To może i ja dołączę się do dyskusji, bo iP4 wpadł mi w oko (w przeciwieństwie do jego poprzedników, które kojarzyły mi się z mydelniczką

) i rozważam jego zakup (ale nie w najbliższym czasie). Cena jak na razie jest trochę zaporowa (2,5k za sztukę z PL dystrybucji), ale zapewne powoli będzie schodzić (przewiduję coś okolo 2k po Nowym Roku). Dużym plusem jest dla mnie jakość wykonania, wygląd (lubię kanciaste telefony

) i system (fajnie jest pograć sobie w coś trochę bardziej rozbudowanego niż tetris/pasjans). Główne wady to brak przesyłu plików po bluetooth (chociaż po jailbreaku podobno się da to załatwić), brak radia FM i brak diody do powiadomień (może w iP5 będą?)
A co do problemu z anteną, to:
W międzyczasie w sieci pojawiły się pogłoski na temat zmodyfikowanych iPhone'ów 4, które to miałyby wracać do użytkowników po naprawach gwarancyjnych. Według niepotwierdzonych informacji metalowa ramka telefonu została pokryta dodatkową warstwą lakieru usuwającą problem zanikającego zasięgu.
ze strony
http://www.telepolis.pl/news.php?id=18759 (podobno nowe partie od razu mają nakładaną grubszą warstwę tego lakieru)
code pisze:Całą radochę psuje niestety fakt, że iP4 nie kupisz, bo go Operatorzy nie mają. Był na początku, sprzedał się w tydzień, a nowych dostaw na razie nie ma.
Oj mają, mają. Tylko że jest rozprowadzany przez ludzi "na zapleczu" - wystarczy spojrzeć na Allegro i widać aukcje, gdzie ktoś sprzedaje po kilka/kilkanaście sztuk, które dopiero przyjechały. Najpierw zaspokoją sie "najbardziej potrzebujący", a potem telefony trafią do salonów i cena zacznie schodzić do bardziej przystępnych granic.
I jeszcze co do porownania z Galaxy S - iP4 ma diodę przy aparacie (latareczka, która często się przydaje

) i jest ciutkę mniejszy (jednak Galaxy
jest duży). Zastanawiam się także, czy za jakiś czas Android nie pokaże co potrafi w kwestii gier - jego popularność rośnie bardzo szybko, deweloperzy już się interesują tym rynkiem, a sprzętowo Galaxy S jest mocniejszy niż iP4.