• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 85 z 244
  • 1
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 244

#437177  autor: Rezo
 23 paź 2010, 18:35
wgrali nowego softa dzieki czemu wykasowały mi sie wszystkie kontakty czy mozliwe jest to aby wykasowała się usługa Zbieraj minuty?

Usługa Zbieraj minuty jest włączana/wyłączana na koncie abonenckim. Sprawdź na play24 czy jest włączona. Jeśli będzie aktywna a nie będziesz dostawał minut to pozostanie ci kontakt się z BOK.

Jeśli pomogłem kliknij "pomógł" ;)
UnixStorm.org - stabilny hosting WWW

#437180  autor: vego
 23 paź 2010, 18:48
Ok dzięki aktywowałem ja raz jeszcze i teraz jest włączona na play24
Mam jeszcze jedno pytanie. Gdzie na play 24 moge sprawdzic czy jest juz włączona promocja darmowych smsów do wszystkich sieci po każdym doładowaniu? po wybraniu kodu *111*49*1# pokazuje mi sie an ekranie cos wogóle innego tzn taki mini play24 z opcja sprawdzenia pakietów ale nie da sie tego wybrać wiec chce to aktywować przez play 24

#437373  autor: S4IK0
 25 paź 2010, 06:25
Witam

Jako, ze przegladanie 113 stron topicu zajeloby wieki (a mozliwosci wyszukiwania w temacie nie istnieja) to zadam pytanie, na ktore zapewne juz ktos udzielil odpowiedzi:

jak moge (badz nie moge?) zainstalowac "NaviExpert w Play" na htc desire?

---
 #437380  autor: marektomek
 25 paź 2010, 09:33
Od jakiegoś czasu dostaję powiadomienia o treści "jestes poza strefa taniego internetu. nie korzystasz z pakietu play online...." itd.
Nie muszę chyba mówić jakie to jest denerwujące jeśli na trasie do pracy i z pracy mijam 10 nadajników plusa i musze skasować 10 takich komunikatów zanim mogę użyć telefonu!!! Zgłosiłem problem do BOK z zastrzeżeniem że nie chce blokować transferu danych po nadajnikach plusa gdyż chcę swobodnie korzystać z Internetu w telefonie wszędzie. Mam pakiet Internet w telefonie, mało tego, wiem dobrze kiedy jestem w zasięgu Plusa a kiedy Waszym a tu taki spam. Jest to absurdalne i ogromnie irytujące. Nie wyobrażam sobie teraz wyjazdu nad morze (mieszkam na południu Polski) i kasowanie 200 smsów po dotarciu do celu.
Otrzymałem równie absurdalną odpowiedź z BOKu jak sama usługa, pozwolę sobie zacytować:

„Szanowny Panie,

dziękuję za zgłoszenie, które wpłynęło za pośrednictwem strony internetowej 13 października 2010 roku.

Uprzejmie informuję, iż komunikaty generowane są systemowo i automatycznie w związku z czym nie ma możliwości wyłączenia tego typu informacji.

W razie jakichkolwiek pytań zapraszamy do kontaktu z naszą Obsługą Klienta pod numerem telefonu *500 lub 790500500, za pomocą strony internetowej, e-mailem.

W celu zapewnienia jak najwyższej jakości obsługi zapraszam do wypełnienia ankiety znajdującej się pod adresem http://4p.info.pl/ocen_obsluge4.pg. Wyrażona w ankiecie opinia pozwoli nam jeszcze lepiej dostosować się do Państwa oczekiwań. Dziękuję za poświęcony czas.

Z poważaniem
Robert S*****
konsultant back office ds. obsługi klienta”

Jak to wyłączyć???????? Jeśli sie nie da to chyba wróce z numerem skąd przyszedłem bo to uciążliwe niesamowicie jest

#437394  autor: Matyk
 25 paź 2010, 12:16
marektomek, masz pewnie włączony pakiet "tani internet" hmmm ??
Jeśli tak, to to wyłącz

Jeśli nie, napisz mail do szefa BOK play podając swoje zarejestrowane dane, na pewno Ci pomoże > [email protected]
Lub do rzecznika >
[email protected]

#437401  autor: marektomek
 25 paź 2010, 13:12
Matyk, tak, mam włączony pakiet tani internet bo chcę korzystać z internetu wszędzie, niestety mieszkam na wsi i zasięgu playa ani widu ani słychu. To nie jest żadne rozwiązanie. Po co taki pakiet, jesli sa takie cyrki po jego włączeniu.
Do rzecznika juz napisałem, niestety nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Napiszę jeszcze najwyżej do tego szefa BOKu, wątpie jednak by coś to zmieniło skoro otrzymałem juz odpowiedź z boku że się nie da i koniec kropka.
Dla mnie cała sprawa jest niesamowicie absurdalna. Wysyłają mi spam informując mnie że nie jestem w zasięgu play online, spam taki wysyłają tylko tym którzy mają włączony pakiet na internet po nadajnika plusa również czyli ta informacja ich guzik obchodzi. Czy tylko ja czegoś tu nie rozumiem?

