Grayson pisze:Tak czytam sobie wypowiedzi Pana "st.konsultant" i stwierdzam, że już dawno w tej firmie nastąpił podział na równych i równiejszych. Proponuję zmianę nazwy firmy na Era-Płać i płacz. Podział na klientów z zasobniejszym portfelem to chyba priorytet firmy. Ja po 10 latach żegnam się z tą siecią. I jakoś żalu nie będę odczuwał.
Każdy tak robił, robi i robić będzie. Nie ma tu „zmiłuj się”.
Gdzie pójdziesz? Do Playa?
Dopiero tam Cię „wyruchają i to na dodatek bez mydła”!
Ja w erze jestem już 7 rok i póki co nie narzekam na jakość usług.
Jeżeli zdecyduję się na zmianę operatora w lipcu, to najprawdopodobniej na Plusa.
„Orangutan” i Play odpadają.
Grayson pisze: Co dwa lata podziwiam wszystkich konsultantów usiłujących wcisnąć coś, co można nazwać tylko "łapaniem łosi". Mam w Erze trzy karty sim na dwóch abonament do 50zł na trzeciej za 30 zł.W styczniu na jednym numerze wychodzi umowa i już miałem dwa telefony z rewelacyjnymi ofertami. Pierwszą pominę milczeniem, bo podziękowałem w drugiej minucie rozmowy, natomiast najbliższa przedstawię ogółowi.Zaproponowano mi abonament w wysokości 55zł i poproszono mnie o podanie jaki telefon sobie wymarzyłem

.Wcześniej, jako że mam założone konto "Zarządzaj kontem" sprawdziłem rewelacyjność oferty.Nie zdziwiło mnie, gdy konsultant z rozbrajającą szczerością odpowiedział, że dzwoni z taką samą ofertą jaką mam na koncie.Telefon Samsung Wave 533 zaproponował mi za 249zł.Podziękowałem.Napiszę, tylko że dany telefon w Mixie jest dostępny za 24 doładowania za 50 zł.Dalszy komentarz zbyteczny.Jeżeli nadal Era będzie tak traktować swoich długoletnich klientów to niestety nie wróżę jej sukcesów.A teksty typu "Chcielibyście telefon za darmo?".proszę sobie zostawić dla siebie, bo na Alledrogo dany model można kupić za 600 zł.. .Nie piszę tutaj także o innych "kwiatach" jakie zafundowała nam Era po szkoda czasu i nerwów.Także proszę Pana o większą powściągliwość i umiarkowanie w wyrażaniu przez Pana opinii.
Wczoraj wpadła mi w łapy oferta świąteczne Plusa i rzeczywiście „klient z łapanki” dostaje przynajmniej tak samo dobre warunki jak „zasłużony klient w erze”, o cenach telefonów nie wspomnę (abo około 50-60; dla przykładu, SE X10 mini Pro 200 PLN w Plusie, a w erze kosztuje 800pln ).
Tu ceny z allegro:
http://allegro.pl/xperia-x10-mini-pro-87856
Stąd wniosek – abonament bez telefonu!
Telefon sobie na allegro kup. Ja już tak 3cią umowę pewnie podpiszę i póki co, nie zmienię zdania.
O Play’u nie piszę, bo poza rewelacyjną ofertą cennikową firma ma niewiele do zaoferowania po podpisaniu umowy.