• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 13 z 217
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 217

#443236  autor: BanksGhost
 25 lis 2010, 20:29
st.konsultant pisze:
Pientka pisze:Wiadomo może od kiedy będzie dostępna oferta świąteczna?

Od wczoraj są zmiany w ofercie więc nie sądzę, żeby przed świętami pojawiło się coś nowego.
Szkoda, że nie będzie szybko oferty świątecznej :(
A są może jakieś szanse na wprowadzenie minut do PLAY w taryfach multimedialnych ?

#443249  autor: st.konsultant
 25 lis 2010, 21:32
jowita pisze:Mam taryfę NE 80, abonament 60 zl, zwykle (poza miesiacami letnimi, kiedy tez bylo 100 i wiecej) placilam okolo 80, ale ostatnie moje cztery rachunki sa w granicach 100 zl (jeden 95, reszta 140-170). Na koncie juz pojawila sie oferta przedluzenia bez telefonu. Czy to znaczy, ze oferta z telefonem bedzie 4,5 miesiaca wczesniej, czy standardowo sie ta bez telefonu pojawia pol roku przed koncem umowy?
Oferta bez telefonu jest dla wszystkich 6 miesięcy wcześniej:)

#443250  autor: marcin9913
 25 lis 2010, 21:32
swedenus pisze:
marcin9913 pisze:Dzisiaj przedłużałem umowę poprzez SUK
mam abonament Rodzina 60 za 57zł :)
Jakie płaciłeś rachunki do tej pory?
Pierwszy rok było około 50zł, a drugi rok to było około 85zł

#443251  autor: krzyszsz
 25 lis 2010, 21:41
st. Konsultant. Mam do Ciebie dwa pytania.

1) Czy istnieje możliwość by ERA (SUK, BOA) dorzuciła mi ok 300 punktów EP, tak bym uzyskał nieco większy upust na telefon (z zastrzeżeniem, że nadwyżkę, którą by mi przyznali mogliby sobie pobrać z punktów uzbieranych przez umowy, które bym przedłużył: czyli np. przez pierwsze 3 miesiące od przedłużenia umów nie dopisują mi żadnych punktów EP; takie przyznanie punktów EP na kredyt).

2) Z czystej ciekawości, czy ERA wie, że tak aktywnie udzielasz się na forum telepolis i pomagasz potencjalnym klientom?

#443270  autor: st.konsultant
 25 lis 2010, 22:56
krzyszsz pisze:st. Konsultant. Mam do Ciebie dwa pytania.

1) Czy istnieje możliwość by ERA (SUK, BOA) dorzuciła mi ok 300 punktów EP, tak bym uzyskał nieco większy upust na telefon (z zastrzeżeniem, że nadwyżkę, którą by mi przyznali mogliby sobie pobrać z punktów uzbieranych przez umowy, które bym przedłużył: czyli np. przez pierwsze 3 miesiące od przedłużenia umów nie dopisują mi żadnych punktów EP; takie przyznanie punktów EP na kredyt).

2) Z czystej ciekawości, czy ERA wie, że tak aktywnie udzielasz się na forum telepolis i pomagasz potencjalnym klientom?

1) Myślę, że taka ilość pkt jest możliwa do uzyskania.
2) Jestem tutaj całkowicie prywatnie, dlatego przy okazji proszę o nieprzysyłanie pw z prośbą o jakieś wejścia na konto i sprawdzanie czegoś ;)

#443274  autor: Girion
 25 lis 2010, 23:23
Na wstępie witam na forum. :)
hugerth pisze:Abonament 40zł i 205 minut do wszystkich, do tego XPERIA X8 za 250zł ? Jak sądzicie?
Czy można wiedzieć, w jaki sposób udało Ci się wynegocjować taką umowę?

Je obecnie mam abonament rzędu 25 zł i na wstępie po wysłaniu maila do biura obsługi udało mi się zejść z cen abonamentów jedynie o 5 zł.

Z góry dzięki za odpowiedź.

#443278  autor: st.konsultant
 25 lis 2010, 23:33
Girion pisze:Na wstępie witam na forum. :)
hugerth pisze:Abonament 40zł i 205 minut do wszystkich, do tego XPERIA X8 za 250zł ? Jak sądzicie?
Czy można wiedzieć, w jaki sposób udało Ci się wynegocjować taką umowę?

Je obecnie mam abonament rzędu 25 zł i na wstępie po wysłaniu maila do biura obsługi udało mi się zejść z cen abonamentów jedynie o 5 zł.

Z góry dzięki za odpowiedź.
I więcej nie ugrasz. Ile Ty byś chciał płacić przy wymianie telefonu? Operator przecież nie będzie dokładał do interesu. Przy wyższych abonamentach jest troszkę większe pole manewru i stąd różnica.