#437404  autor: Andrzej24
 25 paź 2010, 13:41
marektomek pisze:Matyk, tak, mam włączony pakiet tani internet bo chcę korzystać z internetu wszędzie, niestety mieszkam na wsi i zasięgu playa ani widu ani słychu. To nie jest żadne rozwiązanie. Po co taki pakiet, jesli sa takie cyrki po jego włączeniu.
Do rzecznika juz napisałem, niestety nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Napiszę jeszcze najwyżej do tego szefa BOKu, wątpie jednak by coś to zmieniło skoro otrzymałem juz odpowiedź z boku że się nie da i koniec kropka.
Dla mnie cała sprawa jest niesamowicie absurdalna. Wysyłają mi spam informując mnie że nie jestem w zasięgu play online, spam taki wysyłają tylko tym którzy mają włączony pakiet na internet po nadajnika plusa również czyli ta informacja ich guzik obchodzi. Czy tylko ja czegoś tu nie rozumiem?
Masz bardzo dziwną sytuację. Ja często używam obydwóch pakietów. PlayOnline i tani internet. Profil darmo do Play i SMS i jeszcze nigdy nie otrzymałem takiego SMS-sa jak Ty. Owszem. Jak wysłałem kod *140# to otrzymałem wiadomość czy jestem w zasięgu taniego internetu, lecz nigdy bez mojej woli. Ja bym nie dawał za wygraną i jeśli BOK nie pomoże to zawsze może jeszcze Pan Gruszka. Ja w jednej sprawie walczyłem aż w końcu jeden list do Pana Gruszki i dało się sytuację naprawić.
 #437413  autor: pawelpp
 25 paź 2010, 14:24
marektomek pisze:Od jakiegoś czasu dostaję powiadomienia o treści "jestes poza strefa taniego internetu. nie korzystasz z pakietu play online...." itd
Mam ten sam problem z tym że:
- Internet w telefonie 25 MB włączony
- Play Online w telefonie 100MB włączony
- Blokada transferu danych wyłączony
Odpowiedź konsultanta:
- Blokada transferu danych włączona
- Internet w telefonie 25 MB można wykorzystać tylko w Play a w Plus NIE
Tak - po raz kolejny poinformowałem konsultanta, że jest w błędzie. Oczywiście napisał zgłoszenie... Czekam na odpowiedź.

#437419  autor: helmutthegreat
 25 paź 2010, 15:23
Mam dokładnie ten sam problem. Aktywny pakiet 100mb za 10 zł, ręcznie ustawiony jestem na plusa, bo mam dosyć przerw w zasięgu oidczas przełączania się między operatorami za miastem i co jakiś czas irytujacy komunikat, że jestem poza zasiegiem taniego internetu.
Wcześniej tego nie było.

Jest: BlackBerry 9700 + Nokia E51

Było: Samsung I550w, Motorola E8, Nokia E52, i200, SE K530i, Nokia E50, E590, Motorola Z6w, Motorola V3, Siemens CXV 70, Nokia 3100, Nokia 8210,

http://www.lastfm.pl/user/dzoners

#437428  autor: play4you2
 25 paź 2010, 15:59
marektomek pisze:Od jakiegoś czasu dostaję powiadomienia o treści "jestes poza strefa taniego internetu. nie korzystasz z pakietu play online...." itd.
Osoby, które macie z tym problem, zróbcie zgłoszenie np. poprzez Play 24 i dajcie mi krótkie info na pw. o numerach tych zgłoszeń. Nie obiecuję, ale może uda się coś z tym zrobić.

Pzdr.

Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.

#437481  autor: diobel007
 25 paź 2010, 20:33
Od godziny próbuję dostać się na Play24 ale dostaje tylko
Kod: Zaznacz cały
Service Temporarily Unavailable

The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

#437484  autor: zoltan666
 25 paź 2010, 20:46
Przed chwilą dwukrotnie się zalogowałem na Play24, bez wiekszego problemu.

