• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #445556  autor: Masters
 07 gru 2010, 19:41
Cześć.Mam jedno pytanie pewnie dla niektorych glupie...Czy jeśli bym zakupił pakiet internetowy 100 mb w Plusie[Wildfire,na karte]to na ile starczy i czy bedzie normalnie dzialać??Dodam, że nie za duzo będe korzystał z neta ;P
Ostatnio zmieniony 08 gru 2010, 16:23 przez Masters, łącznie zmieniany 1 raz.

#445559  autor: l3p
 07 gru 2010, 19:51
W zaleznosci z czego bedziesz korzystac na necie, moze troche okresl bardziej?

#445614  autor: Espi
 08 gru 2010, 10:21
Cężko niestety odpowiedzieć na Twoje pytanie, bo nikt nie określi Ci jaki transfer danych będzie zachodził przy Twoich połączeniach, z praktyki moge okreslić, że jeżeli w gre nie będą wchodziły pobieranie aplikacji , natomiast czytanie blogów zwykłych serwisów informacyjnych bez znacznej ilości zdjęć to na około miesiącu czasu tak sąze, zawsze możęsz sam kontrolować zużycie pakietu licznikiem danych z funkcji aparatu,bądz też krótkim kodem *121#, pamiętaj jednak że pakiet rozlicza jedynie transmisje internet gprs i wap gprs, natomiast nie rozlicza transmisji video któtra będzie płatna normalnie w ramach cennika.

#445686  autor: tespos
 08 gru 2010, 17:18
Jeśli będziesz "nie za dużo korzystał z neta", to powinien Ci wystarczyć. Ja mam w Tak Taku pakiet blueconnet Max. Co prawda bez limitu transferu danych, ale po 100 MB prędkość spada z 1 Mbit/s do 16 kbit/s. Mam iPhone'a i taki pakiet spokojnie wystarcza mi na cały miesiąc. Zazwyczaj zużywam koło 70-90 MB, korzystając z poczty, czasami z przeglądarki, aplikacji ssących dane z internetu. Same aplikacje staram się ściągać w domu przez Wi-Fi. One ważą jednak najwięcej.

#445700  autor: kwistas
 08 gru 2010, 19:18
Jeśli chcesz naprawdę korzystać z telefonu na Androidzie, warto zainwestować w domku w router wi-fi i mieć spokój z pakietami, 100MB spokojnie Ci wystarczy na korzystanie z internetu poza domem.

#447644  autor: imperfecta
 19 gru 2010, 17:16
Jeśli będziesz korzystal np tylko z gg to 100mb starczy Ci naprawde na bardzo duzo, ale jesli chodzi o przegladanie stron internetowych, to malo oplacalny biznes bo po pierwsze szybkosc nie ta no i mb leca jak sie patrzy. :)