• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 86 z 244
  • 1
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 244

#437611  autor: pawelpp
 26 paź 2010, 12:47
Ja tylko mam nadzieje, że dane będą schodziły z pakietu a nie poza abonamentem :)
Play24 nadal nie działa
Service Temporarily Unavailable

The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
założe się, że znów coś "modernizują" :). Ż E N U J Ą C E

#437659  autor: play4you2
 26 paź 2010, 18:02
Maniek99 pisze:Czy działają wam hasła SMSowe w Play24?

Wczoraj chciałem sprawdzić czy na dodatkowy numer dodany do Play24 dochodzą SMSy autoryzacyjne i od tego momentu przestały do mnie przychodzić jakiekolwiek SMSy niezależnie od sieci.

Zrobiłem coś takiego:
1.Zalogowałem się na Play24.
2.Z rozwijanego Menu wybrałem dodatkowy numer.
3.Wybrałem menu Usługi (chodzi o opcję wymagającą autoryzacji) i od tej pory się zaczęło.

Wygląda to na konkretną dziurę w systemie.

play4you2 proszę o sprawdzenie tej sprawy, numery zgłoszeń to 23074920 i 23075588.

Edit:
Jednak jest jeszcze gorzej niż myślałem, bo nie można się tez na ten numer dodzwonić.
Można tylko z niego dzwonić i wysyłać SMSy.

Już to sprawdzam.

Pozdrawiam,
P4Y2

Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.

#437721  autor: nemo2009
 26 paź 2010, 21:03
metpablo pisze:ale coś mnie Play 24 nie chce wpuścić
Tak,tak błąd bazy danych,nie ma takiego numeru.

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą,najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a póżniej pokona doświadczeniem"

#437745  autor: zoltan666
 26 paź 2010, 22:14
Od tygodnia jestem abonentem Play, tzn. od czasu od kiedy przeniosłem do nich numer z innej sieci. W związku z tym, że z przeniesieniem numeru były pewne problemy i troche sie wykosztowałem na wyjasnienie sprawy (połączenia telefoniczne), zwrociłem sie do Play z prosba o zwrot kosztów za te połączenia. Poprosiłem o zwrot odpowiedniej kwoty na konto główne w Play. Zaproponowano mi natomiast "20 minut do wszystkich sieci krajowych w ramach rekompensaty". I tu pytanie do was. Czy te 20 minut może byc jakos ograniczone czasowo np. 30dni, ze jesli w tym czasie nie wykorzystam to mi przepadnie?

#437784  autor: play4you2
 27 paź 2010, 10:48
zoltan666 pisze:Czy te 20 minut może byc jakos ograniczone czasowo np. 30dni, ze jesli w tym czasie nie wykorzystam to mi przepadnie?
Niestety tak.
zoltan666 pisze:W związku z tym, że z przeniesieniem numeru były pewne problemy i troche sie wykosztowałem na wyjasnienie sprawy (połączenia telefoniczne),
Rzeczywiście, sprawa może nie była przyjemna, ale chciałem tylko przypomnieć, że oprócz telefonicznej obsługi, można było również napisać np. mail. To akurat nic nie kosztuje. Nie zrozum mnie źle, ale taką formę kontaktu wybrałeś sam, więc zwrot tych środków nie może być zasadny.

Podaj mi może przy okazji numer zgłoszenia z tym Twoim problemem. Zweryfikuję, co w ogóle zrobiono w tej kwestii.

Pzdr.

Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.

#437786  autor: metpablo
 27 paź 2010, 10:58
Play4you2 - wyjaśnisz kwestię możliwości dzwonienia z Play na numery (0)800?

Nowe Włochy w Warszawie - nie pogadasz na 2G Playa.

#437788  autor: play4you2
 27 paź 2010, 10:59
metpablo pisze:Play4you2 - wyjaśnisz kwestię możliwości dzwonienia z Play na numery (0)800?
A co dokładnie masz na myśli? Generalnie uwzględnione jest to w Cenniku.

