Aha. Czyli może być tak, że wozi paczkę codziennie w samochodzie ale nie może się dodzwonić więc nawet się nie fatyguje by podjechać?
Nikt do mnie nie dzwonił, nie ma awizo, ciągle ktoś jest w domu.
Na stronie tp.pl zamówienie ciągle jest "w realizacji" więc żadnej domniemanej odmowy czy mojej nieobecności nikt jeszcze nie odnotował.
staruch pisze:
tryall pisze:Kurier na przyjazd ma 5 do 10 dni roboczych i 3 próby na dotarcie do klienta w ciągu tych 3 dni, sms idzie z systemu i jest to niezależne od woli kuriera, więc może konsultant przy składaniu zamówienia podał błędny numer komórkowy
fakt-jesli nie dostal listu przewozowego to przwesykla nie dojdzie.Ale watpie zeby byl zly skoro DPD mialo do niego numer i ta Pani zadzwonila
Nie bardzo zrozumiałem.
SMS idzie z systemu? TP nie wysyła sms'ów. Czy jednak wysyła? Jako numer kontaktory automatycznie wybrał się mój numer stacjonarny TP. Czy mogło jednak tak być, że sms został wysłany na telefon stacjonarny? Mam dość stary aparat bez funkcji odczytywania sms'ów.
[ Dodano: 2010-10-19, 12:19 ]
Okazuje się, że
TPsa nie potrafiła nadać paczki przez 3 tygodnie. (zamówienie złożone 1.10)
Nic poza tym nie ustaliłem, kazali czekać. Nie wiem czy wreszcie ktoś paczkę wyśle czy nie... Na co oni czekają? eh...