• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #445005  autor: robek23
 05 gru 2010, 09:21
Czesc, mam pytanie: jakie sieci funkcjonuja we Wloszech, czy mozna kupic ich startery na jakichs cpnach/sklepach i za ile? Ewentualnie moglibyscie podac ich strony, gdyz przydalby mi sie kod na pakiet internetowy

#445006  autor: Espi
 05 gru 2010, 09:32
Beeline VN ,Vodafone,TIM, Wind

Tu masz wymienionych głównych operatorów włoskich.

#445019  autor: Espi
 05 gru 2010, 10:10
ms93 pisze:Skad ty ten wietnamski Beeline wziales?
Faktycznie moja omyłka, oczywiście Beeline jest operatorem wietnamskim

#445020  autor: SACZI
 05 gru 2010, 10:12
robek23, tylko przy kupowaniu prepaida w Italii musisz podać adres zamieszkania we Włoszech.
Nie sprzedają ot tak kart jak u nas w Polsce.
MOzna to ominąć, jak przyjdziesz z jakimś "tubylcem".

#445109  autor: Abcn
 05 gru 2010, 16:36
ms93 pisze:http://www.mobileworldlive.com/maps/net ... name=Italy
http://www.tre.it/ - oprocz Vodafone, TIM i Wind funkcjonuje jeszcze siec 3.
Tutaj troche wiecej o ich ofertach po angielsku: http://www.prepaidgsm.net/en/italy.html
Dodam dla porządku wątek przypięty w Oferta Prepaid i mix
:arrow: [Prepaid] Operatorzy zagraniczni i ceny połączeń

pozdrawiam
A

#445121  autor: robek23
 05 gru 2010, 17:11
SACZI pisze:robek23, tylko przy kupowaniu prepaida w Italii musisz podać adres zamieszkania we Włoszech.
Naprawde? Ja jade tylko na 2 tyg na narty ze znajomymi, nie znam zadnego Wlocha... Widze, ze beda nici z surfowania po necie ;/

#445144  autor: SACZI
 05 gru 2010, 18:31
robek23 pisze:
SACZI pisze:robek23, tylko przy kupowaniu prepaida w Italii musisz podać adres zamieszkania we Włoszech.
Naprawde? Ja jade tylko na 2 tyg na narty ze znajomymi, nie znam zadnego Wlocha... Widze, ze beda nici z surfowania po necie ;/
Naprawdę, nie ściemniam.
Próbowałem kupić prepaida i nie kupiłem, bo mnie zamurowało, jak poprosili o adres zameldowania.
Załatwiła mi to dopiero znajoma Polka mieszkająca we Włoszech.
Na szczęście Włosi mają trochę z Polaków (lub na odwrót) i lubią "przekręty".
Jak już dojedziesz do tych Włoch (nawiasem mówiąc, gdzie się wybierasz na narty?), popytaj w miejscu zamieszkania o możliwość załatwienia prepaida.
Nie sądzę, żeby odmówili.
Te całe problemy to wynikają raczej z nieznajomości języka - Ty nie znasz włoskiego, posługujesz się angielskim, też pewnie niezbyt "literacko". Druga strona tak samo, gada do Ciebie po angielsku niezbyt dobrze i stąd nieporozumienia.

#445161  autor: matteo
 05 gru 2010, 19:56
robek23 pisze:
Trochę nieprawda w tym co mówią ludzie wyżej. Kupowałem starter Telecom Italia Mobile (TIM) za 10 EUR i tylko dowód mój kserowali oraz kartę rejestrowali na mnie. Dodam, że byłem na wczasach, nie jestem zameldowany w IT, więc spokojnie kupisz starter.

#450479  autor: bronco
 03 sty 2011, 02:50
Potwierdzam - da się kupić pokazując polski paszport. Ale uprzedzam - we Włoszech to chyba jeszcze komórkowe średniowiecze zapłaciłem 10 euro za prepaida z tego 5 euro kosztował numer 4 euro poszło na doładowanie a 1 euro na prowizję od doładowania (20%) Nie wiem jak teraz ale 2 lata temu na żadnym ze stoków ani w samych stacjach narciarskich na górze nie można było kupić karty ani jej doładować - trzeba było jechać do miasteczka. O czymś takim jak darmowy Internet w Marilevie gdzie spędzają ok 5 tys narciarzy nikt nie słyszał . Wybieram się tam na zakończenie sezonu i sam chętnie posłuchałby rady jakiegoś bywalca który by polecił jakąś kartę tylko do internetu Niestety w górach nie wszystkie ich sieci maja dobry zasięg więc lepiej się upewnić lub skorzystać z rady kogoś kto sam uzywał