• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #445648  autor: Michał Madej
 08 gru 2010, 13:14
U którego dostawcy jest najmniejszy miesięczny abonament na Internet o prędkości 20 Mbit/s?

Z tego co zdążyłem się zorientować to najtaniej jest u:

Netia (umowa na 24 miesiące):
1 zł - 3 pierwsze miesiące
69,90 zł - miesiące od 4 do 24:
http://www.netia.pl/oferta_dla_domu,szczegoly,103.html

Multimedia (umowa na 12 miesięcy):
1 zł - 1 miesiąc na próbę
89 zł - przez 12 miesięcy :
http://www.multimedia.pl/internet_szczegoly

Oragne Freedom (umowa na 24 miesiące):
64 zł - przez 24 miesiące
http://telepolis.pl/news.php?id=19890&m=0

Czy w przypadku Netii lub Oragne Freedom trzeba do tej ceny doliczyć abonament telefoniczny lub opłatę za utrzymanie łącza?

Który z powyższych opcji będzie wg. Was najlepsza?
A może znacie jakiegoś innego dostawcę u którego może być jeszcze taniej?

Ostatnio zmieniony 29 lut 2012, 10:45 przez Michał Madej, łącznie zmieniany 1 raz.

#445710  autor: BarthezzLodz
 08 gru 2010, 20:31
Jeszcze w Telekomunikacji Polskiej masz porównywalne oferty.
TP (umowa na 24 miesiące):
1 zł - pierwsze 2 miesiące,
69 zł - miesiące od 3 do 24.

Z tego co wiem, to w TP, Orange, Netii trzeba dodatkowo wykupić telefon stacjonarny lub doliczyć opłatę za utrzymanie łącza (chyba 29 złotych brutto). W Telekomunikacji Polskiej możesz zamiast tego wykupić abonament (najtańszy jest za 50 złotych) i zawiesić sobie linię (i wtedy będziesz płacił tylko 21,35 złotych). Można to zrobić jednorazowo na maksimum 12 miesięcy, potem musisz jeszcze raz poprosić o zawieszenie.

Ja osobiście korzystam właśnie z neostrady tp (prędkość 6 Mbps) z telewizją w technologii IPTV (przez kabel telefoniczny) i jestem bardzo zadowolony. Prędkość zagwarantowana jest zawsze osiągana, w speedteście zawsze mam ponad 6 Mbps. W razie jakichkolwiek problemów dzwonię na 800102102 i praktycznie zawsze rozwiązują problem.

Uśmiechnij się! ;)

Nokia 3310 -> Sony Ericsson T630 -> LG KU800 Chocolate -> Nokia N76 - > Samsung S8500 Wave -> LG L9 -> Samsung Galaxy S5 -> Samsung Galaxy S6 EDGE 64GB

#445809  autor: Michał Madej
 09 gru 2010, 12:56
BarthezzLodz pisze: W Telekomunikacji Polskiej możesz zamiast tego wykupić abonament (najtańszy jest za 50 złotych) i zawiesić sobie linię (i wtedy będziesz płacił tylko 21,35 złotych). Można to zrobić jednorazowo na maksimum 12 miesięcy, potem musisz jeszcze raz poprosić o zawieszenie.
Czy za zawieszenie linii w Telekomunikacji Polskiej opłatę trzeba uiścić z góry za całe te 12 miesięcy, czy też można co miesiąc płacić 21,35 złotych?

Ostatnio zmieniony 29 lut 2012, 10:45 przez Michał Madej, łącznie zmieniany 1 raz.

#446569  autor: Vieslav
 13 gru 2010, 15:26
UPC - 25mb/s za 79zł. Umowa na czas nieokreślony (instalacja 100zł) lub na 9 miesięcy (instalacja 1zł).