#443303  autor: krzyszsz
 26 lis 2010, 01:03
st.konsultant pisze:
krzyszsz pisze:st. Konsultant. Mam do Ciebie dwa pytania.

1) Myślę, że taka ilość pkt jest możliwa do uzyskania.
2) Jestem tutaj całkowicie prywatnie, dlatego przy okazji proszę o nieprzysyłanie pw z prośbą o jakieś wejścia na konto i sprawdzanie czegoś ;)

Dziękuję za rzeczową odpowiedź na oba pytania. Nawiązując jeszcze do pytania drugiego. nie wiem jak wygląda aktywność pracowników innych sieci, ale śmiało można powiedzieć, że powinni brać z Ciebie przykład. Poświęcasz swój prywatny czas by promować sieć, odpowiadać na pytania, wyjaśniać nieściłości, nawet uchylasz rąbka tajemnicy w kwestii negocjacji z ERĄ. Wielki szacunek dla Ciebie. Jak na mój gust, ERA powinna Ci wynagrodzić Twoją pracę na forum, jeżeli jeszcze tego nie robi. Żadnych pw wysyłać nie będę:) bez obaw. raz jeszcze dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam

Krzyszsz

#443307  autor: Camilio
 26 lis 2010, 07:49
marcin9913 pisze:Dzisiaj przedłużałem umowę poprzez SUK
mam abonament Rodzina 60 za 57zł :)
Zalogowałem się na forum, by potwierdzić informację kolegi marcina. Najpierw wynegocjowałem to, o czym już wiemy, czyli zejście z 75 na 60 brutto (Rodzina 60). Wczoraj wieczorem realizowałem zamówienie i dostałem dodatkową informację, że cena będzie 57 zł brutto. Pozostałe warunki bez zmian. Brak informacji dlaczego. Usłyszałem jedynie, że "dodatkowy bonus dla przedłużających stałych klientów".

Przy okazji dziękuję koledze st.konsultantowi za wcześniejsze wskazówki. Temat śledziłem od kilku tygodni. Witam się na forum.

#443308  autor: jowita
 26 lis 2010, 07:53
st.konsultant pisze:
jowita pisze:Mam taryfę NE 80, abonament 60 zl, zwykle (poza miesiacami letnimi, kiedy tez bylo 100 i wiecej) placilam okolo 80, ale ostatnie moje cztery rachunki sa w granicach 100 zl (jeden 95, reszta 140-170). Na koncie juz pojawila sie oferta przedluzenia bez telefonu. Czy to znaczy, ze oferta z telefonem bedzie 4,5 miesiaca wczesniej, czy standardowo sie ta bez telefonu pojawia pol roku przed koncem umowy?
Dzięki za odpowiedź na moje drugie pytanie, a co byś mi odpowiedział na pierwsze? Czy kilka miesięcy wyższych opłat (jak pisałam wyżej) wystarczy żeby oferta pojawiła się 4,5 miesiąca wcześniej, czy nie?

Po prostu zależałoby mi na szybkiej wymianie telefonu, bo po pierwsze płacę za wysokie rachunki, nie ma sensu już chyba szukać innego wyjścia niż przedłużenie, a po drugie, zamieniłam się na słuchawki z bliską osobą, która nie mogła dać sobie rady z dotykowcem;) Teraz męczę się z kolorowym, ale mało inteligentnym Samsungiem bez systemu, i tęsknię za powrotem do funkcjonalności Symbiana (wiem, jestem nietypowa;)

Wiem że niczego nie mogę się domagać, bo nie mam rachunków ponad 200zł, ale po prostu nie mogę się doczekać;)

#443310  autor: dakoolk
 26 lis 2010, 08:16
st.konsultant pisze: A z innej beczki - czy ktoś może napisać ile dokładnie miesięcy przed końcem umowy (Taryfa poprzednia za 99zł - chyba NE 120) można wymienić telefon? Bo mojej siostrze - chyba na NE 100 zaproponowali w maju już 5,5 mies przed końcem...

I jeszcze jedno pytanie - orientujecie się, czy możliwe jest kupienie w salonie Ery Nokii n97 mini (najlepiej z zestawem navi), albo Xperii X10?
W tej chwili pojawienie się oferty z telefonem uzależnione jest od średniej rachunków.

- powyżej 100 zł - 4,5 miesiąca wcześniej
- 50-100 zł - 3 miesiące wcześniej
- poniżej 50 zł - 2 miesiące wcześniej.

Chociaż jeżeli ktoś ma rachunki w granicach 200 zł lub wyższe i został mu rok lub mniej do końca umowy, może prosić o ofertę wcześniejszą (z tym, że 2 lata oczywiście liczone od momentu wygaśnięcia starej umowy).

Rozumiem, że pytasz o możliwość zakupy telefonu bez umowy? Taka możliwość oczywiście jest. Wymienione modele chyba są dostępne, ale cen nie pamiętam.[/quote]

Dziękuję za odpowiedź, czyli chyba trochę zostały skrócone te okresy, bo moja siostra miała umowę do 24.10, rachunku pewnie w przedziale 100-200 zł, a już 10.05 dzwoniła do mnie o poradę w zakresie wyboru oferty przedłużeniowej :)

Teraz sytuacja dotyczy przedłużenia umowy żony, które ma NE120 (rachunki 120-250zł, ale chyba nieregularna wysokość), kończącą się 10.05.2011, więc w końcówce stycznia trzeba powrócić do tematu...

Dlatego też pewnie zdezaktualizuje się moje pytanie o dostępność telefonów (dotyczyło dostępności w ofercie utrzymaniowej, nie wolnorynkowej), bo myślałem, że uda mi się namówić ją na mojego Wave'a i wziąć od niej chyba jednak n97 mini. Podstawowy powód zmiany - chciałbym jednocześnie słuchać muzyki mp3 przez Bluetooth streaming (A2DP) w aucie i korzystać z nawigacji (Symbian nie blokuje serwera audi dla danej aplikacji na sztywno, co mnie bardzo wkurza w Wave tylko w momencie "wydawania przez nią głosu" :) ). Symbian ma też mimo wszystko lepsze zarządzanie pamięcią w multitaskingu :) No i te bezpłatne Ovi Mapy dopełniają obrazu :)

#443350  autor: st.konsultant
 26 lis 2010, 12:43
jowita pisze:
st.konsultant pisze:
Dzięki za odpowiedź na moje drugie pytanie, a co byś mi odpowiedział na pierwsze? Czy kilka miesięcy wyższych opłat (jak pisałam wyżej) wystarczy żeby oferta pojawiła się 4,5 miesiąca wcześniej, czy nie?

Po prostu zależałoby mi na szybkiej wymianie telefonu, bo po pierwsze płacę za wysokie rachunki, nie ma sensu już chyba szukać innego wyjścia niż przedłużenie, a po drugie, zamieniłam się na słuchawki z bliską osobą, która nie mogła dać sobie rady z dotykowcem;) Teraz męczę się z kolorowym, ale mało inteligentnym Samsungiem bez systemu, i tęsknię za powrotem do funkcjonalności Symbiana (wiem, jestem nietypowa;)

Wiem że niczego nie mogę się domagać, bo nie mam rachunków ponad 200zł, ale po prostu nie mogę się doczekać;)

System czasami różnie to interpretuje, także najlepiej w momencie jak już będziesz miał ofertę bez telefonu, skontaktuj się z BOA i zapytaj kiedy najszybciej możesz dostać nowy telefon. Jeżeli będzie chociaż cień szansy, żeby coś przyspieszyć to na pewno konsultant załatwi sprawę.

#443360  autor: BABEL
 26 lis 2010, 14:32
tak dla informacji : od początku listopada przedłużając umowę w opcji bez telefonu nie da się skrócić umowy do 12 miesięcy, pozostaje standard czyli 18 miesięcy.
Jestem tego przykładem : końcem października wynegocjowałem umowę 12 miesięczną, chciałem podpisać aneks w połowie listopada i niestety już nie mogłem. Mogłem wybrać tylko umowę 18 miesięczną.

#443365  autor: Girion
 26 lis 2010, 15:00
st.konsultant pisze:I więcej nie ugrasz. Ile Ty byś chciał płacić przy wymianie telefonu? Operator przecież nie będzie dokładał do interesu. Przy wyższych abonamentach jest troszkę większe pole manewru i stąd różnica.
Ja chciałbym dostać tyle, co Kolega - 40 zł za 205 minut + X8 lub Swift w standardowej cenie.

Nie chce obniżać abonamentu z 30 zł do 15 zł. Dlatego zapytałem. Pisałem jedynie, że obecnie mam abonament rzędu 25 zł, teraz chcę wyższy.

Wcześniej może faktycznie niejasno się wyraziłem. :)
Ostatnio zmieniony 26 lis 2010, 15:10 przez Girion, łącznie zmieniany 1 raz.

#443367  autor: bebe
 26 lis 2010, 15:05
Na dniach będę negocjował kolejną umowę. Chciałbym zapytać jak jest z dostępnością Samsunga Wave s8500? A nawiązując do nowej kwoty abonamentu- 57 zł, wnioskuję, że jest to podyktowane zmianą podatku VAT od nowego roku i po nowym roku cena za abo wzrośnie.