#437799  autor: Andrzej24
 27 paź 2010, 11:14
metpablo pisze:Play4you2 - wyjaśnisz kwestię możliwości dzwonienia z Play na numery (0)800?
Mnie też interesuje sprawa połączeń na numery 800. wcześniej byłem w orange i tam mogłem bez problemu dzwonić na darmowe numery 800. korzystałem z tego dzwoniąc do banku. Teraz po przejściu do PLAY mówi mi że nie można zrealizować tego połączenia. czekam na odpowiedź kiedy bedzie można.

#437805  autor: sviety
 27 paź 2010, 11:35
play4you2, Witam - 3 wiadomości pisane w odpowiedzi wiszą w mojej zakładce "do wysłania" (?). Proszę o potwierdzenie czy doszły 3 wiadomości, jeśli nie to proszę o adres mailowy - skopiuję i prześlę jeszcze raz - dotyczy: Cesja numeru z oferty indywidualnej na firmową.

#437812  autor: aizo
 27 paź 2010, 11:58
sviety, jak wiadomość zostanie otrzymana będzie w ,,Wysłane,,

Jeśli jest w do wysłania znaczy, że ktoś jej jeszcze nie odczytał

Połączenie nie może być zrealizowane.

#437829  autor: play4you2
 27 paź 2010, 13:04
sviety pisze:Proszę o potwierdzenie czy doszły 3 wiadomości
Potwierdzam. Poczekaj proszę, aż rozpatrzę moje wcześniejsze sprawy. Z pewnością otrzymasz ode mnie odpowiedź. Widzę, że jesteś tu "nowy", więc mam taką zasadę, że odpoiwadam na najstarsze pytania i w ten sposób każdy z was otrzyma ode mnie odpowiedź. Proszę Cię w takim razie o cierpliwość.

Teraz tak ogólnie.

W sprawie 0-800, niestety nie ma mozliwości dodzwonienia się pod te numery, ponieważ nie są one uwzględnione w naszych Cennikach. Można za to dzwonić na wybrane numery 0-801 a lista tych numerów znajduje się na naszej stronie www.playmobile.pl. Co do kwestii, kiedy i czy uruchomimy mozliwość dzwonienia na te numery, niestety, nie mam w tym temacie żadnych informacji. Z pewnością poinformujemy o tym, jeżeli taka usługa zostanie kiedyś uruchomiona.

Pzdr.

#437832  autor: metpablo
 27 paź 2010, 13:43
play4you2 pisze:W sprawie 0-800, niestety nie ma mozliwości dodzwonienia się pod te numery, ponieważ nie są one uwzględnione w naszych Cennikach. Można za to dzwonić na wybrane numery 0-801 a lista tych numerów znajduje się na naszej stronie www.playmobile.pl. Co do kwestii, kiedy i czy uruchomimy mozliwość dzwonienia na te numery, niestety, nie mam w tym temacie żadnych informacji.

Pzdr.
Czy uruchomicie? A co z art. 79 ust. 1 prawa telekomunikacyjnego? Kilka lat temu UKE ganiło W3 za nieudostępnianie połączeń do 0-800 http://www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?pla ... &page=text Czy P4 złożyło do Prezesa UKE wniosek o zawieszenie lub ograniczenie realizacji nałożonych obowiązków zestawiania połączeń do numerów niegeograficznych?

#437834  autor: Andrzej24
 27 paź 2010, 14:08
metpablo pisze: Czy uruchomicie? A co z art. 79 ust. 1 prawa telekomunikacyjnego? Kilka lat temu UKE ganiło W3 za nieudostępnianie połączeń do 0-800 http://www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?pla ... &page=text Czy P4 złożyło do Prezesa UKE wniosek o zawieszenie lub ograniczenie realizacji nałożonych obowiązków zestawiania połączeń do numerów niegeograficznych?
Wychodzi na to, że tylko Orange to uruchomiło. Korzystałem z numeru 800 w komórce jak miałem Orange. Teraz mam Play i kicha. Nie działa. A szkoda.

#437836  autor: pawelpp
 27 paź 2010, 14:15
Andrzej24 pisze:Korzystałem z numeru 800 w komórce jak miałem Orange. Teraz mam Play i kicha. Nie działa. A szkoda.
Niestety ale to nie jest tylko wina P4. Sądzę, że w P4 nigdy nie będzie można dzwonić na takie numery.

#437838  autor: metpablo
 27 paź 2010, 14:21
pawelpp pisze:Niestety ale to nie jest tylko wina P4. Sądzę, że w P4 nigdy nie będzie można dzwonić na takie numery.
Może nas oświecisz czyja to wina? Jest prawnie zdefiniowany obowiązek - czemu P4 ma się z niego nie wywiązywać?

#437841  autor: muchakk
 27 paź 2010, 14:32
Przecież numery 0800 działają tylko w Orange :-)

#437848  autor: metpablo
 27 paź 2010, 14:57
muchakk pisze:Przecież numery 0800 działają tylko w Orange :-)
Działają też w Plusie http://www.plus.pl/oferta_indywidualna/ ... 800_i_801/
Działają w mBank Mobile - sprawdziłem na żywym organizmie
Działają w Gadu Air http://media1.gaduair.pl/pdf/Numery_800 ... aduAIR.pdf
Działają w Erze http://www.era.pl/pl/indywidualni/uslug ... czenia_80x
Działają w Heyah

#437852  autor: Andrzej24
 27 paź 2010, 15:10
metpablo pisze:
muchakk pisze:Przecież numery 0800 działają tylko w Orange :-)
Działają też w Plusie http://www.plus.pl/oferta_indywidualna/ ... 800_i_801/
Działają w mBank Mobile - sprawdziłem na żywym organizmie
Działają w Gadu Air http://media1.gaduair.pl/pdf/Numery_800 ... aduAIR.pdf
Działają w Erze http://www.era.pl/pl/indywidualni/uslug ... czenia_80x
Działają w Heyah
Toś mnie zaskoczył. Nie miałem pojęcia, że inne sieci mają. Czyli wychodzi, że tylko Play JESZCZE nie uruchomił. Będę cierpliwie czekał. Może się doczekam.

#437859  autor: Rezo
 27 paź 2010, 16:05
Infolinie 800****** to także numery instytucji, niosących pomoc. Jako przykład podam infolinię dla powodzian, która została uruchomiona w czasie tegorocznej powodzi na wniosek Głównego Inspektora Sanitarnego 800 - 060033 i Niebieską Linię dla Ofiar Przemocy w Rodzinie 800-120002. Uniemożliwienie wykonywania połączeń przez abonentów Play na te numery do dobrych pomysłów z pewnością nie należy.
Ostatnio zmieniony 27 paź 2010, 21:07 przez Rezo, łącznie zmieniany 1 raz.

Jeśli pomogłem kliknij "pomógł" ;)
UnixStorm.org - stabilny hosting WWW

#437866  autor: zoltan666
 27 paź 2010, 16:59
play4you2 pisze:
zoltan666 pisze:W związku z tym, że z przeniesieniem numeru były pewne problemy i troche sie wykosztowałem na wyjasnienie sprawy (połączenia telefoniczne),
Rzeczywiście, sprawa może nie była przyjemna, ale chciałem tylko przypomnieć, że oprócz telefonicznej obsługi, można było również napisać np. mail. To akurat nic nie kosztuje. Nie zrozum mnie źle, ale taką formę kontaktu wybrałeś sam, więc zwrot tych środków nie może być zasadny.

Podaj mi może przy okazji numer zgłoszenia z tym Twoim problemem. Zweryfikuję, co w ogóle zrobiono w tej kwestii.

Pzdr.
Rzeczywiście, wysłanie maila nic nie kosztuje, ale za to znacznie wydłuża czas załatwienia jakiejkolwiek sprawy. Telefonicznie wyjaśniam sprawe w kilka minut, a na odpowiedź na zgłoszenie mailowe trzeba czekac conajmniej 4 dni. A w przypadku takim jak mój, gdy zostałem wprowadzony w błąd przez konsultanta Play, dochodza kolejne maile i kolejne dni oczekiwania na odpowiedź.
  • Strona 86 z 244
  • 1
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 244
  • 1
  • 84
  • 85
  • 86