emilo906 pisze:Tak na własną rękę koszt tego telefonu to koło 700zł. Ale zauważ, że w abonamencie o którym mówimy (all inclusive 79) play oferuje zdecydowanie korzystniejsze warunki niż orange (przedłużając na infolinii dostajesz 570min / wymienne na smsy + 100 na 6 miesięcy + stan darmowy + 250mb Internetu) I dopłatę za telefon 100 zł to nie jest jakaś wielka suma, choć rozumiem, że 1zł brzmi dla klienta zachęcająco.
no to niewiele korzystniejsze z tego co widzę:)
a 79zł to netto czy brutto?
z tego co widzę i z tego co mówił mi kolega pracujący w play, to bardziej się opłaca przejść do playa niż przedłuzyć u nich umowę, dodatkowe minuty, rabaty itp. taka polityka widać firmy, przyciągnąć jak najwięcej klientów, a potem dać im gorsze warunki przy przedłużeniu,
w Orange za przedłużenie można dostać od 100zł do 400zł rabatu na telefon
no ale jako nowy klient nie dostane tych wszytskich warunków co obecni klienci, dlatego chyba będę zmuszona pozostać w Play
ja mam niższy abonament tak ogólnie, więc liczę się z dopłata do telefonu, nie oczekuję, że dostanę go za 1zł;) ale mam nadzieje, że nie krzykna mi tyle co kosztuje na wolnym rynku;)
Dla mnie to bardziej coś takiego:
Szczegóły taryfy All Inclusive 39
39 zł miesięczny abonament
250 MB pakiet danych
150 minuty do wszystkich sieci
(poza abonamentem) 39 gr minuta połaczenia do wszystkich sieci
Dodatkowo
Stan darmowy przez 3 m-ce, później 10 zł/m-c
dla porównania Orange przy przedłuzeniu :
39zł (brutto)
160min.
100MB
stawka za min. po przekroczeniu 37gr
1 bezpłatny nr na cały okres umowy
więc jedynie internetu więcej w tej kwocie w play
Teraz mam stan darmowy na cały okres umowy, więc jak przy przedłuzeniu mi wyskocza, że teraz go dostane na 3 albo 6 miesięcy to ich wyśmieje;) chyba, że dadzą mi 1 bezpłatny nr na cały okres trwania umowy, to mnie to zadowoli