#443372  autor: st.konsultant
 26 lis 2010, 15:31
bebe pisze:Na dniach będę negocjował kolejną umowę. Chciałbym zapytać jak jest z dostępnością Samsunga Wave s8500? A nawiązując do nowej kwoty abonamentu- 57 zł, wnioskuję, że jest to podyktowane zmianą podatku VAT od nowego roku i po nowym roku cena za abo wzrośnie.

Ostatnio nie było problemów z dostępnością s8500.

#443387  autor: marcin9913
 26 lis 2010, 17:20
bebe pisze:Na dniach będę negocjował kolejną umowę. Chciałbym zapytać jak jest z dostępnością Samsunga Wave s8500? A nawiązując do nowej kwoty abonamentu- 57 zł, wnioskuję, że jest to podyktowane zmianą podatku VAT od nowego roku i po nowym roku cena za abo wzrośnie.
Wczoraj przedłużałem umowę i wziąłem tego samsunga :)
Wątpię aby cena 57zł miała coś wspólnego z podatkiem 23%-towym, przecież to tylko 1% więcej niż teraz jest... Po nowym roku raptem wzrośnie do 57,57zł :)

#443395  autor: thonka
 26 lis 2010, 18:06
marcin9913, zle liczysz - to nie jest podwyzka calej ceny o 1%, a tylko samego VATu od ceny netto (obecna cena netto z 57zl to 46,72zl, a ew. cena brutto od 1 stycznia to 57,47zl) i raczej nie jest to zwiazane z VATem ;) obnizyli zapewne cene, bo wieksozsc osob i tak wykupi pakiet smsow - wymiennosc 1:1 daje sie we znaki :)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#443398  autor: jowita
 26 lis 2010, 18:11
st.konsultant pisze: System czasami różnie to interpretuje, także najlepiej w momencie jak już będziesz miał ofertę bez telefonu, skontaktuj się z BOA i zapytaj kiedy najszybciej możesz dostać nowy telefon. Jeżeli będzie chociaż cień szansy, żeby coś przyspieszyć to na pewno konsultant załatwi sprawę.
Dzięki za dokładną i szczerą odpowiedź! Już mam tę ofertę bez telefonu, jak pisałam, ale trochę jeszcze się wstrzymam. Zobaczymy, co będzie za miesiąc.
st.konsultant pisze: Od wczoraj są zmiany w ofercie więc nie sądzę, żeby przed świętami pojawiło się coś nowego.
Może chociaż jakieś drobiazgi się zmienią, jak na przykład ceny;);)
Wiem że to nieco filozoficzne pytanie, ale czemu Nokia N97 mini w multimedialnej jest za złotówkę, a w Rodzina 60/80 już za 1149/999? Na wolnym rynku chyba jest podobna cena.
Ja nie chcę tego za złotówkę, ale cały tysiąc to za dużo. Moim drugim typem jest Vivaz, którego cena jest bardziej realistyczna.
A w ogóle N97 mini bywa jeszcze na co dzień, czy też rzadko, jak słynna E72? Cały czas waham się między różnymi Symbianami, i to też będzie chyba powodem zwłoki.

#443401  autor: st.konsultant
 26 lis 2010, 18:39
jowita pisze:
st.konsultant pisze: System czasami różnie to interpretuje, także najlepiej w momencie jak już będziesz miał ofertę bez telefonu, skontaktuj się z BOA i zapytaj kiedy najszybciej możesz dostać nowy telefon. Jeżeli będzie chociaż cień szansy, żeby coś przyspieszyć to na pewno konsultant załatwi sprawę.
Dzięki za dokładną i szczerą odpowiedź! Już mam tę ofertę bez telefonu, jak pisałam, ale trochę jeszcze się wstrzymam. Zobaczymy, co będzie za miesiąc.
st.konsultant pisze: Od wczoraj są zmiany w ofercie więc nie sądzę, żeby przed świętami pojawiło się coś nowego.
Może chociaż jakieś drobiazgi się zmienią, jak na przykład ceny;);)
Wiem że to nieco filozoficzne pytanie, ale czemu Nokia N97 mini w multimedialnej jest za złotówkę, a w Rodzina 60/80 już za 1149/999? Na wolnym rynku chyba jest podobna cena.
Ja nie chcę tego za złotówkę, ale cały tysiąc to za dużo. Moim drugim typem jest Vivaz, którego cena jest bardziej realistyczna.
A w ogóle N97 mini bywa jeszcze na co dzień, czy też rzadko, jak słynna E72? Cały czas waham się między różnymi Symbianami, i to też będzie chyba powodem zwłoki.

Różnica w cenie jest taka, po to, żeby potencjalny Klient, który chce ten telefon, wybrał właśnie taryfę multimedialną ;)

Obecnie z dostępnością N97 nie ma raczej problemów.
  • Strona 13 z 217
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 217
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13