• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 15 z 217
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 217

#443810  autor: BABEL
 29 lis 2010, 08:03
Grayson pisze:Mam w Erze trzy karty sim na dwóch abonament do 50zł na trzeciej za 30 zł.
Masz trzy liche abonamenciki a oczekujesz traktowania jak jakiś VIP.
Pamiętaj, że Era ( tak jak i każdy inny operator) daje ci możliwość kontaktowania się o każdej porze dnia i nocy w każdym miejscu - i za to płacisz. A aparat est "wartością dodaną".
Za drogi telefon ? Bierz abonament bez, a telefon kupisz sobie na wolnym rynku, taki jaki będziesz chciał i za tyle ile będziesz chciał.
Skoro 250 zeta to za dużo, to 600 na Allegro będzie w sam raz.
Czepiasz się człowieka, który niejednemu na tym forum pomógł.
Atakuj Erę a nie jego. Napisz do prezesa, że ty wielki długoletni klient płacący rachunki na poziomie 130 zł domagasz się specjalnego traktowania.
Wchodzisz na forum, udzielasz się w wątku którego nawet nie przeczytałeś - bo jakbyś przeczytał to wiedziałbyś, że abo 55 zł można w łatwy sposób zbić do 40 zł - a to już jest fajna cena.
A na dodatek nie potrafisz dobrze czytać - owszem samsung wave jest dostępny w mixie za 49 zł ale na 36 doładowań.
Ogarnij się troszkę bo jak na razie to kompromitacja...

#443843  autor: martiniii
 29 lis 2010, 13:12
Witam

Jak wspominałem posiadam do grudnia Nową Erę 200,
dzis SUK zaproponowali mi Rodzina 170 ( 200zł) za 160zł 1200min wymiennych na 1min= 1MB, i iphone 4 za 599zl minus 250zl za ere premię to daje nam 249zł, warto coś takiego brac, czy negocjować coś lepszego?

Pozdrawiam
Marcin

#443856  autor: kryl4
 29 lis 2010, 15:44
Witam,

W najbliższym czasie (po 09 grudnia) będę mógł skorzystać z oferty przedłużeniowej z wymianą telefonu. Abonament jest na firmę - łącznie na jednym rachunku mamy 4 karty sim na telefon i 1 kartę sim na internet.

Rachunki są płacone regularnie, minimalnie 500 zł, dość często przekraczające 700, zdarza się ponad 1000 zł. Abonentem jesteśmy niemal od początku istnienia Ery, ale jak się dowiedziałem na forum, nie mam to niestety żadnego znaczenia. Dodatkowo, jak do tej pory nie były niestety prowadzone żadne negocjacje przy wcześniejszym przedłużeniu umów.

W związku z tym chciałbym się zapytać, czy Era patrzy na łączną wysokość rachunków czy jedynie na wysokość rachunku/abonamentu na przedłużany numer? (bo ten w najbliższym czasie przedłużany jest dość niski, nie przekracza 50 - 60 zł).

Widziałem, że niektórzy uzyskiwali zniżki dochodzące nawet do 50% na abonamenty w Pakietach dla Biznesu i Firmie. Czy przy takim stanie faktycznym możliwe jest uzyskanie takich zniżek?

Pozdrawiam
Michał

#443863  autor: SACZI
 29 lis 2010, 19:31
BABEL pisze:
Grayson pisze:Mam w Erze trzy karty sim na dwóch abonament do 50zł na trzeciej za 30 zł.
Masz trzy liche abonamenciki a oczekujesz traktowania jak jakiś VIP.
Pamiętaj, że Era ( tak jak i każdy inny operator) daje ci możliwość kontaktowania się o każdej porze dnia i nocy w każdym miejscu - i za to płacisz. A aparat est "wartością dodaną".
Za drogi telefon ? Bierz abonament bez, a telefon kupisz sobie na wolnym rynku, taki jaki będziesz chciał i za tyle ile będziesz chciał.
Skoro 250 zeta to za dużo, to 600 na Allegro będzie w sam raz.
Jakie 250 za telefon?
Dolicz do tego 15-25 PLN z każdego abonamentu przez 24 miesiące i będziesz miał prawdziwą cenę telefonu.
Nie opłaca się kupować telefonu u operatora, bo przeważnie w niskich abonamentach, tak do 60-75 PLN są znacznie droższe o tych dostępnych na wolnym rynku i to niekoniecznie na allegro.
Zaletą jest to, że masz rzeczywiście nowy aparat.
Zakup na allegr to pewnego rodzaju loteria.

