• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #436246  autor: grzybow1
 18 paź 2010, 17:53
Witam!
Umowa z orange kończy mi się 22 listopada. Chciałbym zachować aktualny numer i przejść do oferty prepaid. Umowa jest na mojego ojca ponieważ była zawierana kiedy jeszcze nie miałem możliwości wzięcia tego na siebie.
Czy musi być przy podpisywaniu papierów osoba na którą widnieje umowa, czy też można napisać jakieś pełnomocnictwo dzięki któremu sam będę mógł podejmować decyzje dotyczące tego numeru?
Dzieki za odpowiedzi

#436257  autor: Arturos
 18 paź 2010, 19:02
Musi być właściciel numeru aby podpisać dyspozycję zmiany

Pozdrawiam Arturos

#436260  autor: kerim36
 18 paź 2010, 19:06
wlasciciel idzie do pierwszego lepszego salonu orange i tam zglasza ze chce przejsc na karte po zakonczeniu umowy
na miejscu drukuja mu stosowny dokument, ktory podpisuje i tyle

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#436261  autor: grzybow1
 18 paź 2010, 19:09
Rozumiem że przy rezygnacji z usługi żadne pełnomocnictwa też nie zdadzą egzaminu. A jakie są terminy? Do kiedy mam czas żeby zrezygnować bądź przejść na kartę? Nie chcę żeby zaskoczył mnie nowy okres rozliczeniowy.

#436265  autor: cesarz
 18 paź 2010, 20:06
Wypowiadasz umowę najpóźniej 30 dni przed końcem terminu podpisania umowy .Przeważnie okres rozliczeniowy , nie jest terminem podpisania umowy .

CNN

#482014  autor: BeCkS
 14 cze 2011, 18:27
Dołączę się do tematu. Też myślę, że czeka mnie przejść na kartę. Tylko teraz tak, mogę wziąć nowy numer przez stronę orange i mieć 10zł za 12 pierwszych doładowań, albo korzystać z mojego aktualnego, tylko, że bez tej promocji. Nie wiem czy zostając w Orange GO dadzą mi promocję 10zł przy 12 pierwszych doładowaniach? Chyba nie :-)

#482017  autor: ukefake
 14 cze 2011, 18:46
BeCkS pisze:Nie wiem czy zostając w Orange GO dadzą mi promocję 10zł przy 12 pierwszych doładowaniach?
Wątpię aby orange "premiowało" porzucenie abo na rzecz karty. Dodatkowo staż w sieci w abo nie wlicza się do promocji masz za staż - ale to już temat poruszony w innym wątku

#482027  autor: BeCkS
 14 cze 2011, 19:43
Wiem, że to temat poruszony w innym wątku bo sam go poruszyłem. Reklamacja poszła i czekam na odpowiedź. Walczę. Zobaczymy co z tego wyniknie.
Jeżeli okazałoby się, że staż "Masz za staż" z abonamentu nie wlicza się z ofertę na kartę, to nic nie trzyma mnie przy moim numerze.

#482045  autor: maciek764
 14 cze 2011, 21:01
Nie licz na cokolwiek, oni by chcieli byś podpisał nową umowę, najlepiej na 36 miesięcy :twisted: W Plusie jak było stażowe to też 4 lata w abo im latało, więc ja już ich ani złotówką nie zasilę :)