• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #438975  autor: maciun
 02 lis 2010, 13:25
Witam, postanowiłem, że po ok. 6 lat zmienię sieć komórkową, yylko nie wiem jak wygląda sprawa przeniesienia numeru. W lutym kończy mi się obecna umowa z Oragne w mixie i mam pytanie, czy muszę czekać do lutego, aby przenieść numer bez żadnych konsekwencji, teraz jakbym przeniósł numer to by mi dalej przesyłali faktury z Orange, tak?
pozdrawiam :)

#438978  autor: aizo
 02 lis 2010, 13:30
Czekasz do końca umowy i przenosisz. Jak chcesz przenieść przed końcem umowy płacisz karę(zadzwoń do BOKU, powiedzą Ci ile)

Połączenie nie może być zrealizowane.

#438980  autor: maciun
 02 lis 2010, 13:34
Ok, dzięki wielkie, czyli najlepiej, żeby zgłosił się do nowej sieci, kilka dni przed wygaśnięciem umowy, a wcześniej złożył rezygnację u obecnego operatora?

#438992  autor: Spioszek
 02 lis 2010, 14:28
maciun pisze:Ok, dzięki wielkie, czyli najlepiej, żeby zgłosił się do nowej sieci, kilka dni przed wygaśnięciem umowy, a wcześniej złożył rezygnację u obecnego operatora?
Moim zdaniem lepiej załatwiać pełnomocnictwo przenoszenie NR u nowego operatora, wszystko za Ciebie załatwi i nie potrzeba latać tutaj i tutaj:)

#439017  autor: maciun
 02 lis 2010, 16:02
Tak też zrobię, tylko niestety będę musiał czekać do 27 lutego i zdziwiło mnie to, że kara jakbym teraz zerwał umowę wynosi 31,53 zł, a płacę co miesiąc 25 zł, myślałem, że jakby teraz zerwał musiałbym zapłacić, za wszystkie okresy rozliczeniowe jakie zostały.

#439186  autor: ppp1ppp
 03 lis 2010, 12:04
Na miesiąc przed końcem, lub nawet wcześniej idź do nowego opa i złóż wniosek o przeniesienie numeru z datą końca okresu promocji u obecnego opa. Nowy operator rozwiąże w twoim imieniu umowę z Orange. W ciągu jednego dnia zostaniesz poinformowany o dacie przeniesienia numeru.

#439188  autor: maciun
 03 lis 2010, 12:40
Jednak chyba wcześniej przeniosę, bo napisali, że karę zapłacę ok. 32 zł, więc mogę przeboleć takie pieniądze.

Dziękuje wszystkim za pomoc. :)

[ Dodano: 2010-11-05, 00:12 ]
I jeszcze mam pytanie, czy dalej jest coś takiego, że będę musiał zapłacić Oragne 61 zł za przeniesienie, czy już nie? Na stronie 36i6 napisane jest niby, że darmowe jest, ale wolę się upewnić. :)

[ Dodano: 2010-11-08, 15:38 ]
I jeszcze mam pytanie, czy dostanę korzystniejszą ofertę jeśli chodzi o smsy do jednego numeru niż w 36i6? :P

#444329  autor: KC-KARLOS
 02 gru 2010, 09:59
maciun pisze:Jednak chyba wcześniej przeniosę, bo napisali, że karę zapłacę ok. 32 zł, więc mogę przeboleć takie pieniądze.

Dziękuje wszystkim za pomoc. :)

[ Dodano: 2010-11-05, 00:12 ]
I jeszcze mam pytanie, czy dalej jest coś takiego, że będę musiał zapłacić Oragne 61 zł za przeniesienie, czy już nie? Na stronie 36i6 napisane jest niby, że darmowe jest, ale wolę się upewnić. :)

[ Dodano: 2010-11-08, 15:38 ]
I jeszcze mam pytanie, czy dostanę korzystniejszą ofertę jeśli chodzi o smsy do jednego numeru niż w 36i6? :P
Przeniesienie numeru jest BEZPŁATNE!
Jeśli chodzi o SMS-y to oferta PiszMów Dobowy jest dobra - warunek jest taki - druga osoba i ty musicie mieć WYŁĄCZNIE numer w 36i6. Dzienny koszt SMS-ów w ramach 36i6 w tej taryfie to 9 groszy (płatne za 1-wszego esa, kolejne są darmowe do godz. 23:59 i tak w kółko w kolejnych dniach). Pozdrawiam !

#444445  autor: maciun
 02 gru 2010, 18:50
Kupiłem dwa startery w 36i6, ale mnie oszukali i przeszedłem do heyah. :P

#444447  autor: ChuckyCiechanow
 02 gru 2010, 19:01
maciun pisze:Kupiłem dwa startery w 36i6, ale mnie oszukali i przeszedłem do heyah. :P
Oszukali to znaczy?

#444452  autor: maciun
 02 gru 2010, 19:27
Znaczy nie tyle oszukali, co nie chciało mi się dalej z nimi męczyć, o to chodzi, że mi za każdego smsa do 36i6 zabierali 9 gr, a pani w boku powiedziała, że wszystko jest ok, a żeby mogła mi więcej powiedzieć to muszę mieć numer zarejestrowany. Myślałem, że można normalnie w salonie plusa zarejestrować, ale okazało się, że muszę przez pocztę, więc stwierdziłem, że przejdę do Heyah.

#444454  autor: ChuckyCiechanow
 02 gru 2010, 19:38
maciun pisze:Znaczy nie tyle oszukali, co nie chciało mi się dalej z nimi męczyć, o to chodzi, że mi za każdego smsa do 36i6 zabierali 9 gr, a pani w boku powiedziała, że wszystko jest ok, a żeby mogła mi więcej powiedzieć to muszę mieć numer zarejestrowany. Myślałem, że można normalnie w salonie plusa zarejestrować, ale okazało się, że muszę przez pocztę, więc stwierdziłem, że przejdę do Heyah.
Co to za salon ? W salonie powinni zarejestrować numer...

#444460  autor: maciun
 02 gru 2010, 20:11
W Warszawie na górczewskiej, powiedzieli mi, że tylko simplusa rejestrują.

#444479  autor: ChuckyCiechanow
 02 gru 2010, 20:54
Dziwne.... powinni widać się im nie chciało.

#444481  autor: Espi
 02 gru 2010, 21:05
W ramach ostatiej nowelizacji z lipca tego roku możliwość rejestracji numeru prepaid jest tylko i wyłącznie w POS, także odpadają jakie kolwiek wnioski wysyłane pocztą czy też elektronicznie. Co do informacji w bok, w związku z tym ,że informacje szczegółowe dotyczące rozliczeń bilingowych konta, czy usług związanych z numerem mogą być przekazywane tylko i wyłączeni właścicielowi ,anonomowy numer autmoatycznie ogranicza konultanta co do możliwości szczegółowo przekazania informacji, mógłby co najwyżej zasugerować powód, czy też właśnie oporosić o rejestracje w celu możliwości udzielnia szczegółowych informacji. P.S. każdy punkt obsługi Klineta ma możliwość rejestracji karty, nie musi być to skelp firmowy ani salon firmowy.