agaak pisze:Czy numer stacjonarny na zasięgu własnym/plusa. Za 5zł/mc albo 15zł/rok, takie 2w1 jak era numer stacjonarny, ale w play fresh. Wprowadzicie?
Na chwilę obecną nie ma takiej usługi, ale nie wykluczone, że w przyszłości może się ona pojawić.
michaldst pisze:Witam Play4you.
Już Ci tłumaczę. Wszystko zależy od tego, jaki byś chciał wybrać Abonament, ale jak "standardowy", to powinieneś okazać jedynie dowód. Pełna dokumentacja dotyczy raczej tych "najwyższych" abonamentów z najdroższymi telefonami. Niemniej jednak, Operator zawsze ma prawo do tego, aby poprosić Cię o jakiś dodatkowy dokument. Jednak jeżelijesteś naszym stałym Klientem (a tak by to wyglądało), wtedy nie będzie z tym problemu, aby z Fresha zrobić migrację do Abonamentu na podstawie tylko dowodu osobistego.
pawelpp pisze:P4Y, na PW mogę ci podać hasło do mojego profilu
Wiesz doskonale, że nie mogę od ciebie żądać takich danych, nawet jakbym mógł, to i tak nic z tego, ponieważ otrzymujesz hasło jednorazowe na swój telefon. Niemniej jednak, naprawdę masz bardzo ciekawy przypadek. Sam się dziwię, dlaczego akurat w twoim przypadku zawsze są jakieś niedogodności. Może warto by było, abyś zresetował hasło i założył nowe konto, na inny mail? Trudno mi to teraz inaczej określić. To oczywiście tylko moja propozycja, ale decyzję podejmij oczywiście sam.
e-nauta pisze:Nr zgłoszenia 24044657. Dziękuję za uwagę i polecam się łaskawej pamięci!
Z tego co widzę, to zgłoszenie jest już zamknięte. Jednak mam do Cibeie pytanie, czy wszystko jest już ok?
albatros93 pisze:Da się przejść z abonamentu na mixa w trakcie trwania umowy?
Nie.
irom pisze:dalej rozpatrywane
Dzisiaj ktoś do Ciebie zwadzwoni w tej sprawie. Masz moje słowo.
lwiczek pisze:U mnie to kwestia techniczna właśnie
W twojej sprawie pamiętam, że robiono jeszcze analizy, ale chyba dzisiaj miało się to już zakończyć. Z pewnością odezwą się do Ciebie jak tylko techniczny zakończy sprawdzanie wszystkich danych.
dkf pisze:play ma duże problemy...
Masz bardzo ciekawe teorie, niemniej jednak, niestety nie mogę się z nimi zgodzić. Twierdzisz, że powierdzono, że byłeś zalogowany do 2 nadajników jednocześnie, oddalonych od siebie kilka km. Otóż, jest to raczej mało prawdopodobne, ale skoro robiłeś zgłoszenie, to podaj mi jego numer, z chęcią przyjrzę się tej odpowiedzi. Istnieje mozliwość przelogowania się między nadajnikami, ale nie zalogowania jednocześnie do 2 nadajników. Naprawdę, z wielką ciekawością prześledzę te odpowiedzi. Jest jeszcze jedna kwestia. Żaden konsultant podczas rozmowy telefonicznej nie jest w stanie podać Ci lokalizacji, gdzie byłeś zalogowany, chyba że, otrzymali taką informację z działu technicznego. System na którym pracują, nie pokazuje im twojej lokalizacji. Tak więc, nie jest to mozliwe, aby podali Ci miejscowość w której byłeś zalogowany. Jeżeli nie robiłeś zgłoszenia, to proszę Cię o jego zrobienie. Osobiście przekażę tą sprawę do działu technicznego. Co do internetu.. Wiele razy powtarzałem, że jeżeli ktoś kupuje tzw. "smartfon", bardzo proszę, aby dokładnie zapoznał się z instrukcją i wyłączył ewentualnie wszystkie mozliwe aktualizacje. Zwłaszcza, jak ten smartfon ma androida, to należy liczyć się z tym, że tak może być. Nie wspomnę tu o tym, że jeżeli posiadamy jakieś aplikacje, które sami pobraliśmy, to one mogą swobodnie (pomimo, że wyłączymy w nich aktualizacje) ppbierać różne dane. Niestety, z takimi sprawami spotykam się bardzo często, ale przykro mi, jednak wszystkie te połączenia internetowe są prawidłowo zrealizowane i bardzo mi przykro, ale opłata za nie również jest nalicozna w oparciu o Cennik usługi.
Co do wiadomości Premium, to również nie jest dziwne. Są różnego rodzaju konkursy, jeden z nich był ostatnio organizowany w naszej sieci przez firmę komercyjną. Polegał on właśnie na tym, że za wiadomość którą właśnie otrzymamy w ramach tego konkursu, ponosimy opłaty. Aktywacja konkursu mogła nastąpic na 3 różne sposoby, poprzez odesłanie na jedną z porpozycji woadomości o treści tak, samoczynne przystąpienie do konkursu, lub podczas rozmowy telefonicznej, zachęcającej do konkursu wciśnięcie cyfry "1". Jeżeli nadal masz zastrzeżenia co do tych wiadomości - zrób zgłoszenie. Jesteśm,y w stanie wszystko perfekcyjnie sprawdzić i wytłumaczyć, skąd i dlaczego masz takie naliczenia.
Na zakończenie zapewniam Cię, że nikogo nie naciągamy. Wszystko jest określone w Regulaminach i Cennikach. Zawsze zachęcam do zapoznania się z danym Regulaminem lub Cennikiem, aby właśnie w przyszłości uniknąć podobnych zdarzeń.
directpl pisze:Chciałbym się dowiedzieć co mam o tym myśleć i co zrobić w tej sytuacji.
Liczę na pomoc.
Podejrzewam, że to mógł być całkowity przypadek. Propozycje sprzedaży nie działają w ten sposób, że sprawdzamy do kogo dzwonicie i bierzemy ich numery. To nie byłoby zgodne z prawem. Prawdopodobnie twoja koleżanka podała kiedyś zgodę na przetwarzanie własnych danych w celach marketingowych jakiejś firmie, która te dane sprzedaje. Stąd jest ten kontakt (prawdopodobnie). Koleżanka zawsze ma prawo spytać się, skąd mamy jej dane (albo podczas rozmowy z konsultantką, albo wysyłając do nas pismo, podając w nim szczegółowe informacje na temat połączenia głosowego od nas (godzina połączenia, na jaki numer, z kim rozmawiała i o czym byłą rozmowa).
qper pisze:numer zgłoszenia 23100295
Powiedz mi proszę, czy te problemy nadal występują?
Pzdr.
Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.