#437490  autor: metpablo
 25 paź 2010, 21:02
Chciałbym zrobić zgłoszenie w sprawie dzwonienia na numer zaczynający się od (0)800, ale coś mnie Play 24 nie chce wpuścić. A raz, jak się udało zalogować, to niestety zgłoszenia nie udało się wysłać :evil:

Nowe Włochy w Warszawie - nie pogadasz na 2G Playa.

#437519  autor: ppp1ppp
 25 paź 2010, 22:38
Jakie dane trzeba podać przy wysyłaniu zgłoszenia przez play24? Czy wymagane są pełne dane, adres itp, hasło abonenckie?

#437544  autor: playonline
 25 paź 2010, 23:33
ppp1ppp pisze:Jakie dane trzeba podać przy wysyłaniu zgłoszenia przez play24? Czy wymagane są pełne dane, adres itp, hasło abonenckie?
Zadnych danych adresowych nie musisz podawac, zadnych danych osobowych i zadnego hasla. Zglaszasz i tyle, no chyba, ze to techniczne zgloszenie wiec wszystkie szczegoly zawierasz.

Swoja droga jaki ladny zaglowiec na stronie Play jak chce sie zalogowac do Play24.. ;)

Pozdr

#437583  autor: play4you2
 26 paź 2010, 10:42
marektomek pisze:Dla mnie cała sprawa jest niesamowicie absurdalna. Wysyłają mi spam informując mnie że nie jestem w zasięgu play online,
Do osób, które wysłały do mnie pw w tej sprawie. Prawdopodobnie dzisiaj będziecie mieli wyłączone te komunikaty. Sprawę przekazałem stosownym osobom.

Pzdr.

Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.

#437584  autor: InezZ
 26 paź 2010, 10:42
Hej,

Nie wiem jak Wam, ale mi znów

nie działa Play24 i kody z telefonu też nie.

To już powoli zaczyna być standardem, ze co jakiś czas Play ma wakacje od funkcjonowania.

A rano jeszcze działało..., żałuję, ze wtedy nie spróbowałam :/

Pzdr, InezZ

Są komórki i jest Nokia... ;)

#437589  autor: metpablo
 26 paź 2010, 10:55
Play 24 pisze:Service Temporarily Unavailable
The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Przepraszamy
Dane które próbujesz wyświetlić są chwilowo niedostępne
Spróbuj zalogować się za kilka minut

Informacja o wystąpieniu błędu została zarejestrowana.

Kod błędu: 1862371
Po raz pierwszy mam tak poważne kłopoty z Play 24. I trwa to od wczoraj. Najszybciej rozwijająca się sieć w Polsce nie nadąża?

Nowe Włochy w Warszawie - nie pogadasz na 2G Playa.

#437590  autor: InezZ
 26 paź 2010, 11:02
metpablo pisze:
Play 24 pisze:Service Temporarily Unavailable

Przepraszamy
Dane które próbujesz wyświetlić są chwilowo niedostępne
Spróbuj zalogować się za kilka minut

Informacja o wystąpieniu błędu została zarejestrowana.

Kod błędu: 1862371
Po raz pierwszy mam tak poważne kłopoty z Play 24. I trwa to od wczoraj. Najszybciej rozwijająca się sieć w Polsce nie nadąża?
;) Hej, przy częstotliwości z jaką pojawiają się te problemy z Playem, kiedyś musi to dopaść każdego z nas, niestey... :/

Co ciekawe, ja trafiłam oczywiście na zupełnie inny komunikat..., do "twojego" etapu nawet nie doszłam, bo już przy próbie zalogowania wyskoczyło mi:

"Błąd bazy danych" - taki zonk i już ;)

Ja juz biorę to na humor, bo inaczej już dawno (za przeproszeniem) szlag by mnie trafił z tymi ich problemami.

Pzdr :)

Są komórki i jest Nokia... ;)

#437605  autor: marektomek
 26 paź 2010, 11:41
play4you2 pisze:
marektomek pisze:Dla mnie cała sprawa jest niesamowicie absurdalna. Wysyłają mi spam informując mnie że nie jestem w zasięgu play online,
Do osób, które wysłały do mnie pw w tej sprawie. Prawdopodobnie dzisiaj będziecie mieli wyłączone te komunikaty. Sprawę przekazałem stosownym osobom.

Pzdr.
Potwierdzam, dzwonił do mnie pracownik bok i poinformował mnie o wyłączeniu tych wiadomości. zobaczę, czy coś przyjdzie dzisiaj w drodze do domu. Okazało się jednak ze się da.
W każdym razie dzięki play4you2 za szybkie załatwienie sprawy.
  • Strona 85 z 244
  • 1
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 244
  • 1
  • 83
  • 84
  • 85