• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 14 z 217
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 217

#443404  autor: hugerth
 26 lis 2010, 19:13
Może mi ktoś wytłumaczyć ten schemat, ile będzie spodziewany pierwszy rachunek?

Obrazek

Do tej pory miałem abo Rodzina 20, miałem w tym miesiącu dodatkowo 16zł "nabite". Czyli z Vatem przyszłoby około 40 złotych.

Ale tam jest napisane, że jest zwrot za poprzedni miesiąc. Już tego nie rozumiem... Pomoże ktoś?

#443407  autor: marcin9913
 26 lis 2010, 19:41
thonka pisze:marcin9913, zle liczysz - to nie jest podwyzka calej ceny o 1%, a tylko samego VATu od ceny netto (obecna cena netto z 57zl to 46,72zl, a ew. cena brutto od 1 stycznia to 57,47zl) i raczej nie jest to zwiazane z VATem ;) obnizyli zapewne cene, bo wieksozsc osob i tak wykupi pakiet smsow - wymiennosc 1:1 daje sie we znaki :)
FAktycznie masz racje...

A jeżeli ja wczoraj przedłużyłem umowę to ten pakiet SMS moge uruchomić sobie w ciągu 60-dni? Ile kosztuje ten pakiet i ile jest w nim SMS-ów?

#443408  autor: st.konsultant
 26 lis 2010, 19:44
hugerth pisze:Może mi ktoś wytłumaczyć ten schemat, ile będzie spodziewany pierwszy rachunek?

[url=http://img5.imagebanana.com/img/nzoqvfn ... ztytuu.png]Obrazek[/URL]

Do tej pory miałem abo Rodzina 20, miałem w tym miesiącu dodatkowo 16zł "nabite". Czyli z Vatem przyszłoby około 40 złotych.

Ale tam jest napisane, że jest zwrot za poprzedni miesiąc. Już tego nie rozumiem... Pomoże ktoś?
Ale przecież to jest informacja dotycząca ogólnie rozliczania faktur a nie konkretnie Twojej...

U Ciebie będzie normalnie...abonament za miesiąc w przód + to co ponad abonament.

Chyba, że w cyklu zmieniła Ci się taryfa, to wtedy nowy abonament naliczany jest od momentu zmiany taryfy + za miesiąc z góry a stary abonament zwracany (od momentu zmiany do końca cyklu).

[ Dodano: 2010-11-26, 19:46 ]
marcin9913 pisze:
thonka pisze:marcin9913, zle liczysz - to nie jest podwyzka calej ceny o 1%, a tylko samego VATu od ceny netto (obecna cena netto z 57zl to 46,72zl, a ew. cena brutto od 1 stycznia to 57,47zl) i raczej nie jest to zwiazane z VATem ;) obnizyli zapewne cene, bo wieksozsc osob i tak wykupi pakiet smsow - wymiennosc 1:1 daje sie we znaki :)
FAktycznie masz racje...

A jeżeli ja wczoraj przedłużyłem umowę to ten pakiet SMS moge uruchomić sobie w ciągu 60-dni? Ile kosztuje ten pakiet i ile jest w nim SMS-ów?

Cena 5 zł brutto, a w tym 500 smsów wymiennych na 500 mmsów do wszystkich sieci krajowych.

#443409  autor: hugerth
 26 lis 2010, 20:02
Chyba, że w cyklu zmieniła Ci się taryfa, to wtedy nowy abonament naliczany jest od momentu zmiany taryfy + za miesiąc z góry a stary abonament zwracany (od momentu zmiany do końca cyklu).
Z Rodzina 20 na Rodzina 40 zmieniany. O to pytam własnie. Czyli będzie 40zł plus nadwyżka z tego miesiąca? (bo 3 dni powinni zwrócić, tak?)

#443417  autor: st.konsultant
 26 lis 2010, 21:03
hugerth pisze:
Z Rodzina 20 na Rodzina 40 zmieniany. O to pytam własnie. Czyli będzie 40zł plus nadwyżka z tego miesiąca? (bo 3 dni powinni zwrócić, tak?)
Zwrócą Ci za 3 dni starego abonamentu, ale również naliczoną 3 dni wg nowego abonamentu + cały nowy abonament za miesiąc z góry.

#443418  autor: marcin9913
 26 lis 2010, 21:09
Wszedłem właśnie na swoje konto iboa i tam
zamiast 57zł za Rodzina 60, to mam 60zł!!!

Zadzwoniłem do biura obsługi a oni też tam mają 60zł!
I nic nie wiedzą o tym że można R60 mieć za 57zł!!!

Kazali mi jutro zadzwonić do nich i połączą mnie z SUK.
st.konsultant pisze:Cena 5 zł brutto, a w tym 500 smsów wymiennych na 500 mmsów do wszystkich sieci krajowych.
Ale w ciągu 60 dni moge ten pakiet uaktywnić?
Ostatnio zmieniony 26 lis 2010, 21:29 przez marcin9913, łącznie zmieniany 1 raz.

#443420  autor: jowita
 26 lis 2010, 21:14
st.konsultant pisze:
hugerth pisze:
Zwrócą Ci za 3 dni starego abonamentu, ale również naliczoną 3 dni wg nowego abonamentu + cały nowy abonament za miesiąc z góry.
Zaraz, to w jakim momencie właściwie (z punktu widzenia klienta) najlepiej będzie przedłużyć umowę, tak żeby jak najmniej płacić podwójnego abonamentu? W ostatnim dniu cyklu?

#443480  autor: st.konsultant
 27 lis 2010, 02:19
jowita pisze:
st.konsultant pisze:
hugerth pisze: Z Rodzina 20 na Rodzina 40 zmieniany. O to pytam własnie. Czyli będzie 40zł plus nadwyżka z tego miesiąca? (bo 3 dni powinni zwrócić, tak?)
Zaraz, to w jakim momencie właściwie (z punktu widzenia klienta) najlepiej będzie przedłużyć umowę, tak żeby jak najmniej płacić podwójnego abonamentu? W ostatnim dniu cyklu?
Ale jaki podwójny abonament?
Przecież stary zwracają do dnia zmiany taryfy i od tego dnia naliczają nowy + nowy na kolejny miesiąc do przodu. Jak nowy abonament jest niższy od starego to jeszcze na tym zyskujesz (np jak ktoś przegapił moment i skończyły mu się upusty).

[ Dodano: 2010-11-27, 02:21 ]
marcin9913 pisze:
st.konsultant pisze:Cena 5 zł brutto, a w tym 500 smsów wymiennych na 500 mmsów do wszystkich sieci krajowych.
Ale w ciągu 60 dni moge ten pakiet uaktywnić?

tak

#443501  autor: jowita
 27 lis 2010, 10:15
st.konsultant pisze:
Ale jaki podwójny abonament?
Przecież stary zwracają do dnia zmiany taryfy i od tego dnia naliczają nowy + nowy na kolejny miesiąc do przodu. Jak nowy abonament jest niższy od starego to jeszcze na tym zyskujesz (np jak ktoś przegapił moment i skończyły mu się upusty).

OK. Po prostu już tego nie pamiętałam dokładnie, przypominam sobie tylko mój szok ostatnim razem, ponad półtora roku temu, kiedy nagle opłata "spuchła";) Mogę nie pamiętać, że to mi zostało potem zwrócone.

(Dołączając się do pochwał na temat St. Konsultanta, jego wskazówki są bezcenne..)

#443608  autor: edek
 28 lis 2010, 01:19
Takie spostrzeżenie nt przedłużania umowy w Erze - akurat przymierzam się do iPhone'a 4 16 GB w abonamencie 'taryfa multimedialna' 139 zł na 24 miesiące i jakież moje zaskoczenie, gdy widzę, że podpisując umowę jako nowy użytkownik (taryfa multimedialna - specjalne warunki; cena ta sama dla nowego i stałego) pierwszy miesiąc abo jest za 1 zł (!). Trochę dziwna sytuacja... Co prawda powoli się szykuję, żeby może coś ponegocjować z SUK jak da radę, ale mimo wszystko trochę śmieszna sprawa, że rozwiązując umowę i podpisując nową zyskuję więcej niż przedłużając ją po 4 latach w sieci... Piszcie jak to widzicie.
I ogólnie trochę słabe te nowe taryfy - w tej chwili co prawda mam 170 minut razem z jakimś bonusem za płatność poleceniem zapłaty i za abonament płacę chyba 60 zł, ale za to mam co miesiąc 1000 minut w ramach 'Era numer stacjonarny' do Ery i stacjonarnych za chyba 5 zł. A jak patrzę, że teraz będę miał 600 minut z wymienialnymi smsami 1:1 i bez minut do Play to trochę średnio to widzę.
Zależy mi na iPhonie 4 16 GB, ale mam coraz więcej wątpliwości co do tego dealu. Abonament mogę płacić 140 zł, ale żeby do takiego drogiego abonamentu dokupywać jeszcze jakieś dodatkowe pakiety np na smsy czy minuty do Play to już przesada...

