Zafiel pisze:Właśnie sobie przeglądałem strone ERY i chyba przed chwila zmieniła się oferta dla "przedłużających z telefonem"
http://www.era.pl/pl/indywidualni/moje_ ... en_telefon. Doszła usługa "wybrane osoby" 50% taniej. Ale jak widzę też trzeba aktywować w ciągu 60 dni od podpisania aneksu

. Nie wiem czy dobrze rozumiem regulamin. Mianowicie, jeżeli wybrana usługę aktywujemy w ciągu tych 60 dni, potem ja wyłączymy na jakiś czas, to po tym czasie znowu będzie można ja aktywować po "promocyjnej" cenie??
A nokii E72 jak nie było tak nie ma

Dokładnie tak jak napisałeś. Jak włączysz usługę w ciągu 60 dni, a później z niej zrezygnujesz, to kolejne włączenie tej samej usługi będzie naliczane zgodnie z ceną promocyjną.
Nokia E72 przez ostatnie kilka dni była codziennie dostępna. Jestem pewny bo kilka wysyłałem
[ Dodano: 2010-11-25, 15:32 ]
dakoolk pisze:hugerth pisze:Skąd biorą się tak ogromne różnice w cenach telefonów między PLAY a Erą?
W Playu abo 49zł, mam Samsung i5700 za 49zł w LongPlay Telefon, albo w zwykłym LongPlay'u 299zł.
W Erze przy PRZEDŁUŻANIU umowy mam w abonamencie 55zł (Nowa Era 40) tego samego za (!) 399zł...
Z różnic w stawce MTR (tzw. aymetria MTR)! Jak masz telefon w Erze (oraz pozostałych dużych sieciach) i dzwonisz do znajomych w Playu to sponsorujesz im telefon

Proste?
A z innej beczki - czy ktoś może napisać ile dokładnie miesięcy przed końcem umowy (Taryfa poprzednia za 99zł - chyba NE 120) można wymienić telefon? Bo mojej siostrze - chyba na NE 100 zaproponowali w maju już 5,5 mies przed końcem...
I jeszcze jedno pytanie - orientujecie się, czy możliwe jest kupienie w salonie Ery Nokii n97 mini (najlepiej z zestawem navi), albo Xperii X10?
W tej chwili pojawienie się oferty z telefonem uzależnione jest od średniej rachunków.
- powyżej 100 zł - 4,5 miesiąca wcześniej
- 50-100 zł - 3 miesiące wcześniej
- poniżej 50 zł - 2 miesiące wcześniej.
Chociaż jeżeli ktoś ma rachunki w granicach 200 zł lub wyższe i został mu rok lub mniej do końca umowy, może prosić o ofertę wcześniejszą (z tym, że 2 lata oczywiście liczone od momentu wygaśnięcia starej umowy).
Rozumiem, że pytasz o możliwość zakupy telefonu bez umowy? Taka możliwość oczywiście jest. Wymienione modele chyba są dostępne, ale cen nie pamiętam.