• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 17 z 217
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 217

#445641  autor: Dampe
 08 gru 2010, 12:59
Kitt pisze:
st.konsultant pisze:W tej chwili przy aneksach taryfy można podzielić na dwie opcje. W multimedialnych i przy telefonicznej okazji minuty są bez Playa a we wszystkich pozostałych taryfach (z telefonem i bez) minuty są do wszystkich krajowych sieci.
W biznesowych, Nowa Firma też bez Playa?
Też bez Play

#445684  autor: traber
 08 gru 2010, 17:10
Dampe pisze:
Kitt pisze: W biznesowych, Nowa Firma też bez Playa?
Też bez Play
Atsd ciekawe, czy doczekam się oferty dla konta, tzn. wspólnego pakietu (najchętniej) wartościowego do wykorzystania na wszystkie usługi, z którego korzystają wszystkie aktywacje na koncie. Aha: nie jestem firmą z tysiącem aktywacji :), ja tak raczej jednocyfrowo :)

#445739  autor: st.konsultant
 08 gru 2010, 22:37
Kitt pisze:
st.konsultant pisze:W tej chwili przy aneksach taryfy można podzielić na dwie opcje. W multimedialnych i przy telefonicznej okazji minuty są bez Playa a we wszystkich pozostałych taryfach (z telefonem i bez) minuty są do wszystkich krajowych sieci.
W biznesowych, Nowa Firma też bez Playa?

Niestety w NF bez Play. W swoim poście miałem na myśli taryfy indywidualne.

#445865  autor: L
 09 gru 2010, 20:42
witam,
mam telefon w erze, a dokladniej moj tata od prawie 12 lat i zawsze podpisywal standardowe umowy bez targowania, rachunki zawsze wynosily ok. 80zl i od kilku lat ma tez numer stacjonarny w Erze (abonament 20zł)

upatrzylem taka oferte standardowa (wg iBOA):
Rodzina 60 za 45zł oraz Wieczory i weekendy (100 min) za 30zł
da rade cos z tego utargowac?

#445875  autor: thonka
 09 gru 2010, 21:23
L, to co standardowo daja bez telefonu. nie da sie tu wiele wynegocjowac.
niektorzy pisali o znizce 5zl od abonamentu, ale nie wiem czy dostaje to kazdy.

co do pakietu to chyba chodzilo o WiW 1000 ;)
jezeli pakiet mialby byc wlaczony dluzej niz 6 miesiecy to warto sie zastanowic nad aktywacja opcji 6M, gdzie za zobowiazanie do utrzymania pakietu wlaczonego przez 6 miesiecy dostaje sie 20% znizki na pakiet i kosztuje on wtedy 24zl zamiast 30zl.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#445895  autor: jowita
 10 gru 2010, 00:17
Rzeczywiście fajna sprawa. Widzę tańszego Vivaza i C6, ale 97 mini wciaz w cenie zaporowej poza multimedialnymi, o Nokii N8 też nie mam co myśleć nawet w multimedialnych, zresztą wcale na nią nie czekam. ...A będą kiedyś C6-01 i C-7?...

#445898  autor: st.konsultant
 10 gru 2010, 00:29
jowita pisze:Rzeczywiście fajna sprawa. Widzę tańszego Vivaza i C6, ale 97 mini wciaz w cenie zaporowej poza multimedialnymi, o Nokii N8 też nie mam co myśleć nawet w multimedialnych, zresztą wcale na nią nie czekam. ...A będą kiedyś C6-01 i C-7?...

Ceny niektórych modeli jak np N97 mini raczej się prędko nie zmienią w innych taryfach. Na bank chodzi o to, żeby osoby, które się napalą na ten telefon brały wyższy abonament. I często tak się właśnie dzieje ;).

Co do tych modeli o które pytasz to nic nie wiadomo.

#445911  autor: zaspany
 10 gru 2010, 08:24
No widzę ze w taryfie Rodzina 40 fajne telefony staniały do sensownych pieniędzy :)
Jak się będzie dało zejść z abo do 40 zł to na ten moment ERA ok.

