Witam! Sam mam podobny "problem", gdyż przedłużałem umowę i teraz mam "Lekki internet" (wcześniej "Bezpieczny" czy cos takiego). Umowa byla podpisywana w punkcie TP, lecz nie poinformowali mnie tam, ze bede placil dodatkowe złotowki za ten pakiet.. Ja nie chce z niego korzystac i chcialem sie go pozbyc, a zwlaszcza dlatego, ze niespodziewanie pojawiła sie nowa pozycja na rachunku - e-bezpieczeństwo standard +4zł (zależy na ile lat umowa, ja mam na rok). Zadzwoniłem na infolinie 801 505 505 to kazali mi zadzwonic na blekitna linie.. zadzwonilem na BL i tam mi powiedzieli, ze mozna zrezygnowac z pakietu, ale trzeba zrobic to listownie (zlozyc rezygnace z tej uslugi wysylajac list do hmm.. Katowic?) lub isc do punktu TP i poprosic o wylaczenie. Niby taka super obsluga telefoniczna.. reklamuja sie.. a przez tel sie tego badziewia wylaczyc nie da.. Co do dodatkowych kosztow- nie wiem.. W najblizszych dniach pojde do TP powiedziec zeby mi to wylaczyli, bo nie mam zamiaru placic za cos, z czego nie korzystam (niby 48zł/rok, ale po co mi to?).
Mysle, ze pomoglem, pozdrawiam : )