Pytanie do P4Y..
W dniu 08.11.2010r. wyslalem do Play na adres korespondencyjny rozwiazanie Umowy na Play Online (ktore wydrukowal mi pracownik Salonu). List ten wyslalem poleconym priorytetem. Potwierdzenie te wedlug pracownika Poczty Polskiej mialo zostac dostarczone 10.11.2010r. Na chwile obecna w Play24 nadal nie widac tego wypowiedzenia. Przeslalem wiec na wszelki wypadek potwierdzenie przeslania do was wypowiedzenia, co zawarte jest w zgloszeniu nr XXXXXXX. Niestety Play24 nie dziala wiec poki co numeru nie podam...
Zastanawia mnie jednak fakt, ze do chwili obecnej tego rozwiazania umowy nie ma a jak dzwonilem do BOK aby sie dowiedziec czy wplynelo to taka sama odpowiedz uzyskalem. Zrobilem wiec kolejne zgloszenie aby dowiedziec sie co sie z tymi dokumentami stalo. Poki co zadnej odpowiedzi.
Nie zamierzam placic calych 80zl za te 10GB, kiedy skonczy sie promocja dla abonentow (skoro tymbardziej przeslalem do was potwierdzenie) poniewaz wypowiedzenie wyslalem ze sporym wyprzedzeniem a wiec mieliscie czas na zarejestrowanie tego dokumentu.
Wiem, ze jest
regulamin a w nim zapisy ale w ten sposob mozna takich wypowiedzen dlugo nie rejestrowac...:
Regulamin świadczenia Usług Telekomunikacyjnych przez P4 sp. z o.o. dla Abonentów
§ 16. Czas obowiązywania umowy oraz zawieszenie usług
5. Zarówno Abonent, jak i Operator, są uprawnieni do rozwiązania Umowy z zachowaniem okresu wypowiedzenia. Okres wypowiedzenia wynosi 30 dni i liczony jest od pierwszego dnia Okresu Rozliczeniowego następującego po Okresie Rozliczeniowym, w którym złożono oświadczenie o rozwiązaniu Umowy. Umowy zawarte na czas określony mogą określać inne zasady ich wcześniejszego rozwiązywania.
6. Za dzień złożenia wypowiedzenia Umowy przez Abonenta przyjmuje się dzień doręczenia na adres korespondencyjny OK podany na stronie WWW Operatora dokumentu zawierającego wypowiedzenie Umowy. Umowa ulega rozwiązaniu z upływem okresu wypowiedzenia.
Mam wiec nadzieje, ze zajmiesz sie ta sprawa i przeslesz info / maila do odpowiedniej osoby z archiwizacji aby sprawdzila co sie dzieje. Cykl rozliczeniowy konczy sie 19.11.2010r.
No i kolejny raz ponaglam moja reklamacje... (jako rekompensate zaproponowalem upust na abonamencie lub gadzety). W tej sytuacji wole otrzymac upust na abonamencie np 50% jesli nie zdarzycie z tym wypowiedzeniem...
AKTUALIZACJA
Kontaktowalem sie z BOK i mam te numery zgloszen/reklamacji:
a)
22309852 (
reklamacja z 02.10.2010) - mam nadzieje, ze te 50% rabatu na abonament za to, ze jest zasadna i w dodatku przeterminowana zostanie mi przyznane (konsultantka dzis dodala komentarz, ze domagam sie tych 50% chociaz w roszczeniu wczesniej wspomnialem o rekompensacie pod postacia upustu na abonament)
b)
23719371 - potwierdzenie wyslania wypowiedzenia
c)
23781532 - telefoniczne zgloszenie o wyjasnienie gdzie jest wypowiedzenie umowy, ktore wyslalem a nadal nie widnieje w systemie.
Zajrzalbym do Play24 po numery zgloszen i reklamacji ale nie dziala.
LINK do video, ze nie dziala.
Jak mozesz zajmij sie sprawa.