#443620  autor: BanksGhost
 28 lis 2010, 09:51
edek pisze:Takie spostrzeżenie nt przedłużania umowy w Erze - akurat przymierzam się do iPhone'a 4 16 GB w abonamencie 'taryfa multimedialna' 139 zł na 24 miesiące i jakież moje zaskoczenie, gdy widzę, że podpisując umowę jako nowy użytkownik (taryfa multimedialna - specjalne warunki; cena ta sama dla nowego i stałego) pierwszy miesiąc abo jest za 1 zł (!). Trochę dziwna sytuacja... Co prawda powoli się szykuję, żeby może coś ponegocjować z SUK jak da radę, ale mimo wszystko trochę śmieszna sprawa, że rozwiązując umowę i podpisując nową zyskuję więcej niż przedłużając ją po 4 latach w sieci... Piszcie jak to widzicie.
I ogólnie trochę słabe te nowe taryfy - w tej chwili co prawda mam 170 minut razem z jakimś bonusem za płatność poleceniem zapłaty i za abonament płacę chyba 60 zł, ale za to mam co miesiąc 1000 minut w ramach 'Era numer stacjonarny' do Ery i stacjonarnych za chyba 5 zł. A jak patrzę, że teraz będę miał 600 minut z wymienialnymi smsami 1:1 i bez minut do Play to trochę średnio to widzę.
Zależy mi na iPhonie 4 16 GB, ale mam coraz więcej wątpliwości co do tego dealu. Abonament mogę płacić 140 zł, ale żeby do takiego drogiego abonamentu dokupywać jeszcze jakieś dodatkowe pakiety np na smsy czy minuty do Play to już przesada...
Też poluję na Ajfona 4 w erze i również doskwiera mi brak minut do wszystkich sieci w taryfach multimedialnych. Ale jeżeli możesz płacić 140 zł za abonament to może weź Ajfona w taryfach rodzinnych za 125 zł + 5 zł na pakiet sms + 9 blueconnect i jeszcze masz sieć rodzinną na 2 lata. Choć fakt telefon droższy niż w multimedialnych.

#443649  autor: martiniii
 28 lis 2010, 11:45
Witam

Może ktoś mi doradzi, 13 grudnia kończy mi się abonament, obecnie Nowa Era 200, średnie faktury ok 300zł, plus drugi abonament NE 80
chciałbym kupić iPhona 4, myślałem o abonamence Taryfa Multimedialna rodzina 170 za 199zł cena telefonu 339zł, albo Nowa Firma 410 abonament 183zł, telefon 467zł

co moge wynegocjować przy takich abonamentach? a może polecacie bardziej korzystny abonament w granicach 200zl?

Dziekuje i pozdrawiam
Marcin

#443682  autor: thonka
 28 lis 2010, 14:29
martiniii, w multimedialnej 170 telefon przy umowie na 24 miesiace kosztuje 589zl. srednio oplacalny interes. jezeli jednak miales rachunki w okolicach 300zl to sprobuj ponegocjowac cene tego telefonu.
pamietaj tylko, ze te 800 minut nie obowiazuje do play...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#443703  autor: martiniii
 28 lis 2010, 15:44
wiem wiem, podawałem cenę pomniejszoną o 250zł za punkty era premia,
gdzies wyczytałem, że ktoś dostal iphpna 4 za 250zł, przy abonamencie multi 140 za 139zł, dobral tylko rodzine 40 za 19zł na rok, ale cena spadła do 250zl co jest juz niską ceną, zadzwonie do SUK i zobacze co mi zaproponują wrócę do Was z tym co mi powiedzieli

