Użytkownik
Ranga
Nowicjusz
Sieć
Orange
A czy to obowiązuje sprzedającego, jesli jest zwykłą osobą fizyczną? Chyba to tyczy się firm- mają taki obowiązek. A osoba prywatna, taka jak np. ja mam chyba prawo odmówić przyjęcia zwrotu- to chyba zalezy od sprzedającego? Jeszcze takiej sytuacji na szczęście nie miałem.Woker pisze:a co z prawem do oddania zakupionego towaru w ciągu 10 dni?
tak tylko ze pojecie "uszkodzony" jest pojeciem wzglednym, ale jesli on pisze co dokladnie jest napisane?maniek pisze:Wiadomo przecież, że jak w opisie jest uszkodzony to należy się z tym liczyć, że nie będzie działać poprawnie. Pojęcie uszkodzenia przez kupującego a sprzedającego to już inna kwestia.
Pytam sie czysto teoretycznie, bo widze ze na tym mozna ladnie zarobic..aizo pisze:Pokaż link do tej aukcji.
tu musze sie z Toba w 100% zgodzic...bledos pisze:Co do tego, że można zarobić... Nie ma recepty. Kupując taki telefon musisz liczyć się ze stratą. Przejrzyj inne oferty sprzedającego, jeśli sprzedaje telefony, a w ostatnich kupionych znajdziesz uszkodzone - wniosek może być taki, że kupuje i sprzedaje po naprawieniu, a to, co się nie dało, może trafić w Twoje ręce. Nie ma co liczyć na łatwy zarobek - łatwo można się przeliczyć.
Wg mnie nei dostaniesz zwrotów. Zobacz co z ekranem i napraw.Woker pisze:w momencie kiedy dostane zamiast delikatnie uszkodzonego (wynikającego z jego opisu) tel taki który nadaje się do śmieci?