• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #441244  autor: krzywy
 15 lis 2010, 12:24
Jakies 3 lata bylem szczesliwym posiadaczem iPhona wszystko bylo proste i pukladane nic skomplikowanego w obsludze. No i tak po pewnym czasie pekl mi ekran poczatkowo mi to nieprzeszkadzalo lecz ostatecznie doprowadzilo mnie to do mojego operatora gdzie akurat mialem wymiane telefonu i tak namowil mnie na konkurenta iphona htc hd2, uzytkuje go juz dwa dni i wszystko jest nowe i skomplikowane. No i tak wczoraj przy rozmowie kolega polecil mi ta strone gdzie mozliwe urzytkownicy pomoga rozwiazac moje problemy.

Przechodzac do rzeczy mam odnosnie tego tel pare pytan i problemow. Zeby nieotwierac kilka tematow zamieszcze je w tym jednym a wiec:

1) Najbardziej przeszkadza mi wibracja podczas pisania sms, gdy przyciskam jaka kolwiek litere telefon wibruje. Czy wiecie jak to wylaczyc?

2) Drugi problem polega na tym i niewiem jak to dokladnie opisac wiec moze ktos mial juz ten problem i sie z nim uporal chodzi o zegar ktory sam sie przestawia i niewiem dlaczego.

3) Jak instalowac programy w tym telefonie przez komputer czy sciagac odrazu z telefonu?
Chodzi mi glownie o komunikator parlingo. Chyba ze ktos zna jakis dobry inny?

4) W tym pytaniu chcialem sie dowiedziec czy znacie moze jakies skuteczne sposoby na przedluzenie czasu trzymania bateri?

5) Jak wgrywac? W jakim formacie? I gdzie (karta pamieci czy pamiec tel) filmy?

Gdyby mi cos przypomnialo albo natkne sie na kolejny problem to dopisze do tego watku.

Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi i porady.
Ostatnio zmieniony 15 lis 2010, 12:52 przez krzywy, łącznie zmieniany 2 razy.

#441278  autor: krzywy
 15 lis 2010, 17:50
Przejrzalem i nieznalazlem jak wylaczyc wibracje przyciskow podczas pisania smsow wiec jak ktos wie to prosze o informacje

#441315  autor: orson_dzi
 15 lis 2010, 22:17
Stawiałbym na otwarcie instrukcji i przeczytanie jej.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#441324  autor: thonka
 15 lis 2010, 22:42
przykro mi to pisac i nie bierz tego do siebie, ale szkoda, ze taki sprzet sie marnuje...

zegar sie przestawia sam, bo pewnie sie synchronizuje raz na jakis czas z serwerem. w ustawieniach da sie to wylaczyc tak samo jak sie da wylaczyc wibracje naciskanych przyciskow - tu odsylam do jakze "cienkiej" instrukcji ew. jak jej nie masz, to jest dostepna po polsku w internecie (sam kiedys komus ja sciagalem).

instalacja oprogramowania? o takie rzeczy sie pytasz? przeciez to tez jest w instrukcji...

przedluzenie trzymania baterii? w kazdym telefonie jest kilka fundametalnych zasad - obnizenie jasnosci ekranu, zrezygnowanie z czestej synchronizacji z internetem, nie bawienie sie bez sensu telefonem, szybsze wygaszanie ekranu i pewnie jeszcze kilka innych by sie znalazlo.

filmy? zalezy jakie masz oprogramowanie do filmow. na WM praktycznie pojdzie kazdy format (nie wiem co prawda jak tam z mkv) i podejrzewam, ze zwykle filmy avi nawet bez konwersji.

niestety mam nieodparte wrazenie, ze nie przemyslales do konca zakupu tego telefonu...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#441343  autor: krzywy
 16 lis 2010, 01:57
dzisiaj przysiadlem sam i udalo mi sie opanowac juz praktycznie wszystko. Stwierdzic moge jedynie ze ten telefon to sraszny syf i niema poruwnania z iphonem bo co moze wiecej? NIC.
Jedynie tylko sie zacina co strasznie irytuje i czasem opoznia wydawane komendy. Masz racje moze niedokonca przemyslane zamiast brac to gowno moglem wziasc iphona ktory ma o wiele wiecej mozliwosci i system o wiele stabilniejszy oraz baterie ktora wytrzymuje wiecej i nieobrazajcie sie wlasciciele tego modelu bo korzystalem z iphonow przez 3 lata i widze straszna roznice.

No i thonka wybacz ze niekazdy ma takie zdolnosci ze jak wezmie cos do reki to odrazu wie jak dziala, czasem trzeba kogos poprosic o pomoc bo chyba niema takiej osoby co wie wszystko, i od tego sa wlasnie fora zeby dowiadywac sie takich rzeczy.

#441344  autor: thonka
 16 lis 2010, 03:38
krzywy, od tego moj drogi jest instrukcja... mozna nie wiedziec jakie filmy odtwarza telefon (metoda prob i bledow doszedlbys do tego sam), ale jak wylaczyc synchronizacje czasu czy wibracje klawiszy to z pewnoscia mozna znalezc w instrukcji.
HD2 osobiscie nie mialem dluzej niz dzien i moim zdaniem przerasta pod wzgledem dostepnosci przydatnego (wazne) oprogramowania wiele systemow jak chocby iOSa czy symbiana, a jego predkosc dzialania jest bardzo dobra (po za sporadycznymi zawieszeniami). jest tez chyba najlepszym obecnie sprzetem, ktory mozna wykorzystac do nawigacji.

twoj przyklad pokazuje jednak, ze niektorym mnogosc opcji WM przeszkadza (choc tu jest prawie idealny HTC Sense) i prostota iphone'a jest dla nich.
piszesz, ze po to sa fora by pytac - jasne! ale polowa z twoich pytan ma odpowiedz w instrukcji, a podejrzewam, ze gdybys poszperal dobrze w internecie znalazlbys odpowiedz nawet na to jakie filmy odtwarza (ja po 5 minutach dotarlem do tego, ze rozdzielczosc 720p to juz dla niego problem) oraz jak oszczedzac energie.
szkoda tylko, ze przed zakupem nie zapytales na forum, czy WM spelni twoje wymagania, moze nie byloby teraz niepotrzebnego rozczarowania.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#441394  autor: dario321
 16 lis 2010, 11:54
zanim wypisales swoje pytanka to zajrzales do instrukcji?

ludzie zachwalaja ipki :P

#445383  autor: mkforever1
 06 gru 2010, 20:51
Moja rada na przedłużenie pracy baterii ? Nowe Radio, gotowany ROM, wyłączenie trybu 3G kiedy nie korzystamy z szybkiej transmisji danych. W moim Leo podwoiło to czas pracy na jednym ładowaniu - na stockowym ROMie WWE 1.66 i stockowym Radiu wytrzymywał 1 dzień, po modyfikacjach spokojnie 2 :) Polecam :)

Pozdrawiam,