#443864  autor: swedenus
 29 lis 2010, 19:35
martiniii pisze:Witam

Jak wspominałem posiadam do grudnia Nową Erę 200,
dzis SUK zaproponowali mi Rodzina 170 ( 200zł) za 160zł 1200min wymiennych na 1min= 1MB, i iphone 4 za 599zl minus 250zl za ere premię to daje nam 249zł, warto coś takiego brac, czy negocjować coś lepszego?

Pozdrawiam
Marcin
To nam daje 349 :) ha nusze i ja cosik pokombinowac to patrzac na to co Ci zaproponowali to zaczynam wirzyc ze ipek4 jest w moim zasiegu.

PS dwa lata temu dostalem 3g za 300zyla w abo 80zl i aparat cyfrowy za 1zyla i jabre care x10 za 75zl.
Dzisiaj juz tak nie ma:)
Pozdrawiam.

PS. wychodzi na to, że Ci opuscili z ceny 400zl na fona.

swedenus

#443866  autor: martiniii
 29 lis 2010, 20:25
to coś źle policzylem, tak czy inaczej cena telefonu miala byc 249,50zł dokładnie z abonamentem Rodzina 170 ( zniżka do ceny 160zł), warto? proszę o doradzenie

pozdrawiam

#443966  autor: 9tak
 30 lis 2010, 12:38
st.konsultant pisze: Od wczoraj są zmiany w ofercie więc nie sądzę, żeby przed świętami pojawiło się coś nowego.
Na czym polegają te zmiany? Chodzi o dodatkową obniżkę przy negocjacjach np. z 60 na 57, o której pisali poprzednicy, czy coś jeszcze się zmieniło?
Mam już na swoim koncie ofertę z telefonem, ale chyba jeszcze trochę poczekam. Aktualnie mam minuty wymienne na tel. komórkowe do UE - po podpisaniu aneksu niestety stracę tą opcję, więc na razie czekam ...
Ostatnio zmieniony 30 lis 2010, 13:14 przez 9tak, łącznie zmieniany 1 raz.

#443971  autor: Dampe
 30 lis 2010, 13:06
9tak pisze:
st.konsultant pisze: Od wczoraj są zmiany w ofercie więc nie sądzę, żeby przed świętami pojawiło się coś nowego.
Na czym polegają te zmiany? Chodzi o dodatkowej obniżce przy negocjacjach np. z 60 na 57, o której pisali poprzednicy, czy coś jeszcze się zmieniło?
Mam już na swoim koncie ofertę z telefonem, ale chyba jeszcze trochę poczekam. Aktualnie mam minuty wymienne na tel. komórkowe do UE - po podpisaniu aneksu niestety stracę tą opcję, więc na razie czekam ...
Zmiany dotyczą dodatkowych pakietów minut w niższej cenie oraz obniżce uległy ceny paru modeli telefonów.

- nowy pakiet 2000 minut w taryfie Rodzina 330 - nowy pakiet obowiązuję na połączenia do wszystkich sieci krajowych (komórkowych i stacjonarnych oraz na numery komórkowe i stacjonarne do Unii Europejskiej,
- nowa usługa dodatkowa - Wybrane osoby 50% taniej - możliwość wybrania maksymalnie 5 dodatkowych numerów do Abonentów Era, Użytkowników systemu Tak Tak lub użytkowników krajowych sieci stacjonarnych na warunkach promocyjnych
- zmiany w usłudze Era Sieć Rodzinna - wprowadzenie Grupy 4 osobowej na warunkach promocyjnych "za 0 zł" w taryfach Rodzina 140 i Rodzina 170,
obniżka cen wybranych modeli telefonów

#443976  autor: jowita
 30 lis 2010, 13:32
Nie ma ciekawych zmian, jeśli ktoś woli tańsze taryfy. Zauważyłam , że pojawiła się w Rodzinnych Nokia C6, której niedawno jeszcze nie było poza Biznesem, ale nie jestem pewna czy to jedna z tych ostatnich zmian. Cena w średnich i niższych abonamentach wysoka, 699 w R 60 i 199 w R 80. Co dość oryginalne, w Multimedialnej R 110, C6 jest znacznie droższa od N97 mini.

