• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 28 z 40
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 40

#430588  autor: kentaro666
 20 wrz 2010, 09:01
Crockett pisze:Nieocenione bo pierwsze, że w sprzedaży bezpośredniej a drugie to to, że byłeś osobą, która oprócz sprzedaży zajmuje się nakłanianiem klienta do swoich produktów, przekonując o ich wyższości nad resztą. Takie doświadczenie przydaje się niesamowicie i dzięki niemu możesz pójść o wiele wyżej.
No, nie wiem. Startowałem do kliku firm zajmujących się sprzedażą powierzchni reklamowych, i żadna z nich nie była zainteresowana moją kandydaturą.

[scroll]I'm Devil I Love Metal[/scroll]

#430676  autor: user_delete10
 20 wrz 2010, 15:27
To nic nie znaczy. Mógłbyś się mając szczęście dostać do czegoś o wiele lepszego niż sprzedaż powierzchni reklamowych. Widocznie wtedy potrzebowano lepszych osób i mniej.

#431044  autor: kentaro666
 22 wrz 2010, 12:32
Crockett pisze:To nic nie znaczy. Mógłbyś się mając szczęście dostać do czegoś o wiele lepszego niż sprzedaż powierzchni reklamowych. Widocznie wtedy potrzebowano lepszych osób i mniej.
Np do czego?? Akwizycja mnie nie interesuje...

[scroll]I'm Devil I Love Metal[/scroll]

#431146  autor: user_delete10
 22 wrz 2010, 18:34
kentaro666 pisze:
Crockett pisze:To nic nie znaczy. Mógłbyś się mając szczęście dostać do czegoś o wiele lepszego niż sprzedaż powierzchni reklamowych. Widocznie wtedy potrzebowano lepszych osób i mniej.
Np do czego?? Akwizycja mnie nie interesuje...
Nawet do banku.

#431163  autor: family_guy
 22 wrz 2010, 20:24
Pracuję w CC Ery od jakiegoś roku. Stanowisko Telemarketer. Średnio miesięcznie z prowizją na rękę ok. 2500zł. (trzeba się napracować, plany sprzedażowe nie należą do niskich) + premia półroczna, prywatna opieka medyczna, tel. służbowy (limit 350żł miesięcznie), fitness.

Nie jest źle jak na początek..

#431174  autor: widex
 22 wrz 2010, 21:01
Składałem CV do wszystkich operatorów, jako handlowiec/obsługa klienta w punkcie.

Mam pytanie. Marzę o rozmowie kwalifikacyjnej. Co ich zachęci do mnie? O co pytać mogą, to mniej więcej wiem. Byłem już na kilku innych rozmowach, ale na czym im zależy najbardziej.

Pozdrawiam

#431181  autor: st.konsultant
 22 wrz 2010, 21:31
family_guy pisze:Pracuję w CC Ery od jakiegoś roku. Stanowisko Telemarketer. Średnio miesięcznie z prowizją na rękę ok. 2500zł. (trzeba się napracować, plany sprzedażowe nie należą do niskich) + premia półroczna, prywatna opieka medyczna, tel. służbowy (limit 350żł miesięcznie), fitness.

Nie jest źle jak na początek..

Na HL po 3-4 latach i dobrych wynikach można wyciągnąć 2 razy tyle ;)

#431182  autor: Logith
 22 wrz 2010, 21:36
Co to HL? - Hot Line? :smt005
No..fakt, tam to można wyciągnąć.. :twisted:

Obrazek
Obrazek

#431183  autor: st.konsultant
 22 wrz 2010, 21:39
Logith pisze:Co to HL? - Hot Line? :smt005
No..fakt, tam to można wyciągnąć.. :twisted:
Czasem linia jest faktycznie gorąca :lol:

#434590  autor: ywis
 10 paź 2010, 11:17
We wtorek idę na rozmowę w sprawie pracy w CC Ery... ciekawe czego mogę się spodziewać, ale wstępnie co mnie Pani poinformowała zapraszając telefonicznie na rozmowę, to 2000 zł brutto (czyli ok. 1500 na rękę) + premie na początek. Oczywiście przez pierwszy miesiąc szkolenie i prowizji niestety nie ma ;)

