Marens pisze:Mam wrażenie, że ten temat czytają technicy Playa.
Oj, bardzo bym chciał, żeby tak było

Skoro wiemy, że to forum czytają technicy Erunii, tzn. PTC

to może również czyta ten temat ktoś z P4, to byłoby Fresh'owo
Ja tylko się zastanawiam dlaczego wiele stacji w Wielkopolsce, na które pozwolenia są od kilku miesięcy, nie są odpalane?! Po ostatnim wykazie doszło kilka nowych pozwoleń w pod poznańskich miejscowościach, co bardzo cieszy. Oby tylko były odpalone z szybkością, jak za "dawnych" czasów
Jeśli chodzi o mniejsze miejscowości w Wielkopolsce, jak np. Kazimierz Biskupi, Licheń (bardzo znane miejsce pod pewnym względem

) czy Sompolno, to mogę tylko przypuszczać, dlaczego stacje mogą jeszcze nie być odpalone albo nawet nie wybudowane... Pewnie chodzi o doprowadzenie transmisji, a to pewnie jest koszt dla P4. Bo nie chce mi się wierzyć, że każda lokalizacja, byłaby oprotestowana. I ciekawe, co z lokalizacją pod wrzesińskiej miejscowości Przyborki, ponieważ stacja w tym miejscu wydaje się dobrym pomysłem, jeśli chodzi o pokrycie nawet kilku tras, a także części szlaku kolejowego
Już nie mogę się doczekać, kiedy również będą odpalane stacje, w takich miejscowościach, jak np. Kleszczewo, Kórnik, Rokietnica, Złotniki. Cieszę się, że P4 sięga zasięgiem coraz dalej od Poznania, zachowując ciągłość własnego zasięgu
Gdyby te lokalizacje były odpalone byłoby super, bo oznacza to, że P4 dalej chce poszerzać zasięg własnej sieci, a nie tylko mieć pozwolenia na "papierku".
A z moich sugestii, to brak stacji przy trasie A2- tak zapowiadany przez Prezesa- niestety- projekt widmo "wieża" (przecież można byłoby budować wysokie maszty, na szczycie których były by cztery sektory UMTS'ika i może- poniżej- (z wiadomych względów) chociaż trzy sektory E-GSM). Pewnie znów chodzi o jedno, ale dzięki temu można byłoby zagwarantować ciągłość własnego zasięgu, nawet 3G.
Dziwię się również, że w tak turystycznej miejscowości, jak Powidz i/lub Ostrowite, P4 jeszcze nie ma własnych stacji. W, tzw. "sezonie letnim" operator Play trochę musi płacić Polkomtelowi za rozmowy Klientów w roaming'u krajowym. Cóż, może w 2011r. doczekam się również i w Powidzu własnej lokalizacji P4, najlepiej z NodeB i BTS'em.