pozdrawiam

#443726  autor: Grayson
 28 lis 2010, 17:12
Tak czytam sobie wypowiedzi Pana "st.konsultant" i stwierdzam, że już dawno w tej firmie nastąpił podział na równych i równiejszych.Proponuję zmianę nazwy firmy na Era-Płać i płacz.Podział na klientów z zasobniejszym portfelem to chyba priorytet firmy.Ja po 10 latach żegnam się z tą siecią.I jakoś żalu nie będę odczuwał.Co dwa lata podziwiam wszystkich konsultantów usiłujących wcisnąć coś, co można nazwać tylko "łapaniem łosi".Mam w Erze trzy karty sim na dwóch abonament do 50zł na trzeciej za 30 zł.W styczniu na jednym numerze wychodzi umowa i już miałem dwa telefony z rewelacyjnymi ofertami.Pierwszą pominę milczeniem, bo podziękowałem w drugiej minucie rozmowy, natomiast najbliższa przedstawię ogółowi.Zaproponowano mi abonament w wysokości 55zł i poproszono mnie o podanie jaki telefon sobie wymarzyłem :D .Wcześniej, jako że mam założone konto "Zarządzaj kontem" sprawdziłem rewelacyjność oferty.Nie zdziwiło mnie, gdy konsultant z rozbrajającą szczerością odpowiedział, że dzwoni z taką samą ofertą jaką mam na koncie.Telefon Samsung Wave 533 zaproponował mi za 249zł.Podziękowałem.Napiszę, tylko że dany telefon w Mixie jest dostępny za 24 doładowania za 50 zł.Dalszy komentarz zbyteczny.Jeżeli nadal Era będzie tak traktować swoich długoletnich klientów to niestety nie wróżę jej sukcesów.A teksty typu "Chcielibyście telefon za darmo?".proszę sobie zostawić dla siebie, bo na Alledrogo dany model można kupić za 600 zł.. .Nie piszę tutaj także o innych "kwiatach" jakie zafundowała nam Era po szkoda czasu i nerwów.Także proszę Pana o większą powściągliwość i umiarkowanie w wyrażaniu przez Pana opinii.

#443737  autor: st.konsultant
 28 lis 2010, 17:48
Grayson pisze:Tak czytam sobie wypowiedzi Pana "st.konsultant" i stwierdzam, że już dawno w tej firmie nastąpił podział na równych i równiejszych.Proponuję zmianę nazwy firmy na Era-Płać i płacz.Podział na klientów z zasobniejszym portfelem to chyba priorytet firmy.Ja po 10 latach żegnam się z tą siecią.I jakoś żalu nie będę odczuwał.Co dwa lata podziwiam wszystkich konsultantów usiłujących wcisnąć coś, co można nazwać tylko "łapaniem łosi".Mam w Erze trzy karty sim na dwóch abonament do 50zł na trzeciej za 30 zł.W styczniu na jednym numerze wychodzi umowa i już miałem dwa telefony z rewelacyjnymi ofertami.Pierwszą pominę milczeniem, bo podziękowałem w drugiej minucie rozmowy, natomiast najbliższa przedstawię ogółowi.Zaproponowano mi abonament w wysokości 55zł i poproszono mnie o podanie jaki telefon sobie wymarzyłem :D .Wcześniej, jako że mam założone konto "Zarządzaj kontem" sprawdziłem rewelacyjność oferty.Nie zdziwiło mnie, gdy konsultant z rozbrajającą szczerością odpowiedział, że dzwoni z taką samą ofertą jaką mam na koncie.Telefon Samsung Wave 533 zaproponował mi za 249zł.Podziękowałem.Napiszę, tylko że dany telefon w Mixie jest dostępny za 24 doładowania za 50 zł.Dalszy komentarz zbyteczny.Jeżeli nadal Era będzie tak traktować swoich długoletnich klientów to niestety nie wróżę jej sukcesów.A teksty typu "Chcielibyście telefon za darmo?".proszę sobie zostawić dla siebie, bo na Alledrogo dany model można kupić za 600 zł.. .Nie piszę tutaj także o innych "kwiatach" jakie zafundowała nam Era po szkoda czasu i nerwów.Także proszę Pana o większą powściągliwość i umiarkowanie w wyrażaniu przez Pana opinii.
Wyrażam na tym forum swoje prywatne zdanie a nie Ery więc daruj sobie takie uwagi. Po co te żale tutaj?

