Witam.
Mam telefon w Orange Plan dla Firm 250 z internetem (abonament 122 zł brutto). Rachunki płacę ok. 200 - 300 zł miesięcznie. Do tego mam wykupioną usługę bezpłatny nr w Orange do jednego nru. Umowa kończy się 25 grudnia br. W razie, gdybym się nie dogadał co do warunków wysłałem wypowiedzenie. Podobna sytuacja jest z dwoma innymi numerami w firmie, tyle że za nie płacę niższe rachunki 100 - 150 zł. To chyba jakiś zysk ze mnie mają, tym bardziej że na koncie jest jeszcze z 10 innych numerów.
Dostałem smsa, żeby zadzwonić na *400 na Propozycję. Oferta, którą mi tam przedstawiono jest identyczna, jak ta ze strony dla nowych klientów, tzn. Optymalny 450 z internetem 139 zł brutto lub to samo z Korzyściami Optymalnymi 164 zł brutto plus ok. 1050 zł brutto za iPhone 4. Wynika, że ta propozycja to lipa, bo nie odbiega od standardowej oferty.
Czy jest w ogóle sens próbować gadać, żeby obniżyli abonament lub cenę telefonu? Czy iść do salonu, może tam dadzą coś więcej? Czy po prostu iść na łatwiznę i wziąć Era 128 zł brutto 600 minut i internet 300 MB (wystarczy do maila i www) z iPhone w cenie ok. 1022 zł brutto?