Witam,
jeśli można mam pytanie, a nawet kilka pytań, do osób zorientowanych w ofertach przedłużeniowych.Najlepiej do kogoś z obecnych tu licznie konsultantów.
Otóż zadzwoniła do mnie dziś Pani z Orange z ofertą przedłużenia. Pani była z serii tych, którym to trudno przerwać wywód,ale jakoś w końcu się udało

Inna sprawa, że nie bardzo słuchala o co pytam i trzeba było pytania powtarzać po 2-3 razy,bo odpowiadała zupełnie nie na temat.
Ale do rzeczy...Zdziwiło mnie, gdy powiedziała mi, że zmiany na nową ofertę wejdą od nowego cyklu rozliczeniowego, czyli u mnie 26.12, a umowę mam do 26.04.2011. Na pytanie czy poprzednia umowa zostaje skrócona Pani odwowiedziała, że tak, bo "to taka promocja świąteczna". Więc moje pierwsze pytanie czy faktycznie coś się w tej materii zmieniło, bo do tej pory zwykle zmiany wchodziły w życie po zakończeniu umowy, a umowa jako taka była przedłużana od momentu zakończenia wcześniejszego kontraktu., czy też aneksu.
Inna sprawa, która mnie zaciekawiła to fakt, że mimo iż telefon w Orange mam od 2003 roku wg owej konsultanki mam "niecałe 12 miesięcy stażu" więc dostanę tylko 20% dodatkowych minut. Tu drugie pytanie: Czyli staż ów liczy się od daty podpisania ostaniego aneksu, a nie pierwszej umowy? Na marginesie po kilkukrotnie powtórzonej prośbie Pani obiecała sprawdzić czy faktycznie jestem w sieci od 2003 roki i czy przypadkiem nie nalezy mi się jednak 40% dodatkowych minut
Kolejna sprawa to zaoferowana cena telefonu. Nie mogłem na bieżąco sprawdzić cennika telefonów, ale po sprawdzeniu później, okazało się iż mimo, że miła Pani dorzuciła 100PLN zniżki, to telefon i tak jest droższy od ceny w salonie dla nowych klientów, nie mówiąc już o cenie w sklepie internetowym Orange. Czyżby i tu się coś zmieniło i ceny oferowane przez dzwoniących konsultantów nie są już tak atrakcyjne jak dawniej?
I ostatnia sprawa. jak to jest z punktami Payback? Czy można je wykorzystać czy nie? Pani sprawdziła stan konta Payback i powiedziała, że punktów nie mogę wykorzystać, bo ona tych punktów "nie widzi".... a ja "widzę" ich ponad 4000......

niby mało,ale zawsze coś.
Z góry dziękuję za odpowiedź!