#434662  autor: luccicare
 10 paź 2010, 17:16
Na rozmowie idź jak najbardziej na orientację na klienta. Potrenuj na znajomym sprzedaż głupiej smyczy. Wygadaj się, że chcesz jak najlepiej, że chcesz aby klienci byli jak najbardziej zadowoleni, mniej mów o swojej wiedzy technicznej. Osoby z HR często są wyszkolone z podręczników o rekrutacji z lat 90. Nie zważaj uwagi na ich pytania, często są głupie - pamiętaj - orientacja na klienta. Oczywiście później w pracy (jak ją dostaniesz) zbytnia orientacja na klienta będzie przeszkodą, ale tak już są zarządzane call center czy salony sprzedaży. Niestety na naszym rynku pracy ciągle są takie sprzeczności, trzeba lawirować. Ten typ rekrutacji przeszedłem nawet w Open Finance. Okazało się, że nie liczyła się tam wiedza na temat produktów bankowych tylko gadanie. Jako przykład operatorów mogę podać Play. Tam często nikt nic nie wie, jak dzwonisz do BOK uzyskujesz sprzeczne informacje, pójdziesz do salonu to masz jeszcze inne, ciężko komukolwiek ufać. Stąd też pewnie aktywność kumatych pracowników P4 na forach. Za to sprzedaż idzie im całkiem nieźle i pewnie o to chodzi... w erze czy w wielu firmach pewnie również.

#434698  autor: widex
 10 paź 2010, 19:12
Osoba od rekrutacji powiedziała, ze nie liczyło się to co mam w "zainteresowaniach" tylko w "doświadczeniu zawodowym".

Dostała się osoba, która nie potrafiła skonfigurować APN. Wystarczy, że pracowało się prędzej w Orange\Erze.

Szukam dalej.

#434733  autor: ywis
 10 paź 2010, 21:21
luccicare pisze:Na rozmowie idź jak najbardziej na orientację na klienta. Potrenuj na znajomym sprzedaż głupiej smyczy. Wygadaj się, że chcesz jak najlepiej, że chcesz aby klienci byli jak najbardziej zadowoleni, mniej mów o swojej wiedzy technicznej.
To rzecz jasna, że osoby z działów HR raczej pojęcia w zagadnieniach technicznych nie mają... jestem pozytywnie nastawiony, sądzę że jeśli w Panoramie Firm w Łodzi udało mi się przebrnąć przez wszystkie etapy rekrutacji, to z Erą nie powinno być źle, ale różnie to bywa... z tego co wiem, to rozmowa składa się z testu jakiegoś i rozmowy, ale to tylko to co wyczytałem w internecie.

Obecnie jestem pracownikiem YES Biżuteria Sp. z o.o. i praca nie jest zła, pracuję jako doradca klienta i tutaj też niestety trzeba się nagadać, choć nie zawsze kończy się to pomyślną finalizacją transakcji, ale niestety szefostwo jest ciężkie, ciągle nad Tobą stoją i zbyt wielka odpowiedzialność finansowa jak za pieniążki, które się tam zarabia, stąd też postanowiłem spróbować swoich sił gdzieś indziej...

[ Dodano: 2010-10-12, 12:59 ]
No i po rozmowie, jutro test + czytanie ze zrozumieniem, jak wszystko pójdzie ok, to od 2-go listopada do pracy ;)

#437228  autor: lambas
 24 paź 2010, 00:40
Witam mam pytanie do osób które pracował w salonie gsm, i mają pojęcie w tym temacie potrzebuję ważnych informacji.

Otóż chciałbym podjąć pracę w salonie Play gsm, i mam kilka pytań do ludzi którzy tam pracowali.

Czy w play jest podział na salony i sklepy firmowe?

Słyszałem że istnieje praca w salonie firmowy albo też u jakiegoś pośrednika gdzie się mniej zarabia prawda to?

Ile na początku się zarabia w play jako sprzedawca oraz ile się pracuje godzin w tygodniu, ile się ma wolnego?

Na jakiej podstawie są naliczane dochody jest jakaś stała pensja premie i prowizje, jakie i w jakiej wysokości?

Jakie są perspektywy zarobkowe to znaczy ile można po kilku miesiącach tam wyciągnąć?

Czy ma się jakieś dodatki typu tańze telefony lub inne ofery play np internet telewizja N?

