• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #436682  autor: protonus
 20 paź 2010, 18:28
Witam serdecznie
Mam problem. Przed końcem umowy abonamentowej zadzwoniłem do konsultanta w celu przedłużenia na następne 12 miesięcy.... oki spoko Konsultant namówił mnie na taryfę Rarkę 55 (po prostu dałem się w pi.....dolić w bagno- no trudno:) ) ale ie dostałem pocztą do tej pory żadnego aneksu do umowy wysłałem tylko zgodę przez sms celem przedłużenia umowy Dzisiaj dzwoniłem do konsultantki (bardzo miła dziewczyna:) i powiedziała, że musiała być wysłany aneks, który miałem podpisać i im odesłać. Jak do tej pory żadnego takiego aneksu nie otrzymałem. Doradziła mi żebym się odwoływał..... szczerze mówiąc to chciałbym zerwać tą (tylko słowną) umowę, Proszę o pomoc...

Z góry dziękuję... pozdrawiam

#436700  autor: agaak
 20 paź 2010, 19:47
zadzwoń do nich, ze odp. na sms - chyba jest 10 dni na odwołanie zgody, bo poza miejscem i na odległość...

#436701  autor: aizo
 20 paź 2010, 19:50
Nie podpisałeś to nic się nie bój.

Kurier jeszcze nie dotarł pewnie?Kiedy rozmawiałeś?

Jak przyjdzie kurier powiedz ze nie podpisujesz umowy i tyle.

Połączenie nie może być zrealizowane.

#436704  autor: protonus
 20 paź 2010, 19:57
sorry ale może zapomniałem dodać ,że już minęły 2 miesiące od zawarcia umowy....

#436705  autor: aizo
 20 paź 2010, 19:59
protonus, a może ktoś z rodziny ją podpisał? Zapytaj lepiej.
Jak mogłeś zawrzeć/przedłużyć umowe bez jej podpisania:>

Kiedy Ci się kończy/skończyła stara umowa?

#436707  autor: protonus
 20 paź 2010, 20:11
zawarłem pod koniec sierpnia br. Na 100 % nikt niczego nie podpisywał.

#437349  autor: Tony Soprano
 24 paź 2010, 22:30
Sprawdź dobrze jak to jest w PLUS. Bo miałem w domu podobną sytuację. Mama bez konsultacji ze mną przedłużyła umowę z C+ (bo ją omamił konsultant czymś, co każdy nowy klient dostaje, mówiąc że to special jest) i niestety po interwencjach miejskiego rzecznika konsumentów nic nie wskuraliśmy. Bo dla nich aneks do umowy to nie nowa umowa (gdzie obowiązuje możliwość odstąpienia od umów zawieranych na odległość via tele/net/listownie). UOKiK zna sprawę, było o tym w mediach, ale C+ ma mocnych prawników.

Nie wiem jak z Plusem, ale jakby co to walcz, poszukaj kontaktu z miejskim rzecznikiem konsumentów, pismo wystosowane z urzędu w Twojej sprawie, czasem działa cuda.

Ericsson S868, T28s | Siemens S25, S40 | Motorola K1 | SPV E650 | LG Cookie KP500 | Nokia 7650, 3330, 3310, 6210, 3510i, 6100, 6610i, 6310i, N95 8GB, E66 | Sony-Ericson T230, K700i, W200i, K750i, K800i, C702, C902

#437350  autor: yundai
 24 paź 2010, 22:44
protonus pisze:zawarłem pod koniec sierpnia br. Na 100 % nikt niczego nie podpisywał.
zadzwon i spytaj sie z jaka data jest podpisana umowa bedziesz wiedzial kiedy teoretycznie byl kurier

spytaj sie o karw umowna bo jak nie wyslales/zlozyles rezygnacji automatycznie przechodzi na czas nieokreslony

#437351  autor: Orfi
 24 paź 2010, 22:50
Niestety umowa nawet w formie słownej jest ważna a tym bardziej jeżeli ją potwierdzasz poprzez wysłanie SMS ( poza tym zazwyczaj taka umowa zawierana na odległość jest nagrywana przez konsultanta, który do Ciebie dzwoni i jeżeli potwierdzasz i zgadzasz się na oferowane warunki, to później nie ma zmiłuj, tym bardziej jeżeli minie 10 dni, które masz na odstąpienie). Tak właśnie aneksuje umowy np. CYFRA+. Dziwne, że nie otrzymałeś papierowej wersji tego aneksu, bo do tej pory to już dawno powinieneś to otrzymać. Musisz reklamować to w Plusie ( podaj datę, godzinę i numer po którym uzgadniałeś szczegóły tej umowy).

Orfi

#437365  autor: aizo
 25 paź 2010, 00:23
Orfi pisze:Niestety umowa nawet w formie słownej jest ważna a tym bardziej jeżeli ją potwierdzasz poprzez wysłanie SMS
Od kiedy?

#437372  autor: thonka
 25 paź 2010, 03:07
aizo, KC sie klania ;) umowy slowne sa tak samo wazne jak te zwykle pisemne. jedyne niedogodnosc umowy slownej to brak mozliwosci udowodnienia czegokolwiek, ale w tym wypadku pewnie plus nagrywa rozmowy, bo to nie zwykle wciskanie kitu, tylko przedluzanie umow.

mimo wszystko nasi operatorzy wysylaja aneksy, wiec teoretycznie gdzies on powinien byc...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet