• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#436881  autor: Matyk
 21 paź 2010, 22:09
Oczywiście na stronie jest jeszcze dużo błędów no ale to przecież wersja beta. Jak to Marcin napisał " Z godziny na godzinę, ten serwis będzie lepszy."

#436885  autor: user_delete19
 21 paź 2010, 22:32
Przyznaję, że strona prezentuje się całkiem ok. Prosta a przy tym przyjemna dla oka. Dodatkowo pozbyli się flasha i nawigacji via JavaScript... żeby jeszcze w podobnym stylu przerobili play24 to byłoby świetnie :D

#436886  autor: aizo
 21 paź 2010, 22:34
lwiczek pisze:przerobili play24 to byłoby świetnie :D
Niech to chodzi dobrze.Bo jak zaczną się bawić w przeróbki już w ogóle będzie tragedia

Połączenie nie może być zrealizowane.

#436897  autor: Maniek99
 22 paź 2010, 00:18
Zwróciliście uwagę na ważność pakietów bonusowych w PF na tej stronie?
Mam nadzieję, że ktoś to tylko tak na pałę wpisał i nie wprowadzą tego w życie.

#436900  autor: play4you2
 22 paź 2010, 01:03
Moi drodzy, jest to wersja BETA (jak słusznie zauważyliście), więc ostatecznie jej nie zatwierdzono, ale zmian jakoś dużych raczej chyba też nie powinno być (choć oczywiście tego nie wiem). Nadal można jeszcze korzystać ze "starej" wersji. Nie mniej jednak, jestem wam wszystkim BARDZO wdzięczny za wasze opinie n/t nowego portalu (strony jak wolcie :mrgreen:). Jeżeli macie jeszcze jakieś uwagi lub sugestie co do strony, zamieszczajcie je proszę. Wszystko na bieżąco wówczas przekażę do Administratora strony. W imieniu moim jak i Administratora, bardzo wam dziękuję za wszelkie konstruktywme uwagi, opinie i spostrzeżenia. Jak już wielokrotnie mówiłem, to my jesteśmy dla was i chcemy, aby sieć była taka, jaką jej oczekujecie, między innymi i strona internetowa też ;-).
Co do Play24... No cóż, być może i tu będzie mała niespodzianka :wink:... Część już sami odkryliście 8) (kwestia Pakietów).

Pzdr.

Wasz p4y2

Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.

#437050  autor: ppp1ppp
 22 paź 2010, 21:06
Wersja BETA całkiem niezła, znacznie bardziej czytelna od obecnej. Ciekawe kiedy przestanie być BETA

#437142  autor: Andrzej24
 23 paź 2010, 15:15
Fafral pisze:
ppp1ppp pisze:PLAY24 i tak działa lepiej niż Orange-online.
Bluźnisz kolego, bluźnisz :) na orange-online nigdy nie narzekałem. Zawsze działało jak byłem w orange. Play24 działa strasznie,
Potwierdzam. Sama strona orange jest w porządku, lecz Orange Online to jedno wielkie nieporozumienie. Miałem Orange prawie 9 lat i na początku było przejrzyście i czytelnie. A od 2 lat jest to jedno wielkie nieporozumienie. Włączyć jakąś usługę to nie idzie jej znaleźć. Wiele zmian aby dokonać, musiałem dzwonić do BOK bo nie dało rady zmienić. 4 miesiące przed końcem umowy pozbyłem się 1 prezentu bo chciałem go zamienić na inny. 20 miesięcy miałem 2 prezenty a przy próbie zamiany został mi tylko 1. Wkurzyłem się i im podziękowałem. Ich tłumaczenie: błąd systemu. OK lecz czy nie potrafią tego naprawić?

#437163  autor: Rezo
 23 paź 2010, 17:34
play4you2, Moja uwaga dotyczy autoryzacji w play24. Widzę że poprawiliście już bezpieczeństwo korzystania z serwisu. Np. wejście na dane abonenta (zakładka podgląd danych) wymaga od niedawna podania hasła sms'owego. Wchodząc jednak na zakładkę "Zgłoszenia" hasło nie jest wymagane, co wydaje mi się trochę nielogiczne, skoro pozostałe ważne zakładki, zawierające informacje o abonencie lub związane ze zmianami na koncie są zabezpieczone. Może warto byłoby zmienić sposób logowania i w jego trakcie zastosować autoryzację kodem przesyłanym sms?

