• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #442140  autor: swtwzw
 19 lis 2010, 21:58
Witam mam takie pytanie jak to jest z tym przeniesieniem numeru mam mixa w plusie zostało mi z 30 doładowań i chciałbym przenieś numer do play czyli na czym to polega dostane nowy telefon nowa kartę i można by odrazu zmienić numer ? jeśli ktoś wie o co chodzi niech trochę wytłumaczy będę wdzięczny.

:)

#442152  autor: Matyk
 19 lis 2010, 22:39
zależy gdzie chcesz przenieś ten numer, jak do mix czy abonament to telefon dostaniesz, jak do fresh to nie.
Przy przeniesieniu numeru dostajesz nową kartę sim ale nr zostaje ten sam :)

Jak chcesz mieć nowy numer to nie przenosisz swojego starego numeru tylko normalnie dają Ci kartę sim (nową) i przypisują do niej numer :)

P.S
30 doładowań to trochę dużo :/ z przeniesieniem może być problem...

#442155  autor: maniek89
 19 lis 2010, 22:55
musisz mixa splacic wtedy mozesz sie przeniesc z numerem

#442163  autor: mikado15
 19 lis 2010, 23:49
Oczywiście możesz wcześniej, ale zapłacisz karę za niewywiązanie się z umowy.

#442165  autor: Spioszek
 20 lis 2010, 00:00
Od siebie dodam że tym mniej masz kara jest tym większa im więcej masz doładowań do końca umowy

#442170  autor: swtwzw
 20 lis 2010, 01:31
darkangel pisze:Od siebie dodam że tym mniej masz kara jest tym większa im więcej masz doładowań do końca umowy
Ale jak mogę dostać kare jak na stronę pleya pisze ze przychodzi potwierdzenie zgodna o przeniesie od starego operatora to troche dziwne !

#442173  autor: Hose
 20 lis 2010, 07:44
swtwzw pisze: Ale jak mogę dostać kare jak na stronę pleya pisze ze przychodzi potwierdzenie zgodna o przeniesie od starego operatora to troche dziwne !
Oczywiście że przychodzi zgoda, jednak w Plusie podpisałeś umowę na czas określony w której wyraźnie napisano że za jej zerwanie (przeniesienie numeru jest zerwaniem umowy) będziesz musiał zapłacić karę umowną, w jakiej wysokości będzie ta kara musisz sobie wyczytać w swojej umowie. Operatorzy dając telefon za złotówkę zabezpieczają się karami umownymi, normalne i oczywiste.

#442185  autor: kerim36
 20 lis 2010, 08:42
swtwzw pisze:Ale jak mogę dostać kare jak na stronę pleya pisze ze przychodzi potwierdzenie zgodna o przeniesie od starego operatora to troche dziwne !
wroc na ziemie !!

podpisana zostala umowa w plusie, wiec nie wywiazanie sie z niej bedzie skutkowac kara umowna

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#442188  autor: Sig
 20 lis 2010, 08:59
swtwzw pisze:
darkangel pisze:Od siebie dodam że tym mniej masz kara jest tym większa im więcej masz doładowań do końca umowy
Ale jak mogę dostać kare jak na stronę pleya pisze ze przychodzi potwierdzenie zgodna o przeniesie od starego operatora to troche dziwne !
Oczywiście, że operator się zgadza na przeniesienie, jednak zgodnie z umową jezeli zdecydujesz się na przeniesienie, musisz zapłącić karę o ile pozostał jakiś okres umowy terminowej. Jak inaczej Twoim zdaniem operator zabezpieczyłby się przed nadużyciami? W abonamentach i MIX operator dotuje telefon, stąd jego niska cena, a regularne wpłaty za abonament czy dołądowania w MIX to nic innego jak spłąta tego telefonu... Tak jak w każdym sklepie, zwykłę rat, tyle że ty kończysz w większości przypadków przepłacając w stosunku do tych normlanych rat.

Zastanów się, gdyby było tak jak piszesz, co by mnie powstrzymywało, żeby każdego dnia w Plusie brać po 100 aktywacji na siebie z telefonem, następnego dnia przenosić te 100 numerów, a telefony sprzedawać? Po wielokrotnym wykonaniu tej czynności byłbym przecież milionerem...

#442210  autor: swtwzw
 20 lis 2010, 11:44
Sig pisze:
swtwzw pisze:
Oczywiście, że operator się zgadza na przeniesienie, jednak zgodnie z umową jezeli zdecydujesz się na przeniesienie, musisz zapłącić karę o ile pozostał jakiś okres umowy terminowej. Jak inaczej Twoim zdaniem operator zabezpieczyłby się przed nadużyciami? W abonamentach i MIX operator dotuje telefon, stąd jego niska cena, a regularne wpłaty za abonament czy dołądowania w MIX to nic innego jak spłąta tego telefonu... Tak jak w każdym sklepie, zwykłę rat, tyle że ty kończysz w większości przypadków przepłacając w stosunku do tych normlanych rat.

Zastanów się, gdyby było tak jak piszesz, co by mnie powstrzymywało, żeby każdego dnia w Plusie brać po 100 aktywacji na siebie z telefonem, następnego dnia przenosić te 100 numerów, a telefony sprzedawać? Po wielokrotnym wykonaniu tej czynności byłbym przecież milionerem...
No tak dzięki za wyjaśnienie myślałem ze to trochę inaczej działa wszystko szkoda chciałbym się uwolnic od plusa a np jak mam mixa w plusie moge isc i poprosic o zmiane numeru ile taka przyjemnosc kosztuje ?

#442217  autor: ChuckyCiechanow
 20 lis 2010, 12:04
Zmiana numeru w MixPlus, 36i6, Simplus kosztuje 61 zł.

#442739  autor: macOS22
 22 lis 2010, 22:48
A ja mam taki dodatkowe pytanie do tematu, jak przeniosłem się z plusa do playa, to czy w ogóle otrzymam fakturę za ostatni okres rozliczeniowy? Bo oczywiście ebok jest juz dla mnie zablokowany, pocztą nic nie dostałem, na mailu też cisza? Mam im płacić na czuja, czy muszę iść do salonu zapłacić?

ericsson A1018S→alcatel OT101→nokia 3210→siemens CX 65→motorola L7→se K750i→n95→??

#442750  autor: kosaz
 23 lis 2010, 05:30
macOS22, korzystasz z nowego eboka czy starego??
jesli z nowego to mozesz sie zalogowac bez smsow najlepiej idz do salonu i sie zapytowywuj :P

#446898  autor: K10Kamil
 15 gru 2010, 09:36
Czy po przeniesieniu numeru z Simplusa do Play MIXtura przechodzą środki na koncie, czy przepadają ?

#446899  autor: bora1410
 15 gru 2010, 09:40
K10Kamil pisze:Czy po przeniesieniu numeru z Simplusa do Play MIXtura przechodzą środki na koncie, czy przepadają ?
przepadają