Ad1 - no właśnie, tak ajk zoltan666 - musisz doprecyzować jak je zarejestrowałeś. Jezeli tylko przez stworzenie konta w orange on-line, czy jak to się nazywa, to za mało. Do 20 Lipca można było wydrukować formularz, wypełnić (PESEL), podpisać, zeskanować i wysłać na e-mail Orange. To wystarczyło do rejestracji. Teraz, rejestracja jest możliwa tylko w Salonie. Robią to od ręki, bez problemu. Jak wyjdziesz z Salonu to już będziesz zarejestrowany. Tak czy inaczej lepiej jest się przejść.
Ad2 - przeniesienie jest bezpłatne, pieniądze przy nim przepadną, więc lepiej je wykorzystać. Skoro to Orange, to możesz spróbować sprzedać przelew SMS na Allegro, lub SMS premium tamże. Nie jestem pewien, czy jak przyjdziesz z garcią dowodów do Play to ciebie zarejestrują... Oczywiście zależy od konsultanta, jak bardzo będzie mu zależeć na prowizji, ale raczej każdy powinien to robić osobiście - wtedy nikt Ciebie nie zawróci. Możesz wziąść jakieś samemu napisane upowaznienie, ale znów - jak ktoś się przyczepi (czyt. będzie przestrzegał procedur) to cię zawróci.
Ad3 - nic
Ad4 - nie wiem, ale pewnie tak. Może tylko w GPRS, bo nawet nie wiem czy ten tel. ma EDGE. Ktoś inny musi się wypowiedzieć.
Ad5 - bonusy za doładowanie są ważne 30dni, od daty doładowania. Uwaga, ważna uwaga

. Jeżeli chcesz zachowaćbonus za przeniesienie (60złśrodków promocyjnych), kiedy numer będzie przeniesiony, doładuj za 5zł, sprawdź czy masz przyznane 60zł, jak jest - przejdź na wybraną taryfę, doładuj Cię interesującą kwotą. Jeżeli najpeirw, przed doładowaniem np. 30zł zmienisz taryfę - nie będzie bonusu 60zł. Potem możesz wykupywać Nirograniczone Rozmowy za 10zł (bez potrzeby ładowania), ale uwaga - nie obejmują one darmowych SMS w Play. Zeby je mieć, trzeba znów załadować.
Ad6 - trudno powiedzieć. Pakiet 10zł za 5zł jest na pewno wart uwagi - za wydane 5zł środków głównych, dostajesz 10zł środków promocyjnych. Jest on szczególnie przydatny, jeżeli zostałoby ci coś z bonusu 60zł i 90dni zbliżałoby się ku końcowi.Warto aktywować Zbieraj Minuty - 1 minuta do wszystkich sieci, za 2 minuty odebranego połączenia z innej niż Play sieci, można tez uporać się z Pocztą Głosową/Notką SMS wedle upodobań (ja np. korzystam z PG na e-mail, darmowa usługa) itd.