Mimo wszystko, ponieważ śledzę ostatnio temat obsesyjnie;) dostrzegam, że drobne zmiany bywały ostatnio częstsze niż co miesiąc. Ale skoro Konsultant mówi że na razie stop, to na pewno wie, co mówi;)

#444400  autor: Zafiel
 02 gru 2010, 16:09
Po niemal miesiącu polowania udało mi sie wreszcie dopaść nokie E72 i podpisac aneks. Faktycznie są lekkie zmiany w ofercie i niektóre abonamenty poszły o 3 zł w dół. Tutaj dla zainteresowanych skan z "załacznika" do aneksu :wink: :
Obrazek
Więc tak sie prawdopodobnie rozkładaja w tym momencie mozliwocji negocjacji. Moim skromnym zdaniem Vat nie ma z tym nic wspólnego ja raczej bym upatrywał tutaj chęci "przebicia" oferty konkurencji. Jak mozna zauważyc Play w swoich abonamentach ma 59 i 79zł więc automatycznie Era ze swoimi 57 i 77 jest "tańsza". To taki efekt psychologiczny działajacy na ludzi by nie uciekali :). Ale to tylko taka moja prywatna teoria :)

#444404  autor: Pijo
 02 gru 2010, 16:27
W końcu dodali możliwość wybrania czegoś innego niż Sieć rodzinna w niższej cenie . Brawo! . Jak ktoś ma min. 2 abonamenty w Erze w rodzinie skorzysta na tym .

#444410  autor: Bodek05
 02 gru 2010, 16:46
Hej halo a skąd ta tabelka ?! na stronie Ery nic takiego nie ma. Zmieniła się może cena Noki E 72 przy 60R ?! Proszę o info.

#444412  autor: chriss
 02 gru 2010, 16:57
cześć. właśnie pojawiła mi się opcja wymiany z telefonem - myślę o r40 za 40 zł z se x8 za 249, ale chyba wolałbym lg p550 gdyby był dostępny w erze. Myślicie, że szansa na pojawienie się tego nowego lg swift plus przed świętami jest na tyle duża, że warto poczekać te parę tygodni czy raczej nie ma co liczyc i trzeba brać to co daja obecnie ?

#444446  autor: jowita
 02 gru 2010, 19:00
Coś się dzieje ze stroną IBOA. Najpierw nie mogłam się zalogować, a potem pojawił się napis service unavailable. Wreszcie weszłam i widzę że propozycja przedłużenia bez telefonu znikła, ale nie pojawiła się żadna inna. Nie żebym się martwiła, ale ciekawa jestem, czy to wynik awarii komputerowej, czy wstęp do zmiany oferty.

Nikt tu jeszcze nie odważył się zadać pytania, kiedy Era zmieni nazwę i czy to jakoś wpłynie na to wszystko, co interesuje nas tu najbardziej;) czyli warunki przedłużania umowy.

#444464  autor: Zafiel
 02 gru 2010, 20:28
Bodek05 pisze:Hej halo a skąd ta tabelka ?! na stronie Ery nic takiego nie ma. Zmieniła się może cena Noki E 72 przy 60R ?! Proszę o info.
Na stronie tego nie ma. Jak już napisałem to skan. Na takich warunkach podpisywałem aneks do umowy i dołączono mi takie informacje. Cena Nokii się nie zmieniła i brałem ją zgodnie z cennikiem oficjalnym. Jak dla mnie 349zł było dobrą oferta.
jowita pisze:Coś się dzieje ze stroną IBOA. Najpierw nie mogłam się zalogować, a potem pojawił się napis service unavailable. Wreszcie weszłam i widzę że propozycja przedłużenia bez telefonu znikła, ale nie pojawiła się żadna inna. Nie żebym się martwiła, ale ciekawa jestem, czy to wynik awarii komputerowej, czy wstęp do zmiany oferty.

Nikt tu jeszcze nie odważył się zadać pytania, kiedy Era zmieni nazwę i czy to jakoś wpłynie na to wszystko, co interesuje nas tu najbardziej;) czyli warunki przedłużania umowy.
Ja miałem dzisiaj podobne problemy. Bardzo trudno się było zalogować, to chyba przez zbytnie obciążenie serverów. Co do zmiany nazwy to zapewne już jakieś "mądre" głowy nad tym pracują. Chociaż po co zmieniać coś co jest dobrze rozpoznawalne na polskim rynku? Po ewentualnej zmianie nazwy super hiper promocji i ofert bym się raczej nie spodziewał, w końcu to tylko firma nastawiona na zysk :wink:

Czy ktoś wie w jaki sposób aktywuje się te specjalne usługi i pakiety (500sms, wybrane osoby, siec rodzinna, blueconnect). Mogę to zrobić sam czy muszę dzwonić do BOA? Bo z tego co udało mi się sprawdzić gdy z problemami zalogowałem się na i-boa to wszystkie dodatkowe usługi miałem w standardowych cenach.[/quote]

#444467  autor: kaisersoze4ever
 02 gru 2010, 20:34
Jowita, chyba to awaria, bo nie sadzę aby w ten sposób zmieniali ofertę.

