• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 113 z 208
  • 1
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 208

#446789  autor: Ofeck
 14 gru 2010, 15:39
idz do popa, bo tutaj nie ma czego szukać, kampania reklamowa jest kosztowna, więc klienci dostają coraz gorsze warunki

#446790  autor: kondziu23
 14 gru 2010, 15:42
Wiecie może kiedy bedzie dostawa telefonów?? Chodzi konkretnie o Galaxy S.
Przedłużył bym umowę a tu brak asortymentu?

#446797  autor: Krzychu007
 14 gru 2010, 16:34
KKI_ pisze:Pewnie nieprędko bo bardzo duże wydatki idą na kampanię zwierzaków. Co takiego złego jest w tych nowych planach? I czemu nie przedłużyłeś w Orange Abonament, skoro kontaktowaliśmy się z Tobą pewnie od pazdziernika ? Czyżbyś był jednym z tych klientów którzy straszą rezygnacjami, czekają na specjalne oferty i tym sposobem tracą dobre propozycje ? :wink:
Przyznam się: czekałem, myślałem, że na święta będzie coś lepszego, po za tym nie byłem pewien czy brać telefon. Straszyć nie mam czym, bo mam mały abonament i Orange nie za dużo na mnie zarabia :wink: :wink: (chociaż, jakby wszyscy niskoabonamentowcy się zbuntowali, to z pomarańczą mogłoby być krucho :P :P a propo:macie informacje ile jest abonamentów z konkretnym abonamentem? bo to mnie ciekawi :wink: ).
Proponowano mi to samo, co mam, lecz jedną usługę chciałem wymienić,ale wtedy proponowano mi inną już tylko na 6-mcy. Klient wychodzi z takiego założenia, że jak jest już jakiś czas w sieci, to przy przedłużeniu umowy dostanie coś trochę lepszego niż obecny plan,ale tutaj nie oszukujmy się, jak ktoś chce telefon, to może podpisać tylko z nowym planem taryfowym(a nie są one ciekawe dla niskobudżetowców:
29zl(40min/80sms) lub 39zl(60/120) co daje odpowiednio cenę w abonamencie:
[73gr/min i 36gr/sms] lub [65gr/min i 33gr/sms],nawet teraz przy uwzględnieniu 40% daje to odpowiednio
[52gr/min i 26gr/sms] lub [46gr/min i 23gr/sms]) ( a ja lubię i dzwonić,i pisać(szczególnie do innych sieci),ale nie chcę płacić więcej niż obecnie(bodajże 65gr/min i 20gr/sms,dlatego wciąż zastanawiam się na konkurencją,gdzie miałbym znacznie taniej, ale z drugiej strony rodzina i znajomi mieli by znów drożej do mnie :? )
I tak źle, i tak nie najlepiej, więc dlatego do tej pory się nie zdecydowałem...
A właśnie już od ponad 3tygodni nikt do mnie nie dzwoni, zapomnieli o mnie :-D :lol:

#446798  autor: Robaas
 14 gru 2010, 16:42
KKI_ pisze:czekają na specjalne oferty i tym sposobem tracą dobre propozycje ? :wink:
tak z ciekawości zapytam, teraz mam OA (średnio 55zł, czasem więcej zależy jaki miesiąc) +100% oferta bez telefonu, prezenty (pakiet smsów orange, dłuższy kapitał minut) za 12,50 darmowe wieczory i weekendy, pakiet mam na wszystkie usługi, prezenty mogę zmieniać, DWiW schodzą w pierwszej kolejności i do tego od 16, kwotę abo mogę modyfikować i zawsze mam +100%. Jaka była "zwierzęca" promocja w ostatnim czasie, która mnie ominęła a która była chociaż trochę podobna do tego co wybrałem 2 lata temu? moja opinia jest taka: zwierzaki do zoo. Z panią z utrzymania pośmiałem się, na końcu sama stwierdziła, że mam lepiej jak to co proponuje i pożegnaliśmy się na miesiąc. To nie Wasza wina, że jest taka a nie inna oferta, ale nie wmawiajcie, że to jest dobra oferta bo nie jest...

Pozdrawiam

#446802  autor: ProPozycja
 14 gru 2010, 17:03
kondziu23 pisze:Wiecie może kiedy bedzie dostawa telefonów?? Chodzi konkretnie o Galaxy S.
Przedłużył bym umowę a tu brak asortymentu?
SAMSUNG I9000 GALAXY S ORANGE CZARN 223 szt.

