st.konsultant pisze:
A z innej beczki - czy ktoś może napisać ile dokładnie miesięcy przed końcem umowy (Taryfa poprzednia za 99zł - chyba NE 120) można wymienić telefon? Bo mojej siostrze - chyba na NE 100 zaproponowali w maju już 5,5 mies przed końcem...
I jeszcze jedno pytanie - orientujecie się, czy możliwe jest kupienie w salonie Ery Nokii n97 mini (najlepiej z zestawem navi), albo Xperii X10?
W tej chwili pojawienie się oferty z telefonem uzależnione jest od średniej rachunków.
- powyżej 100 zł - 4,5 miesiąca wcześniej
- 50-100 zł - 3 miesiące wcześniej
- poniżej 50 zł - 2 miesiące wcześniej.
Chociaż jeżeli ktoś ma rachunki w granicach 200 zł lub wyższe i został mu rok lub mniej do końca umowy, może prosić o ofertę wcześniejszą (z tym, że 2 lata oczywiście liczone od momentu wygaśnięcia starej umowy).
Rozumiem, że pytasz o możliwość zakupy telefonu bez umowy? Taka możliwość oczywiście jest. Wymienione modele chyba są dostępne, ale cen nie pamiętam.[/quote]
Dziękuję za odpowiedź, czyli chyba trochę zostały skrócone te okresy, bo moja siostra miała umowę do 24.10, rachunku pewnie w przedziale 100-200 zł, a już 10.05 dzwoniła do mnie o poradę w zakresie wyboru oferty przedłużeniowej
Teraz sytuacja dotyczy przedłużenia umowy żony, które ma NE120 (rachunki 120-250zł, ale chyba nieregularna wysokość), kończącą się 10.05.2011, więc w końcówce stycznia trzeba powrócić do tematu...
Dlatego też pewnie zdezaktualizuje się moje pytanie o dostępność telefonów (dotyczyło dostępności w ofercie utrzymaniowej, nie wolnorynkowej), bo myślałem, że uda mi się namówić ją na mojego Wave'a i wziąć od niej chyba jednak n97 mini. Podstawowy powód zmiany - chciałbym jednocześnie słuchać muzyki mp3 przez Bluetooth streaming (A2DP) w aucie i korzystać z nawigacji (Symbian nie blokuje serwera audi dla danej aplikacji na sztywno, co mnie bardzo wkurza w Wave tylko w momencie "wydawania przez nią głosu"

). Symbian ma też mimo wszystko lepsze zarządzanie pamięcią w multitaskingu

No i te bezpłatne Ovi Mapy dopełniają obrazu