ubuntulnx pisze:Jedrker, ja to widzę tak: podpisujesz aneks do umowy, zatem jest to dokument wiążący dwie strony. Gdybyś np. w aneksie miał napisane, że masz płacić 99zł, a byś tego nie zrobił, zostałbyś zwindykowany.
No właśnie też mi się tak wydaje ;P
ubuntulnx pisze:Natomiast skoro masz 0zł za abo i za zerwanie, to jest to wydaje mi się wiążące w sensie, takie opłaty Cię obowiązuję,
Dokładnie, a nie interesuje mnie przecież pomyła operatora ;P
Jak ja bym się pomylił, kazali by mi płacić przez 2 lata za źle dobrany abo
ubuntulnx pisze:więc przystałeś na dane warunki
i tym samym umowa jest wiążąca

Ja zobowiązuję się do terminowego regulowania zobowiązań, a Operator ma prawo zapewnić mi świadczenie usług zgodnie z podpisanym aneksem ;P
ubuntulnx pisze:Polecam salon, przedłóż im to pismo i powiedz, że kończysz umowę
Akurat szkoda było by zakończyć umowę, skoro jest na tak bardzo dogodnych warunkach
Wybrałem delfina 99 na 2 lata, samsunga wave za 1 zł

, a dostałem na aneksie zapewnienie operatora że umowa trwa 2 lata, aboanemnt 0 zł, i 0 za zerwanie ...
Mam nadzieję, że Orange zachowa się godnie, i wykona przez najbliższe 24 miesiące moją umowę zgodnie z aneksem .... nie moja wina że ktoś się pomylił we wprowadzaniu danych ;p
Ja aneks podpisałem, więc wg. mnie i już nie tylko umowa ma funkcjonować

A jak nie to napiszę do UKE

Umowa to umowa, czarno na białym wszystko mam

POdpisane, działa w dwie strony

Przez 10 lat spędzonych w Orange pierwszy raz zdarzyło mi się aby dostać telefon wyższej półki za 1 zł, w abo za 0 zł, i 0 zł kary za zerwanie umowy.
Mam tylko nadzieję, że w razie cuś, UKE będzie pomojej stronie, w końcu aneks podpisany
A że w aneksie były błędy .... w końcu to nie moja ;P