• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #439831  autor: mariusz.f
 06 lis 2010, 21:42
Zakupiłem dzisiaj nokie e52. niby nowa, z salonu Ery, ale mam ją przez "alledrogo". Z telefonem niby wszystko ok, ale... ustawiłem sobie jakiś temat, podłączyłem do ładowarki i... SZOK, zmienił mi sie temat, zniknęła tapeta itd. Zrobiłem mu reset *7370# i to się zmieniło. ustawiłem inny temat (tamten miałem na karcie), który był fabrycznie i teraz jedynie po podłączeniu znika tapeta na dosłownie 0,5sekundy. Dodatkowo jak chcę oglądać zdjęcia, to są one jakoś pomieszane- nie zgadza się nazwa zdjęcia z tym, co jest na podgladzie! Co z tym "fantem" zrobić? Format karty?

#439879  autor: dario321
 07 lis 2010, 09:32
najpierw format karty,a pozniej zrob hard format telefonu tak;
wylacz go
wcisnij i trzymaj razem wcisniete * 3 zielona sluchawka
trzymajac je wcisniete wcisnij wlacznik telefonu i tez trzymaj do 10-15sek

jak nic nie pomoze to zanies do serwisu nokii lub wyslij do regenersis (zamow kuriera dhl),musisz miec dowod zakupu i gwarancje podbita

#439885  autor: Jaca
 07 lis 2010, 10:33
Zakupiłem dzisiaj nokie e52. niby nowa, z salonu Ery, ale mam ją przez "alledrogo". Z telefonem niby wszystko ok, ale... ustawiłem sobie jakiś temat, podłączyłem do ładowarki i... SZOK, zmienił mi sie temat, zniknęła tapeta itd
Temat musi być zainstalowany w pamięci telefonu a nie na karcie pamięci, wtedy nie zmieni się podczas ładowania.

#439919  autor: mkforever1
 07 lis 2010, 13:03
Jaca pisze:
Zakupiłem dzisiaj nokie e52. niby nowa, z salonu Ery, ale mam ją przez "alledrogo". Z telefonem niby wszystko ok, ale... ustawiłem sobie jakiś temat, podłączyłem do ładowarki i... SZOK, zmienił mi sie temat, zniknęła tapeta itd
Temat musi być zainstalowany w pamięci telefonu a nie na karcie pamięci, wtedy nie zmieni się podczas ładowania.
Dokładnie tak. Jeśli jest w na karcie pamięci to np. podczas podłączenia tel. do pc w trybie pamięć masowa również się zmieni. Co do pozostałych problemów to prawdopodobnie jest to wina albo karty pamięci - jej format za pośrednictwem telefonu to najlepsze wyjście, albo oprogramowania które można samemu bezboleśnie zaktualizować/wgrać od nowa za pomocą Nokia Software Updater. Czasami karta formatowana przez PC (czytnik kart) nie działa prawidłowo z telefonem.

Pozdrawiam,

#440384  autor: mariusz.f
 09 lis 2010, 21:36
mkforever1 pisze:
Jaca pisze:
Dokładnie tak. Jeśli jest w na karcie pamięci to np. podczas podłączenia tel. do pc w trybie pamięć masowa również się zmieni. Co do pozostałych problemów to prawdopodobnie jest to wina albo karty pamięci - jej format za pośrednictwem telefonu to najlepsze wyjście, albo oprogramowania które można samemu bezboleśnie zaktualizować/wgrać od nowa za pomocą Nokia Software Updater. Czasami karta formatowana przez PC (czytnik kart) nie działa prawidłowo z telefonem.
a jak mogę przenieść teraz temat z karty pamięci na pamięć telefonu? gdzie mogę znaleźć pobrany plik instalacyjny?

#440387  autor: nemo2009
 09 lis 2010, 21:51
mariusz.f pisze:a jak mogę przenieść teraz temat z karty pamięci na pamięć telefonu? gdzie mogę znaleźć pobrany plik instalacyjny?
Z pozycji telefonu,nie da się.Tak,na marginesie,karty pamięci z logo Nokia,są do d..y,najlepiej kup nową kartę,jesli taką masz w telefonie.

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą,najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a póżniej pokona doświadczeniem"

#440390  autor: mariusz.f
 09 lis 2010, 22:02
nie mam karty noki. posiadam jakąś 4gb. Chyba KINGSTON. Odinstalowałem motyw z karty i pobieram na nowo. Zobaczymy, czy coś pomoże. Dotychczas nigdy nic takiego mi się nie działo, a zawsze używałem ten sam motyw, zapisany na sd.

OK, teraz już motyw nie znika, jedynie tapeta przy trybie "pamięć masowa", ale po odłączeniu kabla usb powraca.

[ Dodano: 2010-11-09, 22:17 ]
mam jeszcze pytanie, czy ustawienie "efektów tematu" zamuli telefon? Nigdy tego nie używałem, a zauważyłem, że są dzięki niemu fajne przejścia ekranu i "ruszające ikonki".

#440396  autor: Jaca
 09 lis 2010, 22:20
mariusz.f pisze:mam jeszcze pytanie, czy ustawienie "efektów tematu" zamuli telefon? Nigdy tego nie używałem, a zauważyłem, że są dzięki niemu fajne przejścia ekranu i "ruszające ikonki".
Zależy ile programów będzie miał uruchomionych w tle.