Bardzo był bym wdzięczny za pomoc jest to mi na gwałt potrzebne,

#437243  autor: ywis
 24 paź 2010, 10:34
lambas pisze:Ile na początku się zarabia w play jako sprzedawca oraz ile się pracuje godzin w tygodniu, ile się ma wolnego?
Kp. poczytaj i będziesz wiedział ile godzin masz pracować na pełnym etacie, 1/2 etatu, itp., a także ile przysługuje i jak przysługuje wolne. Są to podstawowe informacje, które powinieneś już wiedzieć.
lambas pisze:Czy w play jest podział na salony i sklepy firmowe?
Podobno tak.
lambas pisze:Słyszałem że istnieje praca w salonie firmowy albo też u jakiegoś pośrednika gdzie się mniej zarabia prawda to?
Prawda i to zastosowanie odnośnie się również do pozostałych opów :-)
Ja nie pamiętam, aby prywaciarz dał dobrze zarobić, ale to może być tylko moja uwaga.
lambas pisze:Ile na początku się zarabia w play jako sprzedawca oraz ile się pracuje godzin w tygodniu, ile się ma wolnego?
Ja byłem na rozmowie o pracy do salonu Playa, salon autoryzowany... zaproponowano mi na Łódź zarobki 1317 brutto podstawa (najniższa krajowa jaką musisz dostać) + prowizje od sprzedaży.
lambas pisze:Ile na początku się zarabia w play jako sprzedawca
Podstawa + prowizja, mi powiedziano że jest to w granicach 1500 pln najgorzej, a przeciętnie podobno wychodzą po 2000 pln netto, nie wiem, czy to prawda, nie moja sprawa, bo za 1317 brutto w Łodzi pracować, to mija się z celem.

Obecnie od 2-go zaczynam pracę na HL Ery w Łodzi i warunki finansowe są znacznie lepsze aniżeli proponują w APS.

#441102  autor: Napster1993
 14 lis 2010, 10:00
Witam. Przeczytałem po troszku tego tematu, oczywiscie nie przelacialem wszystkich stron. Ktos rzucil haslo studia telekomunikacyjne. Co to sa za studia, co mozna po nich robic. Jakie przedmioty trzeba zdawac na maturze aby dostac sie na takie studia? Staram sie szukac drogi: co chce robic w przyszlosci. Czy jest jakis absolwent lub ktos kto skonczyl taka szkole?

http://www.takeagift.pl/polecam:126654 Zbieranie starsów, zdobywanie punktow i ich wymiana na darmowe nagrody!

#441110  autor: ywis
 14 lis 2010, 11:13
Napster1993, kolego drogi, wystarczy wpisać w google daną uczelnię, przykładowo polibuda i tam będziesz miał wykaz kierunków telekomunikacyjnych i/lub kierunki o specjalizacji związanej w telekomunikacją. Czy tak ciężko poszukać takich informacji? Wysil się trochę.
Napster1993 pisze:Jakie przedmioty trzeba zdawac na maturze aby dostac sie na takie studia?
Takie informacje będziesz miał podane w dziale rekrutacji na dany kierunek studiów, choć i może być tak, że mając mało chętnych zaczną przyjmować nawet takich kandydatów, którzy zdawali na maturze znacznie inne przedmioty aniżeli przedmioty zawarte w kryteriach przyjęć.

#441172  autor: isembold
 14 lis 2010, 20:56
Napster1993 pisze:Czy jest jakis absolwent lub ktos kto skonczyl taka szkole?
Przypadkowo się przypałętał...

Na studiach telekomunikacyjnych masz sporo mocnych podstaw z informatyki (programowanie, algorytmy etc), dużo elektroniki (analogówka, cyfrówka), masa przedmiotów związanych z przetwarzaniem sygnałów i przesyłaniem ich na odległość. To na początek. Później zależy co wybierzesz - albo zagadnienia sieciowe, albo radiowe, albo jakieś jeszcze inne. Poczytaj np. na stronie elki na pw (www.elka.pw.edu.pl).

Pzdr!

#441206  autor: Marens
 14 lis 2010, 23:47
Na dzień dobry będzie matematyka, fizyka, rysunek techniczny etc.

#450634  autor: lambas
 03 sty 2011, 18:32
Pracuje ktoś z was jako doradca czy też konsultant biznesowy w orange play lub plus, bardzo proszę napisać coś o pracy u tych operatorów
  • Strona 28 z 40
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 40
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28