• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #436837  autor: INTRO
 21 paź 2010, 18:35
Ponieważ od kilku lat nie mogę dogadać się z Tp w sprawie włączenia prezentacji numeru na moim numerze( próbowałem już dwa razy, ale twierdzą, że centralka jest za stara i nie opłaca im się zmieniać) postanowiłem pomyśleć o przenosinach do Orange strefa. Ogólnie z telefonu TP mało korzystam, jednakże jest mi on potrzebny do kontaktu z moimi rodzicami, dziadkami, którzy jeszcze nie opanowali komórek i bazują na telefonii stacjonarnej( głównie to oni dzwonią do mnie). W Tp mam plan tp socjalny w którym mam 45 minut( 15 impulsów, impuls co 3 minuty). Internet mam radiowy, więc gniazdko telefoniczne jest mi zbędnę. Kilka dni temu w mojej miejscowości Orange uruchomiło swój BTS, więc zaciekawiła mnie oferta Orange Strefa i w związku z tym mam kilka pytań.

1. Czy po przeniesieniu numeru, osoby dzwoniące do mnie będą płaciły tak jak do tej pory, czyli tak jakby dzwoniły na stacjonarny?
2. Czy w usłudze Orange Strefa będzie wyświtlany numer osoby dzwoniącej do mnie?
3. Jak jest rozliczny pakiet 60 minut w abonamencie? Czy jest to naliczanie sekundowe?
4. Jaka jest opłata aktywacyjna? 20zł? bo gdzieś wyczytałem, że 300zł, ale to chyba dotyczy umowy bezterminowej.
5. Ostatnie pytanie dotyczy waszej opinii na temat tej usługi, czy mieliście jakieś problemy, czy jesteście zadowoleni?

Z Góry dzięki za pomoc

[ Dodano: 2010-10-21, 19:28 ]
I Jesszce jedno pytanie
6 Jak wygląda w praktyce ta strefa 500 metrów, czy faktycznie jest to strefa 500 metrów, czy może tylko jest ograniczona do BTSa na którym aktywuje strefę? Co się stanie jeśli opuszcę wyznaczoną strefę, to wtedy nie będę mógł się nigdzie dodzwonić, ani nikt do mnie nie będzie mógł się dodzwonić?

#436855  autor: ChuckyCiechanow
 21 paź 2010, 20:17
1)Za połączenia dzwoniący będą płacić tak jak wcześniej.
2)Prezentacja numeru dzwoniącego raczej jest(W Play jest)
6)Nie wiem jak tam jest z Orange i tymi 500 metrami , w Play Domowy mogę chodzić po mieście czyli zasięg mam kilka kilometrów.

#436861  autor: kerim36
 21 paź 2010, 20:50
1. bedzie to stawka jak dla polaczenia na stacjonarke
2. tak, bedzie
3. pisze w cenniku
4. pisze w regulaminie oferty terminowej
5. dziala dobrze - jak komorka w orange
6. skoro obok ciebie stoi bts orange to w jego obrebie spokojnie bedziesz gadal, wiec terytorium kilku km bedzie w zasiegu, a przy wyjsciu z zasiegu "orange strefa" po prostu nie mozesz wykonywac polaczen

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#436958  autor: aga
 22 paź 2010, 12:58
INTRO pisze:1. Czy po przeniesieniu numeru, osoby dzwoniące do mnie będą płaciły tak jak do tej pory, czyli tak jakby dzwoniły na stacjonarny?
płacą jak za połączenie ze stacjonarnym
INTRO pisze:2. Czy w usłudze Orange Strefa będzie wyświtlany numer osoby dzwoniącej do mnie?
tak
INTRO pisze:3. Jak jest rozliczny pakiet 60 minut w abonamencie? Czy jest to naliczanie sekundowe?
niestety nie - naliczanie jest co minutę
INTRO pisze:4. Jaka jest opłata aktywacyjna? 20zł? bo gdzieś wyczytałem, że 300zł, ale to chyba dotyczy umowy bezterminowej.
300 zł za aktywację to normalna cena, natomiast teraz jest promocja i podpisując umowę na 24 miesiące płacisz 20 zł, a na 36 miesięcy płacisz 1 zł
INTRO pisze:5. Ostatnie pytanie dotyczy waszej opinii na temat tej usługi, czy mieliście jakieś problemy, czy jesteście zadowoleni?
na razie nie miałam żadnych problemów z zasięgiem i połączeniami
INTRO pisze:6 Jak wygląda w praktyce ta strefa 500 metrów, czy faktycznie jest to strefa 500 metrów, czy może tylko jest ograniczona do BTSa na którym aktywuje strefę? Co się stanie jeśli opuszcę wyznaczoną strefę, to wtedy nie będę mógł się nigdzie dodzwonić, ani nikt do mnie nie będzie mógł się dodzwonić?
u mnie ta strefa jest zdecydowanie większa (w erze domowej jest tak samo)