• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #444102  autor: Korzos
 01 gru 2010, 11:59
Witajcie ;)
Dnia 13.10 zerwałam umowę z Erą i przeniosłam numer do Playa.
W listopadzie polecenie zapłaty ściągnęło mi z rachunku bankowego jakąś kwotę za FV (chyba, bo nie mam już dostępu do e-boa, gdzie mogłabym zobaczyć kwotę faktury) za Erę. Pomyślałam, że logiczne, bo muszę opłacić ostatnią fakturę z okresu rozliczeniowego.
Jednakże dziś czyli 1.12.2010 ERA Polecenie zapłaty ściągneło mi 1 zł .. zastanawiam się skąd to się wzięło? I czy zrywając umowę z Erą to polecenie jest ciągle aktywne?
Może jakieś opłaty są 1 zł dodatkowo?
Czy ktoś ma jakieś informację skąd ta kwota się wzięła?
Pozdrawiam i czekam na informację.

link: // http://img251.imageshack.us/i/era0.jpg/

#444113  autor: KC-KARLOS
 01 gru 2010, 13:08
Przy rozwiązywaniu umowy, usługi u starego operatora są wyłączane, dlatego Polecenie Zapłaty będzie deaktywowane. A ta złotówka to prawdopodobnie opłata operacyjna od strony banku, który dotychczas realizował przepływ środków do Ery

#444122  autor: Korzos
 01 gru 2010, 15:21
Zadzwoniłam do banku i konsultant mi powiedział, ze wyszlo to od strony Ery .. i kazał do nich biec i wycofywac PZ .. eh no, musze to zrobic, w takim razie :)

#444132  autor: KC-KARLOS
 01 gru 2010, 15:55
Korzos pisze:Zadzwoniłam do banku i konsultant mi powiedział, ze wyszlo to od strony Ery .. i kazał do nich biec i wycofywac PZ .. eh no, musze to zrobic, w takim razie :)
To Era powinna o to zadbać a nie klient... Bank tylko przelewał środki z konta do Ery.

#444135  autor: Btk_Tomas
 01 gru 2010, 16:04
Nic nie trzeba załatwiać i zgłaszać, operator zaprzestanie pobierania opłaty i tyle.

#444152  autor: KC-KARLOS
 01 gru 2010, 16:44
Btk_Tomas pisze:Nic nie trzeba załatwiać i zgłaszać, operator zaprzestanie pobierania opłaty i tyle.
Ponoć Era nie pobiera dodatkowych opłat za usługę Polecenie Zapłaty...

#444217  autor: Korzos
 01 gru 2010, 20:05
to czemu zabrał mi 1 zł ;) wiem, ze to nie jest znaczna kwota .. ale wydawalo mi sie, ze nie powinni miec juz dostepu do mojego konta ..

#444241  autor: kerim36
 01 gru 2010, 20:48
o ile nic sie nie zmienilo to Polecenie Zaplaty to usluga banku, a bank nie wie co sie dzieje z naszym numerem, dlatego tez po zrezygnowaniu z uslug danej sieci za ktore placilismy poleceniem zaplaty, bank nadal bedzie pobieral comiesieczna oplate. Nalezy w banku wylaczyc ta opcje i juz

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#444250  autor: nemo2009
 01 gru 2010, 21:02
kerim36 pisze:bank nadal bedzie pobieral comiesieczna oplate. Nalezy w banku wylaczyc ta opcje i juz
Nie wiem,jak w twoim banku,ale w moim,bank przelewa pieniądze do operatora na podstawie faktury,ponieważ nie jest to stała kwota.Może myślisz o stałym zleceniu,u mnie taka usługa kosztuje 1 zł od jednego zlecenia.Polecenie zapłaty jest darmowe.Stałe zlecenie się włącza na określony czas,np spłatę rat kredytu.

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą,najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a póżniej pokona doświadczeniem"

#444299  autor: st.konsultant
 02 gru 2010, 00:06
Może po prostu została wystawiona faktura na 1zł. Ostatni abonament zapłaciłaś miesiąc wcześniej, ale np przekroczyłaś ilość darmowych minut albo pojawiła się jakaś opłata, która nie jest rozliczana z bezpłatnych jednostek. Opłata za połączenia z BOA kosztuję np 1 zł.

Zadzwoń do biura obsługi i po prostu zapytaj ;).

#444332  autor: KC-KARLOS
 02 gru 2010, 10:03
st.konsultant pisze:Może po prostu została wystawiona faktura na 1zł. Ostatni abonament zapłaciłaś miesiąc wcześniej, ale np przekroczyłaś ilość darmowych minut albo pojawiła się jakaś opłata, która nie jest rozliczana z bezpłatnych jednostek. Opłata za połączenia z BOA kosztuję np 1 zł.

Zadzwoń do biura obsługi i po prostu zapytaj ;).
Zgadza się, Era mogła tą złotówkę naliczyć - większość banków nie pobiera opłat za Polecenie Zapłaty

#444377  autor: Korzos
 02 gru 2010, 13:44
hehe zadzwoniłam do Ery... mieliście racje - era wystawila fakture na 1 zł, która zerwowała saldo u nich ;)
Dzięki za pomoc!

//edit. zeby to zalatwic, to chyba wydałam z 3zł, więc średnio sie opłaca szukac takich różnic :)
Pzdr.