Jeśli pomogłem kliknij "pomógł" ;)
UnixStorm.org - stabilny hosting WWW

#437217  autor: Maniek99
 23 paź 2010, 22:48
Rezo pisze:...Wchodząc jednak na zakładkę "Zgłoszenia" hasło nie jest wymagane, co wydaje mi się trochę nielogiczne...
A mi to się wydaje bardzo logiczne, bo po wczorajszej zabawie play24 straciłem możliwość przyjmowania połączenień i SMSow, a co za tym idzie nie mógłbym zgłosić awarii poprzez "Zgłoszenie".

http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=437150#437150

#437240  autor: Rezo
 24 paź 2010, 09:56
Maniek99 pisze:A mi to się wydaje bardzo logiczne, bo po wczorajszej zabawie play24 straciłem możliwość przyjmowania połączenień i SMSow, a co za tym idzie nie mógłbym zgłosić awarii poprzez "Zgłoszenie".
skoro zakładka "Zgłoszenia" w której bardzo często podawane są dane abonenta nie wymaga autoryzacji, a jednocześnie autoryzacja odbywa się po kliknięciu np. w zakładkę "Podgląd danych", to w mojej ocenie jest to niekonsekwentne.
Co do smsów autoryzacyjnych to może nie ustawiłeś tego dodatkowego numeru jako nr główny?

Jeśli pomogłem kliknij "pomógł" ;)
UnixStorm.org - stabilny hosting WWW

#437259  autor: Maniek99
 24 paź 2010, 12:28
@Rezo
Należałoby raczej rozłączyć możliwość przeglądania zgłoszeń od ich tworzenia.
Tylko że wtedy nie byłoby możliwości sprawdzenia czy dane zgłoszenie w ogóle zostało przyjęte (przy braku możliwości autoryzacji) i czy zostało na nie udzielona odpowiedź.

To można by było rozwiązać w taki sposób jak jest np w Erze, czyli status i odpowiedzi przychodziły ny ba maila.

A co do awarii u mnie, to wszystko opisane jest w podanym linku.
Straciłem możliwość odbierania wszelkich połączeń przychodzących (SMS i telefon) niezależnie od sieci dzwoniącego, tylko wychodzące i kody USSD działają. Ten dodatkowy numer, o którym tam napisałem działa normalnie. Ale już nie będę go ustawiać jako podstawowy w play24, bo nie chcę żeby jego też system odciął od świata:?

#437929  autor: evolucja
 27 paź 2010, 22:11
I co sądzicie o tej becie? Wg mnie nic ciekawego. Ot wysłali programistów na kursy jQuery i zasypali tymi efektami caaaaaaaaaaaałą stronę. Brak tła, za małe pole ochronne dla loga, za duże obrazki i buttony. Jakbym przez miesiąc nie używał obecnej strony playmobile.pl to prawdopodobnie nie zauważył bym większej różnicy..

#438929  autor: Matyk
 02 lis 2010, 10:10
Od dziś oficjalnie weszła nowa strona playmobile.pl :)

#438931  autor: ppp1ppp
 02 lis 2010, 10:22
miejmy nadzieję, że szybko uporają się z błędami - bo strona bardzo mi się podoba

#438936  autor: PLAY
 02 lis 2010, 10:47
Mi również się podoba. ;-) i Play24 działa.

[center]» Darmowy Starter Play Fresh «[/center]

#439044  autor: Ganfrod
 02 lis 2010, 17:53
No podoba mi się również ale... powiedzcie mi czy te telefony dostępne na niej to pierwszy sort czy już wszystkie czy może znowu coś z telefonami sie zmienia bo nie ma na niej połowy jak nie więcej telefonów ze starej strony. A już najfajniejsze jest to że mamy na stronie super reklame nokii c6 w longplayu ale na stronie kupić jej nie można.

#439073  autor: Ganfrod
 02 lis 2010, 20:15
Kolego nie wiem co tobie się wyświetla a mi dokładnie "tylko" 32 różne modele w których nie ma najbardziej mnie interesujących jak Nokia c6, Motorolla Milestone czy FlipOut, czy xperia x8 które jeszcze wczoraj dało się kupić przez stronę playmobile