Ma ktoś jakieś info na temat "ofert specjalnych" z okazji zbliżających się świąt? Chcę zakupić Samsunga Galaxy S i nie wiem, czy brać go teraz, czy może poczekać i przedłużyć umowę trochę później, a nóż widelec będzie tańszy???

#444484  autor: jowita
 02 gru 2010, 21:25
Zafiel pisze:
Ja miałem dzisiaj podobne problemy. Bardzo trudno się było zalogować, to chyba przez zbytnie obciążenie serverów. Co do zmiany nazwy to zapewne już jakieś "mądre" głowy nad tym pracują. Chociaż po co zmieniać coś co jest dobrze rozpoznawalne na polskim rynku? Po ewentualnej zmianie nazwy super hiper promocji i ofert bym się raczej nie spodziewał, w końcu to tylko firma nastawiona na zysk :wink:
Nie, ja absolutnie się niczego nie spodziewam, prędzej już pogorszenia oferty, bo z firmy tylko dla Polski skoncentrowanej na ofercie specyficznej dla nas robi się mała gałązka wielkiego koncernu. Pisałam w innym poście, w dyskusji o telefonach, że porównując ofertę sprzętu niemieckiego, oraz czeskiego i slowackiego T-Mobile bylam rozczarowana, Niemcy dla siebie mają najnowsze telefony lubianej przeze mnie Nokii, a dla Czechów i Słowaków, już nie.

Boję się też jakiś przestojów i chaosu trwającego dopóki informatycy nie zmontują nowego systemu - o to mi mniej więcej chodziło. Mam nadzieję też, że informacja dla klientów o zmianie nie pojawi się na kilka dni wcześniej, tylko z większym wyprzedzeniem.

kaisersoze4ever pisze: Ma ktoś jakieś info na temat "ofert specjalnych" z okazji zbliżających się świąt? Chcę zakupić Samsunga Galaxy S i nie wiem, czy brać go teraz, czy może poczekać i przedłużyć umowę trochę później, a nóż widelec będzie tańszy???
Popieram pytanie, ale nie wiem, czy ktoś Ci odpowie;) Ostatnio pojawiały się tablety w ofercie blueconnect, a dla nas, chcących po prostu przedłużyć umowę ze 'zwykłym' telefonem, nic nowego się nie zapowiada...

#444510  autor: st.konsultant
 03 gru 2010, 00:17
Zafiel pisze:
Czy ktoś wie w jaki sposób aktywuje się te specjalne usługi i pakiety (500sms, wybrane osoby, siec rodzinna, blueconnect). Mogę to zrobić sam czy muszę dzwonić do BOA? Bo z tego co udało mi się sprawdzić gdy z problemami zalogowałem się na i-boa to wszystkie dodatkowe usługi miałem w standardowych cenach.
[/quote]

Możesz włączyć wszystko sam z wyjątkiem paczki sms. Na IBOA zawsze pokazują się ceny standardowe, ale jak włączysz naliczy Ci się upust zgodnie z promocją z której korzystasz ;).

#444623  autor: Kitt
 03 gru 2010, 15:27
chriss pisze:...ale chyba wolałbym lg p550 gdyby był dostępny w erze. Myślicie, że szansa na pojawienie się tego nowego lg swift plus przed świętami jest na tyle duża, że warto poczekać te parę tygodni czy raczej nie ma co liczyc i trzeba brać to co daja obecnie ?
Podczepiam się do pytania o LG p500 - a tak BTW czy informacje o tym jakie nowe słuchawki są planowane do sprzedaży wyciekają czasem na to forum? :-)

#444679  autor: chriss
 03 gru 2010, 20:10
a mam jeszcze takie pytanie - czy mając abo na firmę (firma 215) można przedłużyć umowę w opcji dla os. fizycznych np. rodzina 110 czy coś podobnego - innymi słowy - czy można jakoś dostać opcję z minutami do play bo jak rozumiem minut do play nie dają już w taryfach biznesowych (ani osobom nowym, ani przedłużającym), ani nowym w taryfach dla osob fizycznych - jedyna opcja to przedluzenie w tej opcji, stad moje pytanie.

pytanie drugie (pomocnicze :P) czy ewentualnie takie minuty do play mozna dodatkowo wynegocjowac przedluzajac umowe na firme ?

pozdrawiam
  • Strona 15 z 217
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 217
  • 1
  • 13
  • 14