25zl na miesiac
30min do wszystkich sieci
400sms do orange
orange 18 ekstra

#447717  autor: ubuntulnx
 19 gru 2010, 21:04
Ases pisze:25zl na miesiac
30min do wszystkich sieci
400sms do orange
orange 18 ekstra
30 min i wszyscy w orange 18 ekstra po zakończeniu abo będą wyłączone i nie ma możliwości icch kontynuacji.

Obrazek

#447736  autor: Ases
 19 gru 2010, 21:46
Proponowali delfina/pantere 39zl ale co z tego jesli bede placil wiecej a mial gorsze warunki niz teraz. Pantera 60min i 40% to 84min do orange i 300sms to jest dziwne posuniecie operatora teraz mam wiecej i jak tu sie zgodzic na gorsze warunki.

#447751  autor: ubuntulnx
 19 gru 2010, 22:29
Ases pisze:Proponowali delfina/pantere 39zl ale co z tego jesli bede placil wiecej a mial gorsze warunki niz teraz. Pantera 60min i 40% to 84min do orange i 300sms to jest dziwne posuniecie operatora teraz mam wiecej i jak tu sie zgodzic na gorsze warunki.
Nie Panterę a Pelikana, Pantera rozpoczyna się od 59 zł. Możesz się na nic nie godzić, nikt Ci nic nie każe przecież. Rok temu przy przedłużaniu były inne warunki teraz są inne warunki i tyle.

Obrazek

#447757  autor: Ases
 19 gru 2010, 22:47
Zawsze kiedy przedluzalem proponowali cos podobnego lub troche lepszego ale nigdy jak teraz. Wiem ze nikt mi nie kaze i raczej nie przedluze jesli dostaje duzo gorsze warunki wedlug mnie. Juz nie bede dalej smiecil w temacie.

#447758  autor: kamil1221
 19 gru 2010, 22:50
Ases pisze:Proponowali delfina/pantere 39zl ale co z tego jesli bede placil wiecej a mial gorsze warunki niz teraz. Pantera 60min i 40% to 84min do orange i 300sms to jest dziwne posuniecie operatora teraz mam wiecej i jak tu sie zgodzic na gorsze warunki.
W ramach taryfy masz minuty do wszystkich sieci a nie tylko do Orange.
  • Strona 114 z 208
  • 1
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 208
  • 1
  • 112
  • 113
  • 114