dawoo1 pisze:A ja powiem Ci żebyś brał w ciemno.Mam play na kartę od początku ich istnienia a oprócz niego erę i nigdy podkreślam nigdy nie miałem żadnych problemów z playem.Nie wiem jak jest z ich BOK ale nie jest mi on potrzebny.A dodatkowo jeśli chodzi o zasięg to myśle że ma lepszy od ery,bo już parę razy tam gdzie eray nie było z playa dzwoniłem.
Więc nie jest wcale tak źle jak poprzednicy pisali(dajcie konkrety a nie zawoalowane teorie)
Widzisz, gdybym mógł te konkrety udowodnić, to uznaliby mi reklamację - a jak mam udowodnic, ze 1 na 3 próby wykonania połączenia kończy sie komunikatem "abonent chwilowo niedostępny", gdy po 5-10 minutach jest juz dostępny?
Play nie ma problemu z zasięgiem, bo działa w znacznej mierze na nadajnikach Plusa.
Jakość połączeń czasem jest bardzo niska, głos w słuchawce zanika, problemy z uzyskaniem połączeń (tutaj może wchodzić w rachubę tzw kolejkowanie połączeń - pierwszy Plus, potem play), dochodzą puste sms'y, czasem nawet po 12h od wysłania.
Zrozum, ja nie jestem "uczulony" na Playa, ale w moim uznaniu tej sieci jeszcze brakuje do standardu, choćby ery.
Ofertę mają bardzo dobrą; mnie interesuje oferta bez telefonu (LongPlay 29):
http://www.playmobile.pl/pl/play-abonam ... index.html
Za podobną ofertę w erze płace 45pln!