marektomek pisze:Gdzie tu logika?
No jest. Jeżeli "skończy" Ci się ten mały Pakiet, wiesz przynajmniej, że za transmisję danych zapłacisz w/g Cennika. Ok, powiesz pewnie, że można sprawdzić stan Pakietu, ale niestety, nie każdy to robi. Tak ainformacja jest wtedy jasnym komunikatem, że uwaga, dalej będzie pobierana opłata. Ot, cała filozofia działania, ale jeżeli ktoś świadomie nie chce tego otrzymywać, to ok.
marektomek pisze:I dokładnie odczuwam, że to robione jest na złość.
Raczej bym powiedział, że "na złość" w takim przypadku mozna by było robić właśnie wtedy, kiedy w ogóle nie informowalibyśmy o tym, ale cóż, rozumiem, że tak możesz to odbierać.
marektomek pisze:Mam teraz niby czekać na odpowiedź.
Już prosiłem Cię wcześniej, abys podał mi numer zgłoszenia. Jeżeli nie chcesz mi podać, to nie rozumiem, dlaczego tak ostro się na ten temat wypowiadasz. Przecież powiedziałem, że chcę Ci pomóc. Jak nie chcesz tej pomocy, to rozumiem, ale wtedy raczej nie jest fear, że coś zgłaszasz, odrzuciwszy wcześniej moją propozycję.
qper pisze:Było już dobrze a teraz znowu się zrąbało.
Hmm, a mógłbyś mi podać na pw twój numer? Przekażę go dalej do odpowiednich osób.
agaak pisze:play4you2 - Kto wam układa odpowiedzi
Sami konsultanci. Nie mamy "szablonów". Jednak tak na poważnie, czy możesz mi podać więcej szczegółów? O co chodzi? Najlepiej, podaj mi numer zgłoszenia, o którym mówisz.
Pzdr.
Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.