#445919  autor: 9tak
 10 gru 2010, 10:09
Mam takie pytanie dotyczące usługi 'sieć rodzinna' podczas przedłużania umowy. Mam do przedłużenia 2 abonamenty - teoretycznie do każdego dostanę możliwość uruchomienia sieci rodzinnej. Problem polega jednak na tym, że dany numer tel. może być aktywny tylko w jednej sieci rodzinnej, więc jeśli włączę te dwa numery do jednej sieci rodzinnej, to tracę możliwość uruchomienia usługi dla drugiego numery. Czy może komuś udało się wynegocjować przy jednoczesnym przedłużaniu dwóch umów, aby tylko do jednego telefony była dodana ta usługa, ale z większą ilością numerów (np. 4 zamiast 3 w Rodzinie 60) ?
Mam nadzieję, że wystarczająco jasno opisałem sytuację. :)

#445924  autor: chriss
 10 gru 2010, 10:34
a ja mam takie pytanie - 4 dni temu przedluzylem umowe telefonicznie. w iboa zmienila mi sie juz taryfa na nową, ale aparatu jeszcze nie wyslano. a dzis cena tego aparatu spadła o 200 złotych. i tu pytanie - jako ze moge podobno odstapic od umowy w ciagu 10 dni od podpisania aneksu to czy (tym bardziej) moge np. dzis zadzwonic do iboa, powiedziec ze odstapie od umowy, ktora przyjdzie i zeby zamiast tego przygotowali nowa, z nowa cena ?

#445926  autor: jowita
 10 gru 2010, 10:44
st.konsultant pisze:
jowita pisze:Rzeczywiście fajna sprawa. Widzę tańszego Vivaza i C6, ale 97 mini wciaz w cenie zaporowej poza multimedialnymi, o Nokii N8 też nie mam co myśleć nawet w multimedialnych, zresztą wcale na nią nie czekam. ...A będą kiedyś C6-01 i C-7?...

Ceny niektórych modeli jak np N97 mini raczej się prędko nie zmienią w innych taryfach. Na bank chodzi o to, żeby osoby, które się napalą na ten telefon brały wyższy abonament. I często tak się właśnie dzieje ;).

Co do tych modeli o które pytasz to nic nie wiadomo.

Dzieki za odpowiedź. Eldar Murtazin coś ostatnio pisał o wadliwych egzemplarzach nowej generacji telefonów z Symbianem3, że nowa partia na bank bez tych wad będzie dopiero w lutym, więc...może macie rację. Z powodu N 97 mini raczej nie wejdę w multimedialne (nie wiem co by było, gdyby była tam C7 albo jakiś tańszy HTC BEZ Androida - wiem, mam nietypowe gusta...)

#445927  autor: st.konsultant
 10 gru 2010, 10:51
chriss pisze:a ja mam takie pytanie - 4 dni temu przedluzylem umowe telefonicznie. w iboa zmienila mi sie juz taryfa na nową, ale aparatu jeszcze nie wyslano. a dzis cena tego aparatu spadła o 200 złotych. i tu pytanie - jako ze moge podobno odstapic od umowy w ciagu 10 dni od podpisania aneksu to czy (tym bardziej) moge np. dzis zadzwonic do iboa, powiedziec ze odstapie od umowy, ktora przyjdzie i zeby zamiast tego przygotowali nowa, z nowa cena ?
Nie musisz od niczego odstępować. Odstąpienie jest w momencie podpisania już aneksu. W Twojej sytuacji nie odbierasz po prostu przesyłki, czekasz aż wróci oferta na konto i zamawiasz raz jeszcze. Z tym, że raczej nie ma szans żebyś zdążył przed Świętami.
 #445945  autor: petergoldyn
 10 gru 2010, 14:13
witam
w środe 08.12.2012 ustaliłem telefonicznie z konsulatem podpisanie aneksu z telefonem po czym dostałem potwierdzenie na e-mila. kiedy mogę się spodziewadź kuriera z aneksem ??

#445978  autor: thonka
 10 gru 2010, 16:17
petergoldyn, nikt tu nie jest wrozka. normalnie to kwestia 2-3 dni, ale okres przedswiateczny to najgorszy okres na przedluzenie. kurierzy maja mase roboty, a dodatkowo za oknem jest jak jest.
tydzien, moze nawet dwa (na poprzedniej stronie juz jedna osoba pisala, ze czekala 1,5 tygodnia i nic).

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#445989  autor: Mediana
 10 gru 2010, 16:52
Oferta Ery na mc przed końcem umowy:
120zł - 800 minut - 3 numery do ery gratis i te 3 numery też dzwonią do mnie za darmo. SE Vivaz za 1zł.
Dobre warunki ??

A poniżej konkrencja.

Play -abo 79 zł - 500 min. do wszystkich - za darmo do wszystkich w play - trochę ceny wyższe fonów mnie interesujących od cen zaproponowanych przez era.

