SACZI pisze:...dlaczego wróciłem do Ery.
Wyszedłem z założenia, że 15 PLN na abonamencie więcej przy podobnej ilości minut to żadna nie różnica w przypadku, gdy mam ciągłe problemy z Playem.
To jedna z przyczyn, dla których mam tamten dodatkowy abonament w Play. Kiedy przyjdzie czas na decyzję, będę miał w Play ok. roku stażu i zobaczę, czy będę tak samo pomstował jak Ty, że będę gotów zapłacić więcej za brak przebojów - na razie miałem jeden, na szczęście bez większych skutków, czyli poziom kabaretu akceptowalny. Drugim plusem tego eksperymentu jest ogólne obniżenie kosztów (mimo dodatkowego abonamentu), więc... chwilowo zyskuje moja kieszeń, a ja zbieram doświadczenia

Co do "15 zł", to imho zależy, jaki płacisz abonament: dla mnie gra zaczyna być warta świeczki, jeśli oszczędności w skali roku przekraczają wartość jednej faktury miesięcznej, a naprawdę warto się zastanawiać począwszy od oszczędności przekraczającej wartość dwóch faktur.
SACZI pisze:Gdybym już teraz mógł przedłużyć umowę na warunkach, jakie opisał Rafael.dz, zrobiłbym to bez wahania (o ile minuty wliczone w abonament dotyczą również operatorów wirtualnych i wspomnianego Playa).
Łączna liczba minut nie pokrywa się do końca z ofertą podstawową, więc trudno o porównanie 1:1, ale pobieżna kalkulacja wskazuje, że de facto dostał propozycję przejścia z R40 na R80 z rabatem na abonament rzędu 10% albo z R60 na R140 z rabatem rzędu 20%, w obydwu przypadkach umowa na 18 msc. Przy propozycji dla R60 można też inaczej: przejście na R110 ze znikomym rabatem i dodatkową godziną miesięcznie. Jak dla mnie, to przy takich warunkach to już chyba warto przeliczyć te rabaty dla całego okresu umowy i zastanowić się, czy nie lepiej podpisać aneks na 24 msc (raptem pół roku więcej) na warunkach standardowych, czyli bez bonusów, ale za to wziąć jakąś dobrze sprzedawalną

słuchawkę.
Czy minuty są do wszystkich? Jeśli brać za podstawę cennik regularny, to wątpię, ale ostateczną odpowiedź zna (albo pozna przy następnej fakturze) Rafael.dz.
Inna sprawa, że warunki i tak są lepsze od tej raczej humorystycznej (podwójne doładowanie + pakiety w Taktaku taniej wyjdą...) promocji dla nowych klientów wygrzebanej przez Pijo - tam w abonamencie jest wyraźnie tylko W3 + fix, bez Play, wRodzinie i Cyfrowego Polsatu, ale za to - muszę poszperać, czy wykluczenie nie pojawia się gdzieś pod kolejną "gwiazdką" - najwyraźniej _są_ MVNO Carrefour Mova, mBank mobile, MNI, Mobilking, ASTER, tuBiedronka, GaduAIR, nie widzę też wykluczenia marek jak SamiSwoi, 36,6 czy Heyah...