Już jest :)

Orange - dział utrzymania klienta postpaid

#446822  autor: KKI_
 14 gru 2010, 19:37
Robaas pisze:
KKI_ pisze:czekają na specjalne oferty i tym sposobem tracą dobre propozycje ? :wink:
tak z ciekawości zapytam, teraz mam OA (średnio 55zł, czasem więcej zależy jaki miesiąc) +100% oferta bez telefonu, prezenty (pakiet smsów orange, dłuższy kapitał minut) za 12,50 darmowe wieczory i weekendy, pakiet mam na wszystkie usługi, prezenty mogę zmieniać, DWiW schodzą w pierwszej kolejności i do tego od 16, kwotę abo mogę modyfikować i zawsze mam +100%. Jaka była "zwierzęca" promocja w ostatnim czasie, która mnie ominęła a która była chociaż trochę podobna do tego co wybrałem 2 lata temu? moja opinia jest taka: zwierzaki do zoo. Z panią z utrzymania pośmiałem się, na końcu sama stwierdziła, że mam lepiej jak to co proponuje i pożegnaliśmy się na miesiąc. To nie Wasza wina, że jest taka a nie inna oferta, ale nie wmawiajcie, że to jest dobra oferta bo nie jest...

Pozdrawiam

Ja nikomu nic nie wmawiam, sam uważam że stare oferty były zdecydowanie lepsze, ale z drugiej strony rozumiem to posunięcie Orange, bo to co się wyprawiało rok temu przy przedłużaniu to było zwykłe rozdawnictwo przez konsultantów, często się zdarzają właśnie teraz ludzie płacący 25 zł miesięcznie, mający 40 minut podstawy, jako prezent weekendy, i 100 % rabatu np na Taniej do wszystkich 60 extra + specjalny pakiet złotówek 80. Pewnie że nie ma takich bardzo dużo bo nie każdy to umiał wynegocjować, ale się zdarzają i to są właśnie pułapki dla firmy. Bo :
-ma 100 minut do wszystkich ( czyli stawka za min już wynosi 25 gr ! )
- ma dodatkowe 80 zł do wydzwonienia jak się skończą minuty co daje kolejne ok 135 minut
i jeszcze 180 minut w weekendy. Uważasz że opłata 25 zł za tyle minut jest adekwatna ? :wink:

Co do Twojego abonamentu to wydaje mi się że taki zwierzak jak Delfin czy Pelikan (chyba bardziej pelikan wnosząc po pakiecie smsów ) byłby dla Ciebie lepszy. Dlaczego ? 100 % więcej było chwytem marketingowym. Dostawałeś dwa razy więcej ale płaciłeś 2 razy więcej za minutę połączenia. Czyli powiedzmy że miałeś 200 minut do wszystkich - w nowym planie masz 210 z 40 % więcej. Miałeś pakiet 400 smsów - w nowym smsów jest 1000, miałes dł kapitał złotówek - w nowym planie przechodzą w standardzie, a Pop i week przy umowie na 20 miesięcy dostaniesz za darmo. Czyli płacisz mniej o 8,50, a masz więcej minut i smsów. Nie wydaje mi się żeby było gorzej :wink:

KKI

#446830  autor: Krzychu007
 14 gru 2010, 20:10
KKI_ pisze: bo to co się wyprawiało rok temu przy przedłużaniu to było zwykłe rozdawnictwo przez konsultantów,
A przypadkiem rok temu nie było już takich specjalnych "blokad" w zależności od wysokości abo, które uniemożliwiały dawanie klientom wszystkiego? Mi się wydaje, że było i chyba nie raz rok temu słyszałem, że "więcej się nie da bo system nie pozwala". Jeśli tak, to wina wyłącznie Orange, że nie założyła dokładniejszych blokad, czy jak to tam się zwie...

Można teraz jeszcze przedłużyć umowę na OA? Jakie są ceny usług(i jakie są usługi), bo nie mogę jakoś na stronie orange znaleźć... A teraz już nie ma 100% zniżki? porażka...

