zoltan666 pisze:marcin9913 chyba chodzi raczej o centrale, a nie o nadajniki. Nie rozumiem jak to jest, że za każdym razem podają ci inne informacje dotyczace mozliwych dla twojego łącza prędkości internetu. Na początku napisałeś, że Netia oferuje ci 8 mbit/s, czyli wynika z tego, ze jest to przez LLU. teraz, ze tylko 1mbit/s. Musisz dorwać tam kogoś dobrze poinformowanego i w końcu dowiedzieć się jaka konkretnie prędkość są w stanie ci zaoferować i w jakiej technologii. Ja mam obecnie 8mbit/s w Netii na łączach TP po LLU. Wprawdzie wyciaga max. 7,3mbit/s, ale rok temu w TP podano mi, ze od nich 6mbit/s u mnie nie pojdzie.
Co do łączenia się z Neostradą to jeśli masz router to on się sam łączy z internetem, a w komputerze juz żadnego połaczenia sie nie wybiera. Jeśli natomiast tylko zwykły modem to pewnie nadal trzeba klikać w Połącz, choć sa chyba aplikacje które takie połączenie nawiązują automatycznie po właczeniu kompa.
Jeżeli chodzi o 8Mb/s takie info wyskakuje mi na stronie netii po wpisaniu moich danych w zakładce dostępność usług.
Zaś wszyscy konsultanci mówili że jest teoretycznie są dostępne prędkości 4,6 i 10.
Lecz niestety nie wiedzą czy dadzą rade uruchomić takie prędkości.