#446581  autor: Marens
 13 gru 2010, 16:47
Michał Madej pisze:Czy za zawieszenie linii w Telekomunikacji Polskiej opłatę trzeba uiścić z góry
Można płacić co miesiąc 21,35zł

#447064  autor: Michał Madej
 16 gru 2010, 10:39
Marens pisze:
Michał Madej pisze:Czy za zawieszenie linii w Telekomunikacji Polskiej opłatę trzeba uiścić z góry
Można płacić co miesiąc 21,35zł
Na stronie TP coś o tym cisza :)
Opłata za zawieszenie, na życzenie Abonenta, świadczenia usług telefonicznych w sieci analogowej za każdy okres rozliczeniowy wynosi 21,35 zł brutto. Klient ma możliwość zawieszenia świadczenia usługi na okres nie dłuższy niż 12 okresów rozliczeniowych. Opłatę pobiera się z góry za cały okres zawieszenia.
http://www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/obs ... owAll=true

Ostatnio zmieniony 29 lut 2012, 10:46 przez Michał Madej, łącznie zmieniany 1 raz.

#448550  autor: Spioszek
 24 gru 2010, 12:34
Michał, bo wydaje mi się że to kwestia indywidualna dogadania się z TP, bo nie raz na forach czytałem że zgodzili siężeby płacić co miesiąc za zawieszenie lini a nie z góry

#448565  autor: Marens
 24 gru 2010, 13:26
Dla niedowiarków :wink:
Obrazek

#448957  autor: Michał Madej
 27 gru 2010, 11:32
Czyli jednak jest to możliwe.
Czy podczas rozmowy z TP - tak jak napisał darkangel - indywidualnie się z TP dogadywałeś/negocjowałeś, czy też po prostu dali Ci opcje do wyboru - albo z góry, albo co miesiąc?

Tak w ogóle, to czy można zawiesić na krócej niż 12 miesięcy? Bo jeżeli dałoby się zawiesić np. na 1 miesiąc, to można by zastosować taki sposób, że dzwoni się co miesiąc i zawiesza na 1 miesiąc i tak przez całą umowę :)

Ostatnio zmieniony 29 lut 2012, 10:46 przez Michał Madej, łącznie zmieniany 1 raz.

#449114  autor: Marens
 27 gru 2010, 21:21
Michał Madej pisze:indywidualnie się z TP dogadywałeś/negocjowałeś, czy też po prostu dali Ci opcje do wyboru - albo z góry, albo co miesiąc?
Zostawiłem pismo w Telepunkcie "Proszę o zawieszenie linii telefonicznej w okresie XX.XX.XXXX - XX.XX.XXXX. Opłaty za zawieszenie proszę rozbić na miesięczne raty."
Można to również załatwić przez Partyline 19393. Chociaż proponuję zrobić to pisemnie.
Michał Madej pisze: Tak w ogóle, to czy można zawiesić na krócej niż 12 miesięcy?
Tak, dowolna ilość miesięcy w zakresie 1-12
Michał Madej pisze:można by zastosować taki sposób, że dzwoni się co miesiąc i zawiesza na 1 miesiąc i tak przez całą umowę
To chyba nie przejdzie.
Słyszałem tylko, że niektórym udało się przedłużyć zawieszenie o kolejne 12 miesięcy bez jednego aktywnego. Chodzi o to, że w regulaminie jest zapis, że po 12 miesiącach jeden musi być aktywny aby znowu zawiesić.

#449732  autor: jac3k
 30 gru 2010, 11:04
Vieslav pisze:UPC - 25mb/s za 79zł. Umowa na czas nieokreślony (instalacja 100zł) lub na 9 miesięcy (instalacja 1zł).

Mam UPC i jedyne na co narzekam to router wifi ktory pochodzi od nich. Czasami gubi sygnal i sie rozlacza...

#450337  autor: Michał Madej
 02 sty 2011, 15:14
Marens pisze:
Michał Madej pisze:indywidualnie się z TP dogadywałeś/negocjowałeś, czy też po prostu dali Ci opcje do wyboru - albo z góry, albo co miesiąc?
Zostawiłem pismo w Telepunkcie "Proszę o zawieszenie linii telefonicznej w okresie XX.XX.XXXX - XX.XX.XXXX. Opłaty za zawieszenie proszę rozbić na miesięczne raty."
Można to również załatwić przez Partyline 19393. Chociaż proponuję zrobić to pisemnie.
Tak też zrobię. Czy poniższy wniosek będzie odpowiedni? Czy może brakuje jakichś danych (np. ID Neostrady)?
http://img403.imageshack.us/img403/4557 ... ielini.jpg

Jak to w praktyce wygląda? Tylko składam wniosek, czy jeszcze należy w Telepunkcie załatwiać jakieś dodatkowe formalności?