#446833  autor: KKI_
 14 gru 2010, 20:19
Nie ma już 100 % zniżki na nic. Można przedłużyć OA ale jest to ciężkie do zrobienia bo nie można otrzymać usług dodatkowych ze 100 % rabatem tylko rabat 50 % na pop i week lub 50 % taniej na nawigacje. Chyba że miałeś Twój numer to wtedy można przedłużyć ze 100 % rabatem ( jedyny wyjątek)

Najlepiej to daj numer jak chcesz to się zobaczy bo tak to trochę wróżenie z fusów

KKI

#446903  autor: jajcek1231
 15 gru 2010, 10:05
sosen pisze:Skoro płacisz takie rachunki to nie ma sensu brać abo 55 zł tylko wyższy.

No tak by było najlepiej ale ten akurat plan taryfowy jest dla mnie tak jakby hmmm wystarczający ze względu że takie rachunki są czymś sporadycznym.Dziwi mnie jednak że telefony pomimo tych samych cen u producentów (np. firmy samsung i nokia) na orange.pl kosztują tak ( samsung 1zł w moim planie a nokia już np. 600zł czyli 2\3 swojej ceny w sklepie) przecież to jest wg chore i nigdy nie pojmę systemu wartości prezentowanych przez operatorów.

#446921  autor: ubuntulnx
 15 gru 2010, 12:20
jajcek1231 pisze: No tak by było najlepiej ale ten akurat plan taryfowy jest dla mnie tak jakby hmmm wystarczający ze względu że takie rachunki są czymś sporadycznym.Dziwi mnie jednak że telefony pomimo tych samych cen u producentów (np. firmy samsung i nokia) na orange.pl kosztują tak ( samsung 1zł w moim planie a nokia już np. 600zł czyli 2\3 swojej ceny w sklepie) przecież to jest wg chore i nigdy nie pojmę systemu wartości prezentowanych przez operatorów.
Musisz zrozumieć, że operator to firma. Podobnie jak Ty, nie funkcjonuje na zasadach instytucji charytatywnej, tzn. ktoś tu na kimś zarabia, nie ukrywajmy. Tak samo Orange, Plus, Era, Play... Takie a nie inne ceny telefonów można tłumaczyć tym, że na jedne słuchaweczki jest popyt, są pożądane, więc nawet pomimo ceny rynkowej na takim samym poziomie w tym samym abo ich cena będzie różna. Po co? Po to żeby skłonić kogoś, kto jest napalony na dany model do zwiększenia abo.

Obrazek

#446984  autor: kartysta
 15 gru 2010, 16:22
Witam,

Jeśli tylko możesz, to zamień ten telefon na konto firmowe i zgłoś się do mnie. Zaproponuje Ci takie stawki, że się zdziwisz :-)

Pozdrawiam,
Karty

#447063  autor: jajcek1231
 16 gru 2010, 10:34
kartysta pisze:Witam,

Jeśli tylko możesz, to zamień ten telefon na konto firmowe i zgłoś się do mnie. Zaproponuje Ci takie stawki, że się zdziwisz :-)

Pozdrawiam,
Karty
A właśnie jeśli chodzi o ofertę biznes. Czy zwykły śmiertelnik może przejść na ofertę dla VIP-ów? czy musi jednak mieć czynną działalność?

#447104  autor: Raskus
 16 gru 2010, 14:32
Jak myślisz?

Doradca klienta inwydualnego Orange

#447106  autor: sanczo
 16 gru 2010, 14:41
Witam,
konczy mi sie umowa i dostalem przed chwila telefon z Orange z "propozycja".
Aktualny abonament to 25zl w ktorym mam darmowy numer, 40 minut plus 60 (czyli w sumie 100 minut; do orange troche wiecej bo liczyli mi za staz i systematycznie obnizali po pare gr.)
Umowa byla na 12 miesięcy, w Orange jestem 7-8 lat

Teraz co mi proponuja
- abonamentow za 25 zl juz nie (Pani mi powiedziala) wiec mi podwyzszaja do 29
- w ramach 29 zl bede mial 56 minut do wszystkich
- darmowy numer
- przez pol roku darmowe popoludnia i weekendy- a potem nawet ich wykupic nie bede mogl :shock:
Ta propozycja to dla mnie krok do tylu. Minuta za 50 gr?!

Jestem zszokowany. Nie liczylem na fajerwerki ale to wyglada dziwnie. Czy mozna cos z tym zrobic?

Sony-Ericsson T68i--Nokia 3510i--Sony-Ericsson K700i--Nokia 6120--Nokia 5800--Samsung Wave S8500--Nokia E7--Motorola Razr--Lumia 900--Lumia 920-- LG G3

#447107  autor: ProPozycja
 16 gru 2010, 14:50
sanczo pisze:Witam,
Aktualny abonament to 25zl w ktorym mam darmowy numer, 40 minut plus 60 (czyli w sumie 100 minut; do orange troche wiecej bo liczyli mi za staz i systematycznie obnizali po pare gr.)

Teraz co mi proponuja
- abonamentow za 25 zl juz nie (Pani mi powiedziala) wiec mi podwyzszaja do 29
- w ramach 29 zl bede mial 56 minut do wszystkich
- darmowy numer
- przez pol roku darmowe popoludnia i weekendy- a potem nawet ich wykupic nie bede mogl :shock:

Jestem zszokowany. Nie liczylem na fajerwerki ale to wyglada dziwnie. Czy mozna cos z tym zrobic?
Nie

Orange - dział utrzymania klienta postpaid

#447116  autor: wtd
 16 gru 2010, 15:11
sanczo pisze:Czy mozna cos z tym zrobic?
Obecnie to chyba w ogóle nie ma sensu brać taniego abo. Albo wysokie abo gdzie stawki są normalne i telefony tanie albo prepaid.

#447140  autor: piotros.org
 16 gru 2010, 18:48
sanczo pisze:Witam,

Teraz co mi proponuja
[..]

Ja miałem identyczną sytuację jakieś pół roku temu. Orange dzwoniło do mnie średnio kilka/kilkanaście razy w tygodniu, czym mnie skutecznie do siebie zniechęcili...
Najgorsze, że dzwonili nie tyle z Orange, co z różnych firm sprzedających Orange.
Po rozmowie z którąś z kolei konsultantką okazało się, że mogę zostać przy obecnym abonamencie i zostawić w zasadzie wszystko to co miałem poprzednio.
Przekalkulowałem jednakże i najtaniej wyszedł mi Play. Ponieważ byłem uprzedzony różnymi postami na temat zasięgu tej sieci, postanowiłem, że sprawdzę jak to jest w praktyce, no i rozczarowałem się pozytywnie... :)

Z Orange zrobiłem tak, że złożyłem dyspozycje przejścia z Abonamentu do oferty na kartę.
Jak już byłem w ofercie na kartę, to następnego dnia poszedłem do Play i przeniosłem numer.

Jak na razie jestem bardzo zadowolony z przejścia finansowo, a problemów z zasięgiem nie mam, a spadku jakości rozmów nie odczuwam.

Ja na Twoim miejscu albo rozważyłbym przejście do innej tańszej sieci (Play, GGair lub mBank) lub przejście do oferty na kartę w Orange'u. Pod uwagę brałbym ofertę POP lub ONE. Obie mają stawkę 0,29 zł za minutę, a nie 50 kilka groszy w abonamencie, a dodatkowo można dokupić pakiety, które mogą obniżyć korzystanie z telefonu.
Minusem dla mnie było to, że co 25/30 dni musiałbym doładowywać konto, żeby nie stracić tego co do tej pory wydałem. W Play'u konto mam ważne przez 365 po każdym doładowaniu... :)

piotros

#447166  autor: sanczo
 16 gru 2010, 21:20
Ok a czy nie moge zostac przy tym co mam na kolejny rok?

Sony-Ericsson T68i--Nokia 3510i--Sony-Ericsson K700i--Nokia 6120--Nokia 5800--Samsung Wave S8500--Nokia E7--Motorola Razr--Lumia 900--Lumia 920-- LG G3

#447178  autor: ubuntulnx
 16 gru 2010, 22:01
sanczo pisze:Ok a czy nie moge zostac przy tym co mam na kolejny rok?
Nie. Usług, które masz już nie dostaniesz, a umowa bez usług się nie zapisze.
piotros.org pisze: Najgorsze, że dzwonili nie tyle z Orange, co z różnych firm sprzedających Orange.
Jak widzę znasz jakąś tajemną różnicę między tym a tym.

Obrazek

#447231  autor: jajcek1231
 17 gru 2010, 09:54
Ja myślę że się da przejść na biznes.
  • Strona 113 z 208
  • 1
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 208