• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #443281  autor: MikeO
 25 lis 2010, 23:37
W/w abonament służył jako 2gi numer prywatny do różnych celów. Często był wyłączony..

Nikt się ze mną nie kontaktował.

Data końca umowy 03.12.2010

Wobec tego..

Próbować jeszcze na spontata wypowiedzieć pisemnie zarówno priorytetem na adres korespondencyjny w Komornikach oraz na ok@pomocplay pl ?

.. czy dać sobie spokój bo jest już za poźno :mrgreen: ?

Jak funkncjonuje Ten 1-miesięczny okres wypowiedzenia ?
Wydaje mi się, że..
Jeśli wysłałbym mailem i listem priorytetowym jutro, to przyjmą wypowiedzenie w poniedziałek 29.11 i naliczą dodatkowo 1 miesiąc rozrachunkowy( z racji zaspania z tym 1 misiącem), a numer wygaśnie 29.12, Tak ? Czy może mógłbym to wcześniej załatwić ?

Data końca umowy 03.12.2010

Numeru nie chcę przenosić

..a chcę uciec do "pakietu przechodzących złotówek" w Erze B., bo to jest najbardziej cywilizowane

Z góry dziękuję za instrukcję :-)

Mike O.

#443283  autor: Maniek99
 25 lis 2010, 23:53
Nie miałem abo w Play.
Ale zwykle wygląda to tak, że jeżeli okres rozliczeniowy masz od 3 dnia miesiąca, to jeżeli teraz dostarczysz wypowiedzenie. Umowa zostanie rozwiązana trzeciego stycznia.

#443394  autor: thonka
 26 lis 2010, 18:01
nie zdazyles wypowiedziec, a wiec przy wypowiedzeniu teraz dajmy na to 27 listopada (czyli jutro) miesiac minie 27 grudnia, ale wypowiedzenia maja skutek na ostatni dzien okresu rozliczeniowego, a wiec w twoim przypadku bedzie to 3 stycznia.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#443470  autor: ciuchcia
 27 lis 2010, 00:45
thonka pisze:a wiec w twoim przypadku bedzie to 3 stycznia.
dlaczego 3 stycznia ? Do konca okresu roliczeniowego ... czyli do 31 grudnia, 9, 19 stycznia (w zaleznosci jaki jest okres rozliczenowy)

najszybsza droga wyslania wypowiedzenia jest faks (mimo ze faksem oficjalnie nie mozna). Przeslij na faks od potwierdzen wplaty i sprawdz po paru dniach na Play24 - bedziesz mial odnotowana rezygnacje.

#443481  autor: thonka
 27 lis 2010, 02:20
ciuchcia, nie mam zielonego pojecia do kiedy sa okresy rozliczeniowe w play. normalnym wydalo mi sie rozliczanie do co dnia - widocznie w play do tego do dzis nie dorosli - moj blad.
tak czy inaczej wypowiedzenie w danym miesiacy ma skutek na ostatni dzien okresu rozliczeniowego, co z reszta zawarlem w poprzedniej wypowiedzi.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#443524  autor: Marens
 27 lis 2010, 12:12
thonka pisze: nie mam zielonego pojecia do kiedy sa okresy rozliczeniowe w play.
1, 10, 20