Jednak tak jest że w tym E1070 rozmowy sa znacznie głośniejsze. Ostatni model który miałem i tak słabo było słychać to był SE j210i, a to było z 5 lat temu. Jeszcze mam niewielka nadzieję że mój egzemplarz jest zwyczajnie zepsuty

W domu mam tez nokie e51, tez nie jest zbyt głośno ale przynajmniej barwa dźwięku lepsza. B2100 tez ma bardzo głośne rozmowy, i900 omnia też a tu taki bubel. Bo ogólne wrażenie mam że taki fajny telefon a tak skopany. A porównać nie mam gdzie, nie ma w moich sklepach tego modelu.
Czyli na razie bym radził wstrzymać sie z zakupem.W poniedziałek spróbuje oddać go na gwarancję. Zobaczę na ile na serio to potraktują. Pewnie szybko wróci z tekstem że telefon jest ok
A co do telefonu to mam porównanie z B2100, którego tez uzywałm i go mam jeszcze
Obudowa w B2100 jest taka jakby gumowa, tutaj jest taki jakby plastik ale sprawia dobre wrażenie, bardzo dobre spasowanie, wręcz świetne, Ekran fajny, wiadomo 320x240, ale tak jak w b2100 widoczność w lecie na słońcu będzie słaba, na minus jest czas ładowania baterii- az 3 godziny 45 minut, niezłe przegięcie oraz kręcenie filmów, tylko rozdzielczość 160x128, słabo działa program TrekBuddy, większość map się nie chce otworzyć, ale to wada samsungów.
Pierwsze wrażenie po przesiadce z b2100 na 2710 to takie jest że jest strasznie wielki.
Mi sie to osobiście podoba,
- bardzo dobrze leży w dłoni
- Bardzo wygodna klawiatura.
- Bardzo dobrze pisze sie smsy. Takie rozwiązanie jakby z SE/Nokii a nie wcześniejszych samsungów.
- Mozna dodawać słowa do słownika T9 i je pamięta. Musi mieć duza pamięć na słowa.
- ma skrzynke na 1300 smsów, całkiem nieźle
- ładnie gra odtwarzacz mp3
- ma mała ładowarkę, z wyglądu taką jak w noki e51
- ma odczyt pdf i word, ale to muszę dokładniej potestować
- bardzo dobry zasięg GSM i 3G, porównywałem wbudowanym netmonitorem (*#0011#) z nokią e51 i jest bardzo dobrze