Plus - abo 105 zł - 300 min. do wszystkich - 6,1 zł kolejne 300 minut do wszystkich - 6,1zl bezlikminut - 6,1zł - 5 nr plusa za darmo i Nokia N8 za 368 zł !!

Czekam jeszcze z tydzień na propozycję Ery, jak Plusa nie przebije to przechodzę do Plusa. He he Era proponowała mi Nokię N97 za 599zł PPP

12 lat w Erze i chyba więcej nie będzie.
Dodam, że moje rachunki to prawie 200 zł miesięcznie i generuję duży ruch w sieci, b. dużo osób do mnie dzwoni.

Mam jeszcze pytanie - kończy mi się umowa, chyba 11 stycznia 2011, kiedy mam ostatni dzień na złożenie wymówienia ?
Pozdr.
M.
 #445995  autor: janek.tys
 10 gru 2010, 17:23
Cześć

To mój pierwszy post na forum, więc witam wszystkich.

Pod koniec miesiąca kończy mi się umowa, jedynym telefonem, jaki zamierzam wybrać, jest iPhone 4 16GB. Moje miesięczne rachunki to 100zł. Obecne oferty są nieco odpychające - 2 lata temu 3G kosztował mnie 400zł, obecnie "czwórkę" mógłbym mieć w podobnym abonamencie za tysiąc złotych więcej. Czy mam szanse wynegocjować ofertę z tym telefonem za trzycyfrową sumę?

Pozdrawiam
Janek

#445997  autor: jowita
 10 gru 2010, 17:35
st.konsultant pisze: System czasami różnie to interpretuje, także najlepiej w momencie jak już będziesz miał ofertę bez telefonu, skontaktuj się z BOA i zapytaj kiedy najszybciej możesz dostać nowy telefon. Jeżeli będzie chociaż cień szansy, żeby coś przyspieszyć to na pewno konsultant załatwi sprawę.
Napisalam do BOA i niestety, odpowiedzieli mi ze umowa z telefonem pojawi sie trzy miesiace przed koncem umowy. Tak jakbym nie miala od kilku miesiecy rachunkow rzedu 150 zl albo jakby to sie nie liczylo, bo wczesniej mialam mniejsze. Jestem troche rozczarowana, bo mialam nadzieje ze juz w styczniu mi sie uda. Coz, bede sie dalej meczyc z tym kolorowym gadzecikiem dla dzieci i z moimi oplatami, ktore po pewnej dacie w styczniu jeszcze wzrosna. Ale moze doczekam sie jakiegos nowego Symbiana...

-----
wyciecie niepotrzebnych cytowan - tho
Ostatnio zmieniony 14 gru 2010, 16:34 przez jowita, łącznie zmieniany 1 raz.

#446055  autor: woody
 10 gru 2010, 22:15
Tak na szybko …
Jestem Abonentem Ery od 11 lat, 2 numery w sieci. Rachunki łączne obecnie to 100zł.
Umowa dla jednego z numerów kończy się 13 kwietnia 2011r., ale dziś tj. 10 grudnia 2010r. pojawiła się oferta z telefonem.
Nie chciałem bawić się w maile. Mając wiedzę co i jak zadzwoniłem na Hot Line i poprosiłem o połączenie z zespołem ds. utrzymania klienta. Pani odebrała, poprosiłem o Rodzina60 za 60zł, ale dostałem za 57zł :wink: Ale to już wszyscy wiedzą. Nie tłumaczyłem dlaczego chce taniej bo Pani sprawdziła coś w systemie i bez problemu dała co chciałem. Wziąłem Nokie E72 czarną, z obniżką o 50zł w ramach EP. Pewnie dodam sobie jeszcze jakiś pakiecik i bangla 8) Wiem wiem standardzik, ale mi spokojnie wystarczy :-D

PS. Wróć ... bąknąłem o tych 11 latach :wink: więcej nic

#446071  autor: traber
 10 gru 2010, 23:17
Mediana pisze:Mam jeszcze pytanie - kończy mi się umowa, chyba 11 stycznia 2011, kiedy mam ostatni dzień na złożenie wymówienia ?
Wymówienie możesz złożyć nawet na Wielkanoc 2013 :) Ale pewnie chodziło Ci o:
http://www.era.pl/pl/biznes/uslugi_pora ... /regulamin
§ 17.4
?
  • Strona 17 z 217
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 217