• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #436351  autor: danielek001
 19 paź 2010, 11:25
Witam może WY mi pomożecie?

Mam abonament za 100 zł w orange , moja żona ma taki sam , jest to pakiet złotówkowy czyli nieważne za co płacisz to i tak idzie z abonamentu.
Mamy do siebie darmowe numery.

Więc opiszę problem . Moja żona parę dni temu wyjechała do Turcji , oczywiście ma włączony roaming, dzwonimy sobie do siebie i nic nam z pakietu nie ubywa. Czyli dzwoniąc pod *200 czy *100*1# mówi mi że mam tyle samo co dwa dni temu , czyli dokładniej mam 20 zł z poprzedniego okresu , 100 z bieżącego , przekroczyłem kwotę abonamentu o 0 zł a już parę minutek przegadaliśmy dzwoniąc do biura, mówią że to nie możliwe i że kwota jaka mam to jest 120 zł 4 gr

Takie pytanie czy mając taki sms z datą , godziną , i kwotą na stan obecny, orange może sobie później coś doliczyć.

Gdzie jest haczyk ? czemu mi nie odbiera za smsy i połączenia?
Aha wysyłając sms czy dzwoniąc nie podaję kierunkowego , tylko normalnie jak jest w książce zapisane

#436354  autor: Jedrker
 19 paź 2010, 11:50
Ty jesteś w Polsce, Twoja żona za granicą kraju.
Jeśli masz do żony darmowe połaczenia, czy smsy, dzwoniąc do żony nie zapłacisz za minutę grosza, jeśli dodatkowo masz prezent darmowe smsy , też nie zapłacisz do żony za smsa, wszystko pobierze Ci z pakietów dodatkowych.
Natomiast jeśli ty dzwonisz do żony (np. w ramach pakietu darmowych minut) ona zapłaci za odebrane połączenie !!
Pamiętaj również że w roamingu opłaty za połączenia mogą pojawić się na koncie abonenckim z opóźnieniem.
Byłem ostatnio w Holandii, i pierwsze obciążenie konta za rozmowy miałem dopiero po 2 dniach ;)

#436355  autor: danielek001
 19 paź 2010, 12:14
Dzięki za odpowiedz , ale już sam się dowiedziałem , akurat odebrała babka w BOK która wiedziała co mówi , a nie stękała. Czyli ja nie płacę nic za smsy i połączenia, żona płaci 2 zł za odebrane połączenie. Tak jak mówisz sprawdziłem również jej kwotę do wydania według sms *100*1# miała 92 zł , według BOK 49 zł. Czyli jest opóźnienie z informacją o stanie rachunku. Ale również się dowiedziałem, że może zamówić rozmowę na mój koszt.

#436391  autor: Marens
 19 paź 2010, 15:14
Ale również się dowiedziałem, że może zamówić rozmowę na mój koszt.
Rozmowa na koszt odbiorcy jest doliczana do Twojego rachunku.
Nie zmniejsza to pakietu złotówek w abonamencie.

#436630  autor: danielek001
 20 paź 2010, 15:12
Nie jest doliczana do rachunku , tylko zjada mi z pakietu złotówek, wczoraj tak rozmawiałem zeżarło mi 50 zł