#443739  autor: Grayson
 28 lis 2010, 18:20
st.konsultant pisze:Wyrażam na tym forum swoje prywatne zdanie a nie Ery więc daruj sobie takie uwagi. Nie podoba Ci się oferta to idziesz do innego operatora. Nie wiem po co te żale.
Swoje prywatne?Nie rozśmieszaj mnie :D .To twoje słowa?
1) Myślę, że taka ilość pkt jest możliwa do uzyskania.
2) Jestem tutaj całkowicie prywatnie, dlatego przy okazji proszę o nieprzysyłanie pw z prośbą o jakieś wejścia na konto i sprawdzanie czegoś ;)
Wzruszające.

Trafiłeś w sedno.Wypowiedzenie poszło z potwierdzeniem odbioru.Bo zdarza się że do twojej firmy nie dochodzą.
To nie żadne żale.Przeczytaj ostatnie moje zdanie.Po co grasz dobrego wujka i wciskasz dyrdymały.Pudrujesz trupa wciskając nam że to żywy człowiek.Żenada.

#443740  autor: SACZI
 28 lis 2010, 18:24
Grayson pisze:Tak czytam sobie wypowiedzi Pana "st.konsultant" i stwierdzam, że już dawno w tej firmie nastąpił podział na równych i równiejszych. Proponuję zmianę nazwy firmy na Era-Płać i płacz. Podział na klientów z zasobniejszym portfelem to chyba priorytet firmy. Ja po 10 latach żegnam się z tą siecią. I jakoś żalu nie będę odczuwał.
Każdy tak robił, robi i robić będzie. Nie ma tu „zmiłuj się”.
Gdzie pójdziesz? Do Playa?
Dopiero tam Cię „wyruchają i to na dodatek bez mydła”!

Ja w erze jestem już 7 rok i póki co nie narzekam na jakość usług.
Jeżeli zdecyduję się na zmianę operatora w lipcu, to najprawdopodobniej na Plusa.
„Orangutan” i Play odpadają.

Grayson pisze: Co dwa lata podziwiam wszystkich konsultantów usiłujących wcisnąć coś, co można nazwać tylko "łapaniem łosi". Mam w Erze trzy karty sim na dwóch abonament do 50zł na trzeciej za 30 zł.W styczniu na jednym numerze wychodzi umowa i już miałem dwa telefony z rewelacyjnymi ofertami. Pierwszą pominę milczeniem, bo podziękowałem w drugiej minucie rozmowy, natomiast najbliższa przedstawię ogółowi.Zaproponowano mi abonament w wysokości 55zł i poproszono mnie o podanie jaki telefon sobie wymarzyłem :D .Wcześniej, jako że mam założone konto "Zarządzaj kontem" sprawdziłem rewelacyjność oferty.Nie zdziwiło mnie, gdy konsultant z rozbrajającą szczerością odpowiedział, że dzwoni z taką samą ofertą jaką mam na koncie.Telefon Samsung Wave 533 zaproponował mi za 249zł.Podziękowałem.Napiszę, tylko że dany telefon w Mixie jest dostępny za 24 doładowania za 50 zł.Dalszy komentarz zbyteczny.Jeżeli nadal Era będzie tak traktować swoich długoletnich klientów to niestety nie wróżę jej sukcesów.A teksty typu "Chcielibyście telefon za darmo?".proszę sobie zostawić dla siebie, bo na Alledrogo dany model można kupić za 600 zł.. .Nie piszę tutaj także o innych "kwiatach" jakie zafundowała nam Era po szkoda czasu i nerwów.Także proszę Pana o większą powściągliwość i umiarkowanie w wyrażaniu przez Pana opinii.
Wczoraj wpadła mi w łapy oferta świąteczne Plusa i rzeczywiście „klient z łapanki” dostaje przynajmniej tak samo dobre warunki jak „zasłużony klient w erze”, o cenach telefonów nie wspomnę (abo około 50-60; dla przykładu, SE X10 mini Pro 200 PLN w Plusie, a w erze kosztuje 800pln ).
Tu ceny z allegro:
http://allegro.pl/xperia-x10-mini-pro-87856
Stąd wniosek – abonament bez telefonu!
Telefon sobie na allegro kup. Ja już tak 3cią umowę pewnie podpiszę i póki co, nie zmienię zdania.
O Play’u nie piszę, bo poza rewelacyjną ofertą cennikową firma ma niewiele do zaoferowania po podpisaniu umowy.

#443741  autor: st.konsultant
 28 lis 2010, 18:28
Grayson pisze:
st.konsultant pisze:Wyrażam na tym forum swoje prywatne zdanie a nie Ery więc daruj sobie takie uwagi. Nie podoba Ci się oferta to idziesz do innego operatora. Nie wiem po co te żale.
Swoje prywatne?Nie rozśmieszaj mnie :D .To twoje słowa?
1) Myślę, że taka ilość pkt jest możliwa do uzyskania.
2) Jestem tutaj całkowicie prywatnie, dlatego przy okazji proszę o nieprzysyłanie pw z prośbą o jakieś wejścia na konto i sprawdzanie czegoś ;)
Wzruszające.

Trafiłeś w sedno.Wypowiedzenie poszło z potwierdzeniem odbioru.Bo zdarza się że do twojej firmy nie dochodzą.
To nie żadne żale.Przeczytaj ostatnie moje zdanie.Po co grasz dobrego wujka i wciskasz dyrdymały.Pudrujesz trupa wciskając nam że to żywy człowiek.Żenada.
Pokaż mi w którym miejscu jak zachwalam oferty Ery? Gdzie napisałem, że to są wspaniałe? Nie oceniam samej oferty bo byłbym nieobiektywny.
Odpowiadam na ogólne pytania, które się komuś mogą przydać. Nie wiem co Twój cytat miał udowodnić?

Naprawdę jest mi to obojętne czy zostaniesz w Erze czy nie. Możesz się żalić dalej jaka ta oferta jest zła. Mi jest to naprawdę obojętne.
Jak masz jeszcze jakieś ale to pw bo szkoda zaśmiecać forum. Zresztą te posty (moje i Twoje) powinny być stąd wywalone.
Ostatnio zmieniony 28 lis 2010, 18:33 przez st.konsultant, łącznie zmieniany 1 raz.

#443742  autor: edek
 28 lis 2010, 18:31
@ Grayson: no chyba nietrafiony adresat, bo akurat st.konsultant sporo pomaga innym, więc dlaczego prosisz go o powściągliwość? Żeby już nie pomagał? Trochę nie bardzo ten tekst o umiarkowaniu w wyrażaniu opinii, bo przecież nie nagabuje innych na ofertę Ery tylko udziela właśnie cennych wskazówek.
A co do oferty Ery no to właśnie ostatnio troszeczkę sobie napytali biedy tymi kombinacjami z taryfami... Cudują i cudują, a na dodatek te oferty dla stałych klientów są co najmniej marne i żadne z nich okazje. Ja rozumiem, że priorytetowa jest walka o nowego klienta, ale przy przedłużaniu umowy to praktycznie to samo, tyle że mają już na tacy informację czy klient jest sprawdzony... Tego nie za bardzo rozumiem. Miałem już w Plusie identyczną sytuację 4 lata temu, gdzie oferowali mi nawet gorsze warunki niż dla nowych - obudzili się jak już podjąłem decyzję o podpisaniu umowy w Erze. Nie za bardzo mi się uśmiechają znowu takie zmiany operatora.

@ BanksGhost: no właśnie też rozkminiałem te taryfy rodzinne, ale również zależy mi na tym, żeby mieć porządną paczkę danych do iPhone'a, bo z tego co się dowiadywałem to 300 MB może być tyci przymało, 1 GB byłby zdaje się optymalny żeby cieszyć się z dobrodziejstw tego cudeńka.
  • Strona 14 z 217
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 217
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14