• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #388504  autor: KamaZ
 18 lut 2010, 19:08
Może ktoś z was ma jakieś poufne informacje o tym kiedy w końcu Centernet, Mobyland i Aero 2 wystartują z ofertą skierowaną do szerokiego grona. Miało coś być niby do końca sierpnia 2009, ale jak na razie o wszystkim ucichło...

#388530  autor: Rezo
 18 lut 2010, 20:40
Podejrzewam że do "prawdziwego" startu może w ogóle nie dojść. Mieli na to wystarczająco dużo czasu żeby tego dokonać i nie przedstawili konkretnych ofert. Najwidoczniej udziałowcom chodzi o coś innego...

Jeśli pomogłem kliknij "pomógł" ;)
UnixStorm.org - stabilny hosting WWW

#388573  autor: flanelek
 19 lut 2010, 09:46
Jak na razie to nie mozna sie dodzwonic do rydzyka sieci ze Sferii i z Play. Czyzby budowali punkty styku miedzy sieciami...?

#388674  autor: Rezo
 19 lut 2010, 19:23
Stanowisko Play i wRodzinie odnośnie tego problemu już poznaliśmy. Ciekawe co powiedzą konsultanci Sferii? :wink:

#388712  autor: thonka
 20 lut 2010, 01:45
centernet przeciez wystartowal juz z oferta do dosc szerokiego grona polskich krezusow :D :D

a tak na powaznie to wszystkie te sieci dosc powaznie rozbudowuja swoja infrastrukture (no moze po za pierwsza...), zwlaszcza aero2 i mobyland daje mocno o sobie znac. centernet poki co raczej nie wystartuje komercyjnie dla szerokiego grona, caly czas Karkosik ma chyba nadzieje, ze odsprzeda udzialy w tej spolce (mial byc Solorz, ale sie obrazil na to, ze Karkosik negocjowal z innymi)

aero2 ma obowiazek do 9 grudnia 2010 uruchomic usluge komercyjna, patrzac na to jak szybko im idzie rozbudowa infrastruktury (do konca grudnia mieli miec 30% ludnosci Polski) calkiem mozliwe, ze ich oferta internetowa ruszy dosc szybko i to z calkiem wydajna infrastruktura na umts900, zwlaszcza jak uda sie przejac Solorzowi spolke Hawe, a plotki glosza, ze jest coraz blizej tego manewru.

polecam popatrzec na mapa.btsearch.pl, a takze zajrzec tu na forum do tematu http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=33745
sa tam wypisane miejscowosci przez samych uzytkownikow, gdzie mozna znalezc zasieg powyzszych sieci.

ja bez problemu lapie zasieg mobylandu (pl16) i aero2 (pl17)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#388714  autor: KamaZ
 20 lut 2010, 07:37
O tym, że nadają doskonale wiem. Sam dodałem w temacie podanym przez Ciebie miejscowość w której złapałem ich sygnał. Jeśli chcą wystartować z dobrą ofertą internetową to rzeczywiście muszą się rozbudować. Ale na rozmowy i sms spokojnie wystarczyłby roaming krajowy. Bez czego jako młodemu operatorowi napewne się nie obejdzie (zapewne będzie to Era zwłaszcza, że Cyfrowy Polsat z niej korzysta).

#388725  autor: Rezo
 20 lut 2010, 09:15
Thonka, to w jaki sposób można uruchomić ofertę komercyjną i spławić UKE pokazali nam już w ubiegłym roku Centernet i Mobyland. Jeśli jest tak jak piszesz że do tej pory Mobyland i Aero2 postawili już dość dużo nadajników (nie śledzę tego na bieżąco) to może rzeczywiście coś dobrego z tego wyniknie - oby :wink:

#388741  autor: KamaZ
 20 lut 2010, 10:44
Rezo pisze: to w jaki sposób można uruchomić ofertę komercyjną i spławić UKE pokazali nam już w ubiegłym roku Centernet i Mobyland.
Jestem ciekaw czy mają jakichś abonentów. Jak są tacy na forum to niech się pochwalą :D np. jak im się zasięg w Mobyland sprawuje :P

#389761  autor: DanielR
 25 lut 2010, 14:31
Co do Mobylandu...
Chyba właśnie dziś odświeżyli swoja stronę - chociaż tyle. :?
Pojawiła się też nowa, aktualna mapa zasięgu tego operatora.

[ Dodano: Sro 21 Kwi, 2010 23:12 ]
Pojawiła się też i nowa - "odświeżona" strona spółki Aero 2.

[ Dodano: Sro 07 Lip, 2010 13:25 ]
Widzieliście ostatni wywiad (z wczoraj) z wiceprezesem CenterNetu Grzegorzem Tomczykiem na TVN CNBC Biznes?

Jeśli nie to zajrzyjcie TUTAJ

Tomczyk twierdzi, że CenterNet przygotowuje co najmniej dwa kolejne odrębne projekty, z czego bliski jest wdrożenia dwóch z nich na przełomie dwóch następnych miesięcy tego roku, które (być może) przyniosą CenterNetowi zyski nawet w tym roku (!)
Czyżby mieli w planach zaskoczenie jeszcze w te wakacje zarzuconym wcześniej projektem "telefonii dla młodzieży" Extreme Mobile...? :D

#443834  autor: KamaZ
 29 lis 2010, 11:07
Widzę, że jojo udzielałeś się trochę w temacie, ale niestety dodawanie kolejnych wpisów nie przenosi tematu na początek listy.

Ostatnio w jednej z wiadomości tutaj jest tabelka w której jest napisane, że Aero2 będzie pobierało MTR od początku 2011 roku a start jest przewidziany na 11 grudnia 2010. Ma ktoś może informacje czy do startu dojdzie czy nic się